Macrou la cuptor cu rosii cherry si lamaie
PrinteazaMacrou la cuptor cu rosii cherry si lamaie din: macrou, rosii cherry, lamai, usturoi, morcov, ceapa rosie, boia dulce, ghimbir, sos de soia, ulei de masline, ardei iute, vin alb, sare, piper, cartofi, telina, fenicul si cimbru.
Ingrediente:
- 4 bucati de macrou
- 500 g rosii cherry
- doua lamai
- 6 catei de usturoi
- un morcov
- o ceapa rosie
- 5 g boia dulce
- 5 g ghimbir
- sos de soia
- 50 ml ulei de masline
- un ardei iute
- 300 ml vin alb
- sare
- piper
- cartofi
- telina
- fenicul
- cimbru
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă ghimbirul cu jumătate din ardeiul iute, 10 ml sos de soia, sucul de la jumătate de lămâie, boia dulce şi uleiul de măsline. Se adaugă sare şi piper, morcovul şi ceapa roşie tăiate rondele.
Macoul se eviscerează, se taie capetele, se spală şi se pune într-o tavă.
Se toarnă deasupra marinata din bol, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece minim 30 de minute, amestecând din când îrn când ca să fie pătrunşi toţi peştii cu marinată.
Se pun peştii într-o tavă adâncă, se toarnă deaisupra marinata şi vinul alb, se aşază lângă peşte roşiile şi căţei de usturoi.
Pe fiecare macrou se aşază felii de lămâie, se presară restul de ardei iute tăiate rondele şi se introduce tava în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu 25-30 de minute, se scot şi se servesc imediat alături de rosiile coapte.
Se servesc ca atare, cu piure de cartofi si telina sau un sote de fenicul cu cimbru.
Macrou la cuptor cu rosii cherry si lamaie
Pofta buna!
Trebuie sa incerc si eu macroul cu legume