Ceai de Flori de Paducel: Beneficii si Modul de Preparare – o bautura minunata, cunoscuta pentru proprietatile sale medicinale si beneficiile pentru sanatate. Originar din Europa, paducelul este folosit de secole in medicina traditionala pentru tratarea diverselor afectiuni. Ingrediente 2 lingurite de flori de paducel uscate – Florile de paducel sunt recunoscute pentru efectele lor […]
Mamaliga cu branza telemea si oua ochiuri
PrinteazaMamaliga cu branza telemea si oua ochiuri din: malai, apa, sare, unt, telemea de vaca, smantana, oua.
Ingrediente:
- 300 mălai
- 1 l apă
- 1 lingură cu sare
- 2 linguri cu unt
- 400 g telemea de vacă
- 4-6 linguri cu smântână
- 4-6 ouă
Mod de preparare:
Mamaliga cu branza telemea si oua ochiuri: Faceţi o mămăligă moale din apă caldă, mălai proaspăt cernut şi o linguriţă cu sare. Lăsaţi să fiarbă la foc mic 20-25 min din momentul în care începe să clocotească.
Ungeţi o formă de sticlă termorezitentă sau o cratiţă cu unt, puneţi un strat de mămăligă.
Acoperiţi cu brânză telemea dată pe râzătoare.
Peste brânza telemea întindeţi un alt strat de mămăligă. Dacă forma este prea mare şi mămăliga s-a terminat, faceţi adâncituri cu lingura de lemn, spargeţi în fiecare adâncitură câte un ou. Puneţi forma în cuptorul cald şi faceţi focul potrivit.
Lăsaţi până se încheagă albuşul şi oul se poate consuma.
Impărţiţi mămăliga în farfurii, fiecare porţie având câte un ou ochi în mijloc.
Peste mămăligă presăraţi resturile de brânză, bucăţele mici de unt şi acoperiţi cu smântână.
Serviţi mâncarea fierbinte.
Pofta buna!
Vinul Numanthia, Spania – Un Vin Spaniol Puternic – Numanthia este un vin roșu emblematic din regiunea Toro, situată în nord-vestul Spaniei. Renumit pentru intensitatea și complexitatea sa, Numanthia reprezintă un punct de referință pentru iubitorii de vinuri puternice și bine structurate. A cest vin este produs din struguri Tinta de Toro, o varietate locală […]