Mamaliga cu spanc si piept de pui cu ciuperci

Printeaza

Mamaliga cu spanc si piept de pui cu ciuperci din: piept de pui, ulei de măsline, ceapă verde, usturoi, rosii, ciuperci, fasole verde, telina, sare, piper, patrunjel, busuioc, mălai, lapte, spanac, caşcaval, ulei.

Ingrediente:

  • 400 g piept de pui
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură ceapă verde
  • 6 căţei de usturoi
  • 300 g roşii decojite
  • 100 g ciuperci
  • 200 g fasole verde
  • 50 g tijă de ţelină
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel tocat şi busuioc

Pentru mămăliga cu spanac:

  •  100 g mălai
  • 0,5 dl lapte
  • 200 g spanac
  • 200 g caşcaval
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Pui apa cu sarea la foc şi adaugi mălaiul în ploaie. Amesteci, având grijă să nu facă cocoloaşe, după care adaugi spanacul tocat.

Când este gata, dai deoparte şi laşi puţin la răcorit.

Când este călduţă, încorporezi caşcavalul ras. Ungi o tavă îngustă şi torni mămăliga în tavă, apoi laşi la rece.

Când este rece, răstorni pe tavă, o tai felii şi o prăjeşti în puţin ulei încins.

Cureţi ceapa şi o toci mărunt, apoi o căleşti cu us­turoiul.

Adaugi fâşiile de carne şi le laşi puţin până îşi schimbă cu­loarea.

După aceea adaugi tija de ţelină, tăiată în bucăţi şi fasolea verde.

Adaugi şi ciupercile peste puţină apă şi laşi până se înmoa­ie puţin. Pui şi cubuleţele de roşii decojite.

Condimentezi cu sare şi piper, iar după 10-15 minute dai deoparte şi presari pătrunjelul şi busuiocul tocate.

Mamaliga cu spanc si piept de pui cu ciuperci

Mamaliga_cu_spanc_si_piept_de_pui_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.