Mâncare indiană de linte din: linte rosie, ceapa, ardei, morcov, rosie, radacina de ghimbir, ulei, sare, sofran, chimen, turmeric, cardamom, nucsoara, usturoi. Lintea rosie este bogata în nutrienți, cum ar fi proteinele, fibrele, fierul, magneziul și vitamina B. Ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, datorită conținutului ridicat de fibre solubile, care încetinesc absorbția carbohidraților […]
Mancare de cartofi cu miel
PrinteazaMancare de cartofi cu miel din: coaste de miel, morcovi, cartofi, praz, usturoi, ceapa, sare, piper, chimen.
- 700 g coaste de miel
- 4 morcovi
- 500 g cartofi
- 70 g praz
- 4 căţei de usturoi
- 1 ceapă mare
- sare
- piper
- chimen
Mod de preparare:
Speli coastele de miel, le sărezi şi piperezi, apoi le căleşti pe ambele părţi şi le dai deoparte.
Cureţi morcovii şi-i tai cubuleţe. Procedezi la fel şi cu cartofii. Speli şi tai rondele prazul.
Tai mărunt usturoiul şi ceapa, după aceea le căleşti împreună cu prazul.
Adaugi morcovii, îi ţii până când se înmoaie uşor, pui coastele, le acoperi cu apă şi le fierbi la foc mediu două ore.
Pe măsură ce scade zeama, mai torni putină apă.
La final, potriveşti de sare şi piper, apoi adaugi chimen şi mai ţii puţin pe foc să se combine aromele.
Mancare de cartofi cu miel
Pofta buna!
poate iti place si:
Mâncare indiană de linte
Mancare de legume cu castraveti murati si salam picant
Mancare de legume cu castraveti murati si salam picant din: cartofi, ciuperci, conopida, sfecla rosie, castraveciori murati, masline, oua, galbenusuri, ulei, salam picant, sare, piper. Ingrediente: 3-4 cartofi 100 g ciuperci 1 conopidă 1 sfeclă roşie 2-3 castraveciori muraţi 100 g măsline 4 ouă fierte tari 1 lingură muştar 2 gălbenuşuri 1 ceaşcă mare ulei […]
Pofta buna!