Mancare de fasole cu chili si cimbru

Printeaza

Mancare de fasole cu chili si cimbru din: fasole boabe (preferabil fasole roşie), ulei, faina, chili, foi de dafin, cimbru, sare, piper, boia de ardei, bază pentru mâncăruri, pastă de roşii.

Mancare de fasole cu chili si cimbru

Ingrediente:

  • 500 g fasole boabe (preferabil fasole roşie)
  • 4-5 linguri ulei
  • 3 linguri făină
  • 1 linguriţă chili măcinat
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 crenguţă cimbru
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • bază pentru mâncăruri
  • 1-2 linguri pastă de roşii

Mod de preparare:

Fasolea împreună cu foile de dafin le fierbi în apă uşor sărată, după care strecori, dar nu arunci zea­ma.

Intr-un vas mai încăpător prepari un rântaş uşurel, foarte puţin auriu, în care, la final adaugi linguriţa de chili, fasolea fiartă, crenguţa de cim­bru, condimentele şi pas­ta de roşii, dacă doreşti.

Amesteci bine şi stingi cu zeama în care a fiert fasolea. Mai adaugi 2-3 linguri dp smântână, dar nu în mod obligatoriu şi numai dacă nu ai folosit bulion.

Mai laşi să fiarbă puţin, apoi serveşti mâncarea caldă, fie ca fel principal, fie garnitură la cărnuri prăjite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.