Mancare de fasole cu chili si cimbru
PrinteazaMancare de fasole cu chili si cimbru din: fasole boabe (preferabil fasole roşie), ulei, faina, chili, foi de dafin, cimbru, sare, piper, boia de ardei, bază pentru mâncăruri, pastă de roşii.
Ingrediente:
- 500 g fasole boabe (preferabil fasole roşie)
- 4-5 linguri ulei
- 3 linguri făină
- 1 linguriţă chili măcinat
- 3-4 foi de dafin
- 1 crenguţă cimbru
- sare
- piper
- boia de ardei
- bază pentru mâncăruri
- 1-2 linguri pastă de roşii
Mod de preparare:
Fasolea împreună cu foile de dafin le fierbi în apă uşor sărată, după care strecori, dar nu arunci zeama.
Intr-un vas mai încăpător prepari un rântaş uşurel, foarte puţin auriu, în care, la final adaugi linguriţa de chili, fasolea fiartă, crenguţa de cimbru, condimentele şi pasta de roşii, dacă doreşti.
Amesteci bine şi stingi cu zeama în care a fiert fasolea. Mai adaugi 2-3 linguri dp smântână, dar nu în mod obligatoriu şi numai dacă nu ai folosit bulion.
Mai laşi să fiarbă puţin, apoi serveşti mâncarea caldă, fie ca fel principal, fie garnitură la cărnuri prăjite.
Pofta buna!