Mancare de linte cu chiftele din: carne, ceapa, usturoi, paine, linte, ceapa, morcov, rosii, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 350 g carne tocată o ceapă 2 căţei usturoi 2 felii pâine de o zi o legătură pătrunjel 200 g linte o ceapă un morcov o conservă mică roşii o lingură bulion 3 linguri ulei sare […]
Mancare de linte verde
PrinteazaMancare de linte verde din: ulei de masline, pancetta, bacon, ceapa, praz, telina, morcov, usturoi, linte verde, vin rosu, supa de vita, otet de vin rosu, cimbru, patrunjel.
- 2 linguri ulei de măsline
- 6 felii de pancetta sau bacon
- 1 ceapă, tocată fin
- 1/2 praz, tocat fin
- 1 tulpină de ţelină Apio, tocată fin
- 1 morcov, tocat fin
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 300g de linte verde
- 175ml de vin roşu
- 500ml supă de vită
- 2 linguri de oţet din vin roşu
- 4 fire de cimbru, frunzele culese de pe tulpini
- 1 legătură mică de pătrunjel, tocat fin
Mod de preparare:
Incinge jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie mare, pune în ea pancetta şi prăjeşte-o până când devine crocantă.
Scoate-o din tigaie şi las-o să se răcească pe un şervet de hârtie, apoi rupe-o în bucăţi mici.
Adaugă restul de ulei în tigaie, împreună cu ceapa, prazul, ţelina Apio şi morcovul şi căleşte legumele 10 minute, până când se înmoaie.
Adaugă şi usturoiul, apoi încorporează lintea.
Toarnă vinul, dă mâncarea în clocot şi las-o să fiarbă până când scade la jumătate.
Toarnă supa, acoperă mâncarea şi fierbe-o alte 30-35 de minute.
Gustă şi asezoneaz-o, apoi încorporează oţetul şi ierburile.
Serveste pe farfurii şi aşază deasupra bucăţile de pancetta.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Mancare de cuscus cu linte
Mancare de cuscus cu linte din: cuscus, linte, naut, mazare, praz, morcov, ulei, bulion, sare, piper. Ingrediente: 200 g cuşcuş 100 g linte 150 g năut 150 g mazăre un fir praz un morcov 2 linguri ulei o lingură bulion sare piper Mod de preparare: Cu o seară înainte de pregătire, lintea şi năutul […]
Pofta buna!
Mie-mi imi place mancare de linte