Mancare de naut cu bulion
PrinteazaMancare de naut cu bulion din: naut, ceapa, morcov, rosii, bulion, ulei, verdeata, sare.
- 200 g năut
- o ceapă
- un morcov
- 2-3 roşii foarte bine coapte
- o lingură bulion
- o lingură ulei
- verdeaţă, după gust
- sare
Mod de preparare:
Cu o seară înainte, se pune năutul la înmuiat în apă rece.
A doua zi, se aruncă apa în care a stat şi se pun boabele la fiert. Se lasă o oră.
Intre timp, ceapa şi morcovul tăiate se călesc în ulei şi, când s-au înmuiat, se adaugă roşiile tăiate cuburi. Se lasă 10 minute să fiarbă, se pun năutul şi bulionul desfăcut cu puţină apă şi se lasă 5 minute la fiert.
Se potriveşte gustul de sare şi se aduce la masă cu verdeaţă deasupra.
Pofta buna!