Mancare de naut cu bulion

Printeaza

Mancare de naut cu bulion din: naut, ceapa, morcov, rosii, bulion, ulei, verdeata, sare.

Ingrediente:

  • 200 g năut
  • o ceapă
  • un morcov
  • 2-3 roşii foarte bine coapte
  • o lingură bulion
  • o lingură ulei
  • verdeaţă, după gust
  • sare

 

Mod de preparare:

Mancare de naut cu bulion: Cu o seară înainte, se pune năutul la înmuiat în apă rece. A doua zi, se aruncă apa în care a stat şi se pun boabele la fiert. Se lasă o oră.

Intre timp, ceapa şi morcovul tăiate se călesc în ulei şi, când s-au înmuiat, se adaugă roşiile tăiate cuburi. lasă 10 minute să fiarbă, se pun năutul şi bulionul desfăcut cu puţină apă şi se lasă 5 minute la fiert.

potriveşte gustul de sare şi se aduce la masă cu verdeaţă deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Madlenele istorie cultura si variatii aromatizate

Madlenele, cunoscute și sub numele de madeleines, sunt niște prăjiturele franțuzești mici, cu formă de scoică. Acestea au fost celebrizate în literatură de Marcel Proust în “În căutarea timpului pierdut”, unde descrie amintirile evocate de gustul unei madlene înmuiate în ceai. Dar care este istoria acestei prăjituri și de […]

Ratatouille cu aroma de oregano

din: ulei, vinete, zucchini, ceapa, ardei grasi, usturoi, rosii, masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: 90ml ulei 360gr vinete taiate cuburi 360gr zucchini, feliat 1 ceapa, tocata 2 ardei grasi, taiati fasii 3 catei usturoi 1 cutie rosii maruntite 1 cutie masline, feliate 1 1/2 lingurite oregano uscat 1/2 lingurita sare […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.