Mancare de praz cu cimbru si bulion

Printeaza

Mancare de praz cu cimbru si bulion din: praz, ceapa, ulei, faină, bulion, cimbru, zahăr, sare.

Ingrediente:Mancare de praz cu cimbru si bulion

  • 4 fire praz
  • 2 cepe
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1 linguriţă faină
  • 1 lingură bulion
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 2 linguri zahăr
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă prazul de foile veştede, se spală şi se taie. bucăţi lungi de 4-5 cm, apoi se pune să clocotească în apă cu sare. Se scoate când s-a înmuiat şi se lasă s;ă se scurgă.

Ceapa se toacă mărunt şi ,şe căleşte în ulei, picurând .apă peste ea, până când devine sticloasă. Sosul se stinge cu bulion desfăcut în apă rece.

Se adaugă şi faina desfăcută în apă rece şi se răstoarnă sosul într-o cratiţă adâncă. Se pun bucăţile de praz; se micşorează focul, se adaugă sare şi se fierbe cu o crenguţă de cimbru.

Se îndulceşte cu două linguri de zahăr din care se face un sos de zahăr ars. Se lasă la rece şi se serveşte peste câteva ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.