Mancare de praz cu cimbru si bulion
PrinteazaMancare de praz cu cimbru si bulion din: praz, ceapa, ulei, faină, bulion, cimbru, zahăr, sare.
- 4 fire praz
- 2 cepe
- 1 ceaşcă ulei
- 1 linguriţă faină
- 1 lingură bulion
- 1 crenguţă de cimbru
- 2 linguri zahăr
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă prazul de foile veştede, se spală şi se taie. bucăţi lungi de 4-5 cm, apoi se pune să clocotească în apă cu sare. Se scoate când s-a înmuiat şi se lasă s;ă se scurgă.
Ceapa se toacă mărunt şi ,şe căleşte în ulei, picurând .apă peste ea, până când devine sticloasă. Sosul se stinge cu bulion desfăcut în apă rece.
Se adaugă şi faina desfăcută în apă rece şi se răstoarnă sosul într-o cratiţă adâncă. Se pun bucăţile de praz; se micşorează focul, se adaugă sare şi se fierbe cu o crenguţă de cimbru.
Se îndulceşte cu două linguri de zahăr din care se face un sos de zahăr ars. Se lasă la rece şi se serveşte peste câteva ore.
Pofta buna!