Pastrama de gasca cu cimbru din: piept si pulpe de gasca, boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa. Ingrediente: pieptul si pulpele de la o gasca mai mare 1 lingura boabe de piper pisat (rosu, verde, alb, negru) 2 lingurite boia dulce 1 lingurita boia iute 1 lingura cimbru uscat 3 […]
Mancare de spanac cu pastramă de oaie
PrinteazaMancare de spanac cu pastramă de oaie din: pastrama de oaie, spanac, rosii tocate, orez, ceapa si ulei de masline.
Ingrediente:
- 300 gr pastramă de oaie
- 1 kg spanac
- 1 cutie rosii tocate
- 1 cana suc de rosii
- 4 linguri orez
- 4 cepe
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare Mancare de spanac cu pastramă de oaie:
Se pune o cratită cu apă si sare să dea în clocot. Spanacul se curătă, se spală, se pune în apă clocotită aproximativ 5 minute si apoi se scurge.
Se toacă ceapa si se pune într-o cratită la călit împreună cu orezul în uleiul de măsline. Se lasă la foc mic până când ceapa devine transparentă si orezul usor auriu.
Se adaugă spanacul (stevia) scurs si tocat putin, rosiile tocate, sucul de rosii si se lasă până fierbe orezul.
Între timp, se taie pastrama de oaie (spălată nitel să scape de sare) în cubulese mici, se aruncă într-o tigaie (fără ulei dacă e teflon), se pune capacul si se lasă până când e gata.
Când orezul a fiert, se adaugă pastrama prajită, se amestecă si se mai lasă 3 minute.
Poftă bună!
Pastrama de curcan cu vin la cuptor
Pastrama de curcan cu vin la cuptor din: pulpa de curcan, vin, unt, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 pulpă de curcan dezosată sare piper boia vegeta 200 ml apă 150 ml vin 1/2 linguriţă amidon 1 lingură unt Mod de preparare: Se spală pulpa, se şterge şi se taie felii. Se pune într-un bol […]