Briose cu vinete din: vinete, ceapa, cartofi, oua, patrunjel, faina, sare, piper, ulei. Usor de preparat si potrivite pentru orice ocazie. Ingrediente: 3 vinete 3 cepe 2 cartofi 6 ouă 1 legătură pătrunjel 5 linguri făină sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele decojite, le tai sferturi și le presari cu sare. […]
Mancare de vinete cu morcov si ardei gras
PrinteazaMancare de vinete cu morcov si ardei gras din: vinete, rosii, ceaapa, morcov, ardei, patrunjel, telina, marar, usturoi, faina, ulei, zahar, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 vinete potrivite
- 500 g roşii
- 3 cepe
- 1 morcov
- 3 ardei graşi
- 1 pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 lingură de mărar
- 1 lingură de pătrunjel verde
- 1 căpătând de usturoi
- 2 linguri de făină
- 4 linguri ulei
- 1/2 linguriţă de zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală vinetele şi se taie felii de grosimea unui deget. Se presară cu sare şi se lasă astfel o oră.
Fiecare felie se scurge bine, se usucă cu un şervet curat şi uscat, se tăvăleşte prin făină şi se prăjeşte în ulei, la foc nu prea iute, pe ambele părţi.
După ce s-au prăjit toate vinetele, în uleiul rămas se pun ceapa şi zarzavatul, tăiate în felii subţiri, lăsându-le să se înmoaie. într-o cratiţă, se aşază pe fund un rând de roşii tăiate felii, peste ele un rând de vinete prăjite, se presară puţin usturoi pisat, iar apoi un strat de zarzavat prăjit, presărat cu puţină verdeaţă.
Se procedează astfel până se aşază totul, având grijă ca ultimul strat să fie de roşii tăiate.
Restul roşiilor se fierb cu 2-3 linguri de apă, se trec prin strecurătoare, se adaugă puţină sare şi 1/2 linguriţă de zahăr.
Acest sos se toarnă în cratiţă peste vinete şi se dă la cuptor, ţinându-se până ce mâncarea scade bine.
Pofta buna!
Pofta buna!
Foarte buna mancarea de legume!