Mancare de vinete cu rosii si patrunjel
PrinteazaMancare de vinete cu rosii si patrunjel din: vinete, ceapa, rosii, ulei, patunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 vinete medii
- 1 ceapă
- 3 roşii
- ulei
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie vinetele cubuleţe. Presară deasupra sare şi lasă-le să se scurgă.
Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă cubuleţele de vinete şi lasă să dea în câteva clocote.
Adaugă roşiile opărite, decojite şi tăiate cubuleţe.
Toarnă deasupra o ceşcuţă cu apă călduţă şi lasă pe foc până se înmoaie vinetele.
Nu se amestecă, eventual doar se scutură cratiţa din când în când, pentru că vinetele se zdrobesc foarte uşor.
La final, potriveşte gustul de sare şi piper şi aromatizează cu verdeaţa.
Mancare de vinete cu rosii si patrunjel
Pofta buna!