Mancare scazuta de vita
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare cu :pulpa de vita, vin zahar, carofi, faina, morcovi, ceapa, fasole verde, pasta de rosii, foi de dafin, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 800 g pulpă de vită
- 100 ml vin
- 20 g zahăr
- 500 g cartofi mici
- 1 lingură cu făină
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 cutie cu fasole verde fideluţă
- 1 linguriţă cu pastă de roşii
- 1 foaie de dafin
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie carnea cubuleţe, condimenteaz-o şi rumeneşte-o în ulei. în grăsimea rămasă, pregăteşte sosul din zahărul caramelizat. Adaugă ceapa tăiată mai mare, cartofii cubuleţe şi morcovii în patru. Lasă pe foc să se călească bine legumele. Adaugă pasta de tomate, foaia de dafin, câteva boabe de piper şi făina dizolvată în vin.
Toarnă aproximativ 1 l de apă şi, după ce a dat în câteva clocote, pune carnea şi fasolea. Lasă la cuptor, până se pătrunde bine carnea, aproximativ două ore.
Pofta buna!