Mancarica de conopida cu busuioc

Printeaza

Mancarica de conopida cu busuioc din: conopida, rosii, ceapa, ulei, ardei, busuioc.

Ingrediente:

  • 1 kg conopidă
  • 4 roşii
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 ardei graşi
  • 1/2 linguriţă busuioc uscat
  • coriandru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Mancarica de conopida cu busuioc: Speli conopida, o desfaci bucheţele şi o opăreşti intr-o oală cu apă şi sare, cât să o acopere, 5 minute. Păstrezi 2 căni mari de zeamă şi laşi conopida la răcit, într-o sită.

Intr-o tigaie înaltă, căleşti ceapa tocată, în uleiul încins, 1-2 minute. Adaugi ardeii feliaţi mărunt şi îi laşi pe foc până se înmoaie.

Torni o cană din zeama păstrată, pui bucheţelele de conopidă în tigaie, roşiile tăiate cubuleţe şi mai laşi să fiarbă 10 minute.

Amesteci cu pasta de tomate, busuiocul uscat, zeama rămasă, sare şi piper. Acoperi cu un capac şi mai ţii 20 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.