Mânzat cu Sos de Portocale

Mânzat cu Sos de Portocale – o rețetă rafinată care combină perfect delicatețea cărnii de vită tânără cu dulceața și aciditatea vibrantă a portocalelor. Această combinație surprinzătoare creează un echilibru între savoare și prospețime, fiind o alegere excelentă pentru o cină elegantă sau o ocazie specială. Sosul de portocale adaugă o notă de complexitate gustului […]

Tocană de Mânzat cu Legume

Tocană de Mânzat cu Legume – Gătită lent, această tocană permite ingredientelor să-și elibereze toate aromele, creând un amestec bogat și savuros care satisface orice poftă. Mânzatul, cunoscut pentru textura sa fragedă și gustul bogat, este o sursă excelentă de proteine, fier și vitamine B. Legumele adăugate în această rețetă, precum morcovii, cartofii și ardeii, […]

Friptură de mânzat la cuptor

Friptură de mânzat la cuptor – este un preparat clasic și delicios, perfect pentru mesele de familie sau ocazii speciale. Această rețetă combină delicatețea cărnii de mânzat cu aromele bogate ale condimentelor și legumelor, creând un fel de mâncare consistent și reconfortant. Prepararea fripturii de mânzat necesită atenție și răbdare pentru a asigura o gătire […]

Vrabioara de manzat cu sos de rosii

Vrabioara de manzat cu sos de rosii 

Vrabioara de manzat cu sos de rosii din: vrabioara de manzat, suc de rosii, morcov, ceapa, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 felii vrabioara de manzat 300 ml suc de rosii un morcov o ceapa o lingurita boia o lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se spală bine, după care […]

retete

Ceafa de manzat la gratar

Ceafa de manzat la gratar din: ceafa de manzat, oua, unt, tarhon, ceapa, otet, piper boabe, vin alb si sare.   Ingrediente: ceafă de mânzat 720 g 2 ouă 200 g unt tarhon proaspăt ceapă 10 ml otet piper boabe 50 ml vin alb sare   Mod de preparare: Într-o cratită se reduce ceapa tocată […]

File de manzat la gratar

File de manzat la gratar

File de manzat la gratar din: file de manzat, ou, usturoi, ulei de masline, patrunjel si sare.   Ingrediente: 500 g file de mânzat 1 ou 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei de măsline 1/4 legătură de pătrunjel sare   Mod de preparare: Pune oul la fiert într-o crăticioară cu apă şi lasă-1 5 […]

retete

Pastrama de manzat cu usturoi si vin

Pastrama de manzat cu usturoi si vin din: carne de manzat, vin, sare, chimion, silitra, usturoi, ardei. Ingrediente: carne de manzat sare 1 l vin 3 linguri de silitră 250 g chimion praf 5 căpăţâni de usturoi 5 ardei   Mod de preparare: Se taie bucăţi late de carne de 3-5 cm grosime. Se dau […]

retete

Pastrama de manzat cu usturoi

Pastrama de manzat cu usturoi din: carne de manzat, vin, sare, chimion, silitra, usturoi, ardei. Ingrediente: carne de manzat sare 1 l vin 3 linguri de silitră 250 g chimion praf 5 căpăţâni de usturoi pisat 5 ardei   Mod de preparare: Se taie bucăţi late de carne de 3-5 cm grosime. Se dau cu […]

Manzat cu susan

Medalioane de manzat cu susan 

Medalioane de manzat cu susan din: muschi de manzat, seminte, susan, parmezan, rozmarin, chives, unt, piper, prosciutto, ulei, zahar, sos de soia, ghimbir. Ingrediente: 220 g muşchi de mânzat 20 g seminţe de dovleac 20 g seminţe de floarea-soarelui 20 g susan negru 20 g susan alb 40 g parmezan rozmarin chives 20 g unt cimbru […]

Manzat cu usturoi

Manzat cu usturoi

Manzat cu usturoi din: carne de manzat, hasmatuchi, tarhon, combru, usturoi, unt, patrunjel. Ingrediente: l kg carne de manzat un buchet de haţmaţuchi frunze de tarhon cimbru 2 căţei usturoi pătrunjel verde unt   Mod de preparare: Se spală carnea, se taie felii şi se ruţnenesc în unt. Frunzele de verdeţuri tăiate şi usturoiul se pasară […]

File de manzat la gratar

Manzat inabusit cu vin

Manzat inabusit cu vin din: muschi de vita, ulei, vin, sare, piper, verdeata, unt, cartofi, morcovi, conopida. Ingrediente: 6 felii de muşchi de mânzat 1 ceaşcă plină cu ulei 1 cană cu supă 1 pahar cu vin alb sare piper măcinat verdeaţă tocată 2 linguri cu unt 1 kg car­tofi 500 g morcovi 1 conopidă   […]

Pastrama de manzat cu chimion

Pastrama de manzat cu chimion din: carne de manzat, vin, sare, chimion, silitra, usturoi, ardei. Ingrediente: carne de manzat sare 1 l vin 3 linguri de silitră 250 g chimion praf 5 căpăţâni de usturoi pisat 5 ardei   Mod de preparare: Se taie bucăţi late de carne de 3-5 cm grosime. Se dau cu […]

Musaca cu carne de manzat

Musaca de vinete cu carne de manzat

Musaca de vinete cu carne de manzat din: vinete, carne de manzat, ceapa, rosii, sare, ulei, ou, piper, ulei. Ingrediente: 6 vinete mari 500 g carne rasol de mânzat fiartă în supa si tocată 1 ceapă 3 roşii sare ulei 1 ou piper 1 cană cu supă 1 cană cu ulei   Mod de preparare: […]

Cum se prepara Friptura de manzat la cuptor

Cum se prepara Friptura de manzat la cuptor (VIDEO)

Cum se prepara Friptura de manzat la cuptor. Friptura de mânzat la cuptor este o delicatesă apreciată în multe culturi. Mânzatul are o carne fragedă și suculentă, iar când este gătit la cuptor, aromele sale se intensifică și devin mai savuroase. O friptură bine făcută va fi aurie la exterior și rozalie în interior, cu […]

Cum se prepara Bhindi Masala

Cum se prepara Ceafa de manzat cu legume (VIDEO)

Cum se prepara Ceafa de manzat cu legume. Preparatul combina fragezimea carnii de manzat cu aroma proaspata si dulce a legumelor coapte, creand un fel de mancare echilibrat si plin de savoare. Ingrediente 500 g ceafa de manzat, taiata felii groase 2 linguri ulei de masline sau ulei de floarea-soarelui 2 cepe, taiate in sferturi […]

Manzat cu susan

Medalioane de manzat

Medalioane de manzat din: muschi de manzat, seminte, susan, parmezan, rozmarin, chives, unt, piper, prosciutto, ulei, zahar, sos de soia, ghimbir. Ingrediente: 220 g muşchi de mânzat 20 g seminţe de dovleac 20 g seminţe de floarea-soarelui 20 g susan negru 20 g susan alb 40 g parmezan rozmarin chives 20 g unt cimbru piper […]

Tocana nationala de vita sau manzat

Tocana nationala de vita sau manzat

Tocana nationala de vita sau manzat din: carne de vita sau manzat, untura, ceapa, gogosari, suc de rosii, vin, morcov, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 kg carne de vită sau mânzat 2 linguri cu untură sau 4-5 linguri cu untdelemn 6-8 cepe mijlocii 2-3 gogoşari sau ardei graşi congelaţi sau proaspeţi 1 pahar cu suc […]

Friptura greceasca de miel

Friptura rece

Friptura rece din: carne de manzat, lapte, ou, faina, sare, piper, maghiran, boia, unt, castraveti. Ingrediente: 500 g carne de mănzat tocată 1 pahar cu lapte 1 ou 4 linguri cu făină sare piper măcinat maghiran boia de ardei iute 2 linguri cu unt 2 castraveţi muraţi   Mod de preparare Friptura rece: Amestecaţi carnea […]

Musaca de vinete cu manzat

Musaca de vinete cu manzat din: vinete, carne de manzat, ceapa, rosii, sare, ulei, ou, piper, ulei. Ingrediente: 6 vinete mari 500 g carne rasol de mânzat fiartă în supa si tocată 1 ceapă 3 roşii sare ulei 1 ou piper 1 cană cu supă 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Tocaţi mărunt […]

Cartofi cu carne de manzat

Cartofi cu carne de manzat din: carne de manzat, cartofi, ulei, ceapa, bulion, verdeata, piper, sare, boia, cimbru. Ingrediente: 1/2 kg carne (de preferat mânzat) 1 kg cartofi 4 linguri ulei (untură) 2 cepe 2 linguri bulion (sau 3 roşii) 1 legătură verdeaţă (pătrunjel sau/şi mărar) piper măcinat sare optional: 1/2 linguriţă boia cimbru   Mod […]

Rulade de vită umplute cu şuncă

Rulade de carne de manzat

Rulade de carne de manzat din: carne de manzat, franzela, lapte, oua, ceapa, patrunjel, ulei, morcov, rosie, dafin. Ingrediente: 150 g carne de mînzat 1 felie franzelă 2-3 linguri lapte 2 ouă pătrunjel verde 1/2 ceapă fiartă 1 linguriţă ulei 3 felii morcov 1 roşie 1 foaie de dafin   Mod de preparare Rulade de […]

Tocana nationala cu carne de manzat

Tocana nationala cu carne de manzat din: carne de manzat, ceapa, untura, boia, rosii, ardei, sare, verdeata.   Ingrediente: 700 g carne 1 kg ceapă 200 g untură boia pentru culoare 600 g roşii sau 2 linguri bulion de roşii 2 ardei graşi sare verdeaţă   Mod de preparare: Alegi carne de mânzat, o speli […]

Ciorba de legume si crutoane

Ciorba de manzat cu legume si taitei

Ciorba de manzat cu legume si taitei din: os de mânzat, spată de mânzat, morcov, ceapa, patrunjel verde, radacina de pastarnac, ardei rosu, roşii decojite în suc propriu, sos de legume, sare, piper, bors, taitei, salată de ardei iuţi. Ingrediente: 2 felii os de mânzat 600 g spată de mânzat 1 morcov 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde 1 […]

Reteta zilei: Tocanita de manzat cu sos de legume

Tocanita de manzat cu sos de legume din: coada de manzat, sare, piper, faina, ulei, usturoi,ceapa, morcov, telina, rosii, vin rosu, dafin, busuioc, supa de pui, patrunjel, coaja de lamaie, piure de cartofi. Poate te intereseaza si Muschi de manzat cu ciuperci si sunca   Ingrediente: 4 felii coada de mânzat sare si piper negru […]

Muschi de manzat cu sos

Muschi de manzat cu ciuperci si sunca

Muschi de manzat cu ciuperci si sunca din: muschi de manzat, arpagic, ciuperci, sunca de curcan, ulei, faina, patrunjel, supa de legume. Ingrediente: 1 kg muschi de manzat 300 g arpagic 400 g ciuperci 200 g sunca de curcan 50 ml ulei 1 lingurita faina 1 legatura mare patrunjel sau marar 50 ml supa de […]

Tocanita de legume cu carne de manzat

Tocanita de legume cu carne de manzat din: carne de manzat, ulei, ceapa, usturoi, ciuperci, morcov, telina, cartofi, nuci, vin, vanata, dovlecei, rosii, suc de rosii, gogosar, capere, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 600 g carne de mânzat 3-4 linguri ulei 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 120 g ciuperci 1 morcov 1 ţelină 350 g cartofi 1/2 ceasca nuci curăţate 4 linguri vin 1 vânătă […]

Tocana bucovineana

Tocana bucovineana din: carne de manzat, carne de porc, untura, ceapa, ardei grasi, rosii, boia, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de manzat 250 g carne de porc (spata, piept) 150 g untura 2 cepe 2 ardei grasi 1 cutie cu rosii cubulete 1 lingurita cu boia ulei sare piper   Mod de […]

Stir fry de vita cu ardei iute

Stir-fry de vită cu ardei iute si coriandru

Stir-fry de vită cu ardei iute si coriandru din: pulpa de manzat, pudra de ardei iute, chimion, usturoi, ulei de floarea soarelui, ardei gras, ceapa rosie, rosii, fasole rosie, coriandru si lipii tortilla.   Ingrediente: 150 g pulpa de manzat, taiata in fasii foarte subtiri 1 lingurita pudra de ardei iute 1/2 lingurita de chimion […]

Borş cu sfeclă roşie si manzat

Borş cu sfeclă roşie si manzat din: sfecla rosie, carne de manzat, ceapa rosie, morcovi, patrunjel, varza rosie, frunze de dafin, boabe de piper, sare, usturoi, ulei extravirgin, zahar tos, pasta de rosii, zeama de lamaie, smantana, faina si patrunjel.   Ingrediente: 400 g sfecla rosie 300 g carne de manzat 1 ceapa rosie 2 […]

Manzat cu susan

Retete savuroase: Pot au feu

O reteta savuroasa de pot au feu din: piept de manzat, morcovi, ceapa, praz, telina verde, ridiche alba, cartofi, dovlecei, castraveti murati, mustar si bouquet garni. Ingrediente: piept de mânzat 2.5 kg morcovi 200 g ceapă 70 g praz 200 g telină verde 200 g ridichie albă 220 g cartofi 300 g dovlecei 250 g […]

File de manzat la gratar

Steak de manzat la gratar cu sos

O reteta delicioasa de steak de manzat la gratar cu sos din: steak de manzar, ceapa, vin rosu, piper boabe, piper macinat, cimbru, foi de dafin si sare.   Ingrediente: steak de mânzat 900 g ceapă echalote 40 g vin rosu 200 ml piper boabe, piper măcinat, cimbru, foi de dafin, sare după gust   […]

Antricot la gratar cu sos

Antricot la gratar cu sos

O reteta delicioasa de antricot la gratar cu sos din: antricot, ou, unt, tarhon, ceapa, otet, piper, vin alb si sare. Ingrediente: antricot dezosat feliat de mânzat 720 g ou 8 buc unt 60 g tarhon proaspăt 10 g ceapă 20 g otet 10 ml piper boabe 1 g vin alb 50 ml sare după […]