Marinată de morun sau nisetru

Printeaza

Marinată de morun sau nisetru din: peste, morcov, faina, piper, ulei, bulion, otet, vin, cimbru, foaie de dafin, sare, ceapa.

 

Ingrediente:

  • 1 kg peşte
  • 100 g morcov
  • 50 g făină
  • 1 g piper
  • 150 g ulei
  • 100 g bulion
  • 100 g oţet
  • 100 g vin
  • 1 fir cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 100 g ceapă

 

Mod de preparare:

Peştele curăţat se taie în felii, se sărează şi se pră­jeşte în ulei bine încins, pînă capătă o culoare rumenă pe ambele părţi.

In uleiul rămas de la peşte se prăjesc morcovii şi ceapa, tăiate în felii subţiri.

Cînd a început să se prăjească zarzavatul, se adaugă făina, lăsînd să se prăjească bine îm­preună.

Se stinge cu bulion subţiat cu apă, puţin oţet şi vin. Se potriveşte de sare şi se lasă să fiarbă circa 30 min (sosul marinat trebuie să fie acrişor).

Se pune peştele într-o tavă, peste el se strecoară sosul adăugind foi de dafin, piper şi cimbru.

Se lasă să mai dea o dată în fiert, apoi se dă la cuptor, pentru a se rumeni.

 

Pofta buna!

 

 

 

Marinata de ciuperci

Marinata de ciuperci din: ciuperci, vinegreta.   Ingrediente: 250 gr ciuperci 150 ml vinegreta, dupa preferinta     Mod de preparare: Curatati si spalati ciupercile, adaugati intr-o cratita si turnati peste vinegreta. Gatiti la foc potrivit 15 minute. Lasati sa se raceasca si depozitati la rece inajnte de servire. Serviti cu salata sau friptura, dupa […]

 

Marinata pentru pui

Marinata pentru pui din: sos de soia, apa, ulei, ceapa deshidratata, seminte de susan, zahar, ghimbir, ardei rosu deshidratat, pudra de usturoi. Ingrediente: 120 ml sos de soia 60 l apa 50 ml ulei 2 linguri ceapa deshidratata 2 linguri seminte de susan 1 lingura zahar 1 lingurita ghimbir 1/8 lingurita ardei rosu deshidratat 3/4 […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.