Mazăre cu scorţişoară

Printeaza

O reteta delicioasa de mazare cu scortisoata din: mazare, ceapa, rosii, cuisoare, scortisoara, usturoi, ulei de floarea soarelui, ghimbir, boia iute, sare, piper, patrunjel si ardei iute.

Ingrediente:Mazăre cu scorţişoară

  • 500 g mazăre
  • o ceapă
  • 4 roşii
  • 3 cuişoare
  • un baton de scorţişoară
  • 4 căţei de usturoi
  • 75 ml ulei de floarea-soarelui
  • o linguriţă de ghimbir ras
  • o linguriţă de boia iute
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un castron împreună cu usturoiul curăţat de foi şi feliat. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc cinci minute, apoi se adaugă ghimbirul şi boiaua iute.

Se toarnă roşiile curăţate de pieliţă şi date prin râzătoare, o cană de apă, sare şi piper după gust.

Se lasă să fiarbă zece minute la foc iute, se adaugă mazărea spălată şi scursă de apă. Se adaugă apă de câte ori este nevoie ca să fiarbă mazărea şi, când este fiartă, se adaugă batonul de scorţişoară şi cuişoarele.

Se mai fierbe zece minute la foc mic, se opreşte focul şi se lasă să se răcească zece minute.

Se pune în castronaşe sau farfurii adânci, se presară pătrun¬jel tocat şi se serveşte imediat.Boiaua iute se poate înlocui cu jumătate de ardei iute, tăiat în bucăţi mai mari.

Mazăre cu scorţişoară

Mazăre cu scorţişoară

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.