Melcisori cu frisca

Printeaza

Melcisori cu frisca din: oua, zahar, budinca, praf de copt, lapte, frisca, sticksuri.

Ingrediente:Melcisori_cu_frisca

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 2 plicuri budincă de ciocolată
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru crema si decor:

  • 500 ml lapte
  • 80 g zahăr
  • 1 plic budinca de căpşuni
  • câteva sticksuri
  • 2 linguri frisca

 

Mod de preparare:

Pentru blat, freci gălbenuşurile cu zahărul până obţii o cremă omogenă, de un gălbui deschis, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.

Baţi albuşurile şi le amesteci împreună cu crema de gălbenuşuri. Adaugi treptat praful de budincă cernut împreună cu praful de copt şi omogenizezi aluatul.

Torni compoziţia într-o tavă cu dimensiunea de 30×35 cm, tapetată cu hârtie pentru copt şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (170 °C), pentru 12-15 minute. Răstorni blatul cald pe un şervet de bucătărie uşor umezit şi rulezi blatul împreună cu şervetul. Il laşi să se raceasca.

Pentru cremă, prepari budinca urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Când budinca a devenit călduţă, derulezi blatul şi o întinzi pe suprafaţa acestuia, după care rulezi, dar laşi o margine de 6-7 cm nerulată. O păstrezi la rece 1 oră.

Tai felii late de 3-4 cm şi decorezi partea nerulată cu frişcă, folosind un poş. Din bucăţi de grisine sau de sticksuri, faci antenele şi ochişorii melcilor.

Melcisori cu frisca

Melcisori_cu_frisca

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.