Melcisori de varza murata

Printeaza

Melcisori de varza murata din: varza murata, costita de porc afumata, ceapa, unt, zahar, chimen, sare, piper, smantana, faina, ou, apa, unt, grasime.

Ingrediente:Melcisori de varza murata

  • 700 g varză murată
  • 150 g costiţă de porc afumată
  • 1 ceapă mare
  • 300 ml supă concentrată de legume
  • 1 lingură de unt
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 linguriţă de seminţe de chimen
  • sare şi piper negru după gust
  • 150 g smântână pentru friptură

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei
  • 80 ml apă călduţă
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 40 g de unt pentru uns
  • făină pentru suprafaţa de lucru
  • grăsime pentru hârtia de copt

 

Mod de preparare:

Tăiaţi costiţa în cuburi mici. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt, apoi scurgeţi varza şi tăiaţi-o fin.

Topiţi untul într-o tigaie, la foc moderat. Prăjiţi carnea, adăugaţi varza murată şi prăjiţi-le împreună puţin.

Turnaţi supa, asezonaţi cu sare, piper negru proaspăt măcinat, zahăr şi seminţe de chimen, şi lăsaţi mâncarea la foc mic pentru aproximativ 20 de minute, până când lichidul s-a evaporat. Apoi lăsaţi-o puţin la răcit.

Pentru aluat, amestecaţi făina cu sarea într-un bol, apoi adăugaţi uleiul, oul şi apa. Amestecaţi şi transferaţi pe o suprafaţă presărată cu făină. Frământaţi bine până când aluatul devine uniform, moale şi lucios.

Dacă este nevoie, mai adăugaţi apă.

Formaţi o bilă, împachetaţi-o în folie şi lăsaţi-o timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 40°C.

Impărţiţi aluatul în două şi rulaţi fiecare jumătate într-o foaie foarte subţire. Ungeţi foile cu untul topit şi întindeţi-le cu mâinile până când sunt aproape transparente.

Intindeţi umplutura de varză pe foi şi rulaţi-le, formând astfel două rulade. Tăiaţi-le în felii de 2-3 cm grosime.

Aşezaţi feliile pe o tavă unsă cu ulei, cât mai aproape una de cealaltă, cu deschiderea în sus. Cu o lingură, turnaţi puţină smântână pe fiecare felie. Introduceţi melcişorii în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.