Mere coapte cu stafide
PrinteazaMere coapte cu stafide din: mere, stafide, nuca, caise, rom, miere, scortisoara.
Ingrediente:
- 4 mere galbene
- 100 g stafide
- 100 g miez de nucă
- 100 g caise uscate
- 50 ml esenţa de rom
- 4 linguriţe miere
- 1/2 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare Mere coapte cu stafide:
Tai căpăcelele merelor şi le cureţi de seminţe. Stafidele le pui la înmuiat în esenţa de rom şi le laşi o jumătate de oră.
Nucile le mărunţeştî, iar caisele le tai bucăţi mai mici şi le amesteci cu scorţişoară.
Umpli cu această compoziţie merele. Le aşezi în tavă, în cuptorul preîncălzit, şi le coci un sfert de oră.
La final, le scoţi şi torni pe fiecare măr câte o linguriţă de miere.
Pofta buna!