Mere coapte cu stafide

Printeaza

Mere coapte cu stafide din: mere, stafide, nuca, caise, rom, miere, scortisoara.

 

Ingrediente:

  • 4 mere galbene
  • 100 g stafide
  • 100 g miez de nucă
  • 100 g caise uscate
  • 50 ml esenţa de rom
  • 4 linguriţe miere
  • 1/2 linguriţă scorţişoară

 

Mod de preparare Mere coapte cu stafide:

Tai căpăcelele merelor şi le cureţi de seminţe. Stafidele le pui la înmuiat în esenţa de rom şi le laşi o jumătate de oră.

Nucile le mărunţeştî, iar caisele le tai bucăţi mai mici şi le amesteci cu scorţişoară.

Umpli cu această compoziţie merele. Le aşezi în tavă, în cuptorul preîncălzit, şi le coci un sfert de oră.

La final, le scoţi şi torni pe fiecare măr câte o linguriţă de miere.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.