Mere in aluat cu scortisoara din: mere, zahar, scortisoara, lamaie, faina, oua, margarina. Ingrediente: 4-6 mere 100 g zahăr 50 g scorţişoară o lămâie Pentru aluat: 500 g făină 4 ouă 250 g margarină 200 g zahăr pudră Mod de preparare: Ingredientele pentru aluat se amestecă şi se frământă omogen. Merele se curăţă de […]
Mere coapte in aluat fraged
PrinteazaMere coapte in aluat fraged din: mere, faina, unt, oua, sare, gem de capsuni, alune, zahar vanilat.
Ingrediente:
- 4 mere potrivite
- 250 g făină
- 250 g unt
- 100 g zahăr tos
- 3 ouă
- 1 praf de sare
- 150 g gem de căpşuni
- 50 g alune zdrobite
- 50 g zahăr cu vanilie
Mod de preparare:
Amesteci făina, untul, zahărul, ouăle şi praful de sare şi frămânţi un aluat. Il laşi la rece o oră.
Cureţi merele de coajă, le scobeşti pentru a îndepărta căsuţa seminţelor.
Umpli merele cu gem şi le pui, în loc de codiţe, beţe de scorţişoară.
Intinzi aluatul în foaie, tai pătrate de aluat şi îmbraci fiecare măr.
Le tăvăleşti prin alunele zdrobite, le aşezi într-o tavă unsă cu puţin unt şi le pui la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.
Când sunt coapte, le pudrezi cu zahăr aromat cu vanilie. Le serveşti calde sau reci.
Mere coapte in aluat fraged
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Mere in aluat cu scortisoara
Mere in aluat – cum se prepara
Mere in aluat Numeroase fructe pot fi date prin aluat şi prăjite in friteuză, însă merele sunt, în mod cert, cele mai indicate. Numele englezesc fritter vine de la cuvântul francez frîture, care desemnează aluatul în care se prăjesc diverse alimente. Mere tari şi acrisoare, precum cele din soiul Granny Smith, se taie în inele […]
Pofta buna!