Mic dejun cu fructe de pădure

Printeaza

Mic dejun cu fructe de pădure din: faina de secara, faina alba, ou, sare, miere, amestec seminte, ulei, apa, frisca, nuca de cocos, fructe de padure, zahar vanilinat.

Ingrediente:

  • 150 g faina de secara
  • 90 g faina alba
  • un ou
  • un sfert de lingurita cu sare
  • 100 ml miere
  • 100 g amestec seminte
  • 50 ml ulei
  • 150 ml apa
  • 300 ml frisca
  • 100 g nuca de cocos
  • 400 g fructe de padure
  • doua pliculete cu zahar vanilinat

 

Mod de preparare:

Amestecul de seminte se transforma intr-o pudra cu ajutorul unei rasnite de cafea si se pune intr-un bol.

Se adauga  adaugă făina de secară, făina albă, oul şi sarea. Se toarnă jumătate din cantitatea de miere şi uleiul de floarea-soarelui, un pliculeţ cu zahăr vanilinat şi se mixează.

Se adaugă apa, se amestecă şi se frământă până se obţine un aluat omogen.

Se întind foi subţiri, se taie biscuiţi dreptunghiulari şi se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit circa 15 minute.

Se scot din tavă, se aşază pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească.

Intr-un bol se mixează frişca, se amestecă bine cu zahărul vanilinat şi mierea rămase şi nuca de cocos.

Când s-au răcit biscuiţii se ung cu crema de cocos, se aşază deasupra fructele de pădure şi se servesc imediat.

Frisca nu se mixeaza de la inceput cu mierea, caci se poate taia.

 

Mic dejun cu fructe de pădure

Mic_dejun_cu_fructe_de_padure

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.