Mic dejun cu oua si carnati
PrinteazaMic dejun cu oua si carnati din: ulei, ceapa rosie, carnati, rosii cherry, zahar, pasta harissa, oua, pita integrala, sumac, paprika, iaurt, patrunjel, fistic.
- puţin ulei de măsline sau rapiţă
- 1 ceapă roşie mică, tocată
- 4 cârnaţi
- 15 roşii cherry, tăiate în jumătăţi
- 1 praf de zahăr
- 2 linguriţe de pastă harissa
- 2 ouă
- 2 pite integrale
- 1 praf de sumac sau paprika
- 2 linguri de iaurt
- câteva fire de pătrunjel, tocate
- 1 lingură de fistic decojit, tocat
Mod de preparare:
Incinge puţin ulei într-o tigaie mică şi cu fundul gros – una din fontă este perfectă. Adaugă ceapa şi căleşte-o câteva minute, până când se înmoaie, apoi împinge-o într-o margine a tigăii. Adaugă cârnaţii şi prăjeşte-i 5-10 minute, întorcându-i mereu, până când se rumenesc uşor.
Adaugă roşiile, zahărul şi pasta harissa, asezonează bine şi adaugă un strop de apă. Găteşte mâncarea 5-10 minute, amestecând ocazional, până când roşiile se transformă într-un sos gros.
Impinge cârnaţii pe lateralele tigăii, pentru a crea 2 găuri mari în sos, cu ajutorul unei linguri. Sparge ouăle acolo şi gateşte-le 4-5 minute, până când albuşurile se stabilizează, iar gălbenuşul este încă moale.
Intre timp, încălzeşte pitele.
Presară pe fiecare ou puţin sumac, adaugă nişte iaurt, apoi presară deasupra pătrunjelul şi fisticul. Taie pitele în jumătăţi şi serveşte-le alături.
Mic dejun cu oua si carnati
Pofta buna!