Mic dejun sanatos cu fulgi de ovaz si fructe

Printeaza

Mic dejun sanatos cu fulgi de ovaz si fructe – Fulgii de ovaz ofera carbohidrati complecsi, fibre si proteine de calitate, in timp ce fructele adauga vitamine, minerale si un gust dulce si natural.

Iata cum poti prepara rapid acest mic dejun plin de beneficii:

Alege tipul de ovaz

  • Fulgii de ovaz clasici (rolled oats): au o textura moale dupa preparare si se gatesc relativ repede.
  • Fulgii de ovaz fini (instant): se gatesc extrem de rapid, ideali daca ai foarte putin timp.
  • Ovaz integral taiat (steel-cut oats): au nevoie de mai mult timp de fierbere, dar au textura mai ferma si gust intens.

Pregateste baza

Inmuiere sau fierbere:

Pune 50-60 g fulgi de ovaz (aprox. 1/2 cana) intr-o oala cu 200-250 ml apa sau lapte (de vaca, migdale, soia etc.).

Fierbe la foc mic 5-10 minute (in functie de tipul de ovaz) sau lasa-i la inmuiat peste noapte (overnight oats), daca preferi o varianta fara fierbere.

Condimentare de baza:

Adauga un varf de sare pentru a intensifica aromele.

Optional, poti pune scortisoara, esenta de vanilie sau un praf de cacao pentru un gust aparte.

Adauga fructele

Fructe proaspete: banane, mere, capsuni, afine, piersici sau un mix de fructe de padure. Taie-le cubulete sau felii si adauga-le peste ovazul cald.

Fructe uscate: stafide, merisoare, curmale, smochine – ofera dulceata naturala si un plus de fibre.

Piure de fructe: mere coapte pasate, sos de fructe de padure sau un piure de banane pentru consistenta cremoasa.

Completeaza cu proteine si grasimi sanatoase

Lactate sau alternative: iaurt grecesc, branza cottage, lapte vegetal.

Nuci si seminte: migdale, nuci, seminte de in sau de dovleac pentru acizi grasi esentiali si un plus de crocanta.

Unt de arahide sau migdale: o lingurita adaugata dupa preparare face ovazul mai aromat si cremos.

Servirea

Serveste fulgii de ovaz calzi, imediat dupa gatire, pentru a te bucura de o textura fina si un gust reconfortant.

Daca ai optat pentru overnight oats, scoate bolul de la frigider si adauga topping-urile preferate (fructe proaspete, nuci, miere).

Poti indulci suplimentar cu miere, sirop de artar ori putin zahar brun, daca fructele nu sunt suficient de dulci.

Este usor de preparat si aduce multiple beneficii: iti ofera fibre pentru o digestie sanatoasa, proteine pentru refacerea celulara si vitamine din fructe, asigurandu-ti energia necesara pe parcursul diminetii.

Incearca diverse combinatii de fructe, nuci si seminte pentru a descoperi reteta ta preferata si bucurate de un start echilibrat al zilei.

 

Mic dejun sanatos cu fulgi de ovaz si fructe

Mic_dejun_sanatos_cu_fulgi_de_ovaz_si_fructe

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Sfaturi pentru un mic dejun sanatos

Cu toate că micul dejun nu este una intre priorităţile multora dintre noi odată ce ziua a luat startul, noi vă sfătuim să nu săriţi peste cea mai importantă masă a zilei. Ba mai mult, vă sfătuim să fiţi atenţi la ceea ce puneţi în farfufrie, pentru că în funcţie de aceasta vă veţi simţi […]

 

Gogonele Murate cu Morcovi

Gogonele Murate cu Morcovi: Această conservă este perfectă pentru a adăuga un plus de savoare la orice masă și pentru a beneficia de legumele proaspete de toamnă pe timpul iernii. Ingrediente Gogonele (1 kg): Gogonelele sunt bogate în antioxidanți, inclusiv vitamina C și lycopene, care ajută la protejarea celulelor și la întărirea sistemului imunitar. Morcovi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.