Midii cu ardei iute si pasta de curry verde

Printeaza

Midii cu ardei iute si pasta de curry verde din: midii proaspete, ulei de floarea-soarelui, cepe eşalote, lapte de cocos, pastă de curry verde Thai, ardei iute roşu, limetă, lemongrass.

 

Ingrediente:

  • 2 kg midii proaspete
  • 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui
  • 2 cepe eşalote, decojite şi tăiate mărunt
  • 400 ml lapte de cocos
  • 2 linguri rase cu pastă de curry verde Thai
  • 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi feliat
  • 2 felii de limetă
  • 1 lemongrass, tăiat în faşii

 

Mod de preparare:

Spală bine midiile. Incălzeşte uleiul într-o tigaie mare şi prăjeşte ceapa câteva minute la foc mediu, până s-a îrlmuiat, dar nu s-a colorat.

Toarnă laptele de cocos, apoi adaugă pasta de curry verde, ardeiul iute, feliile de limetă şi lemongrass.

Fierbe aimestecul timp de 2-3 minute, apoi pune midiile.

Acoperă cu un capac şi fierbe aproximativ 5 minute, agitând din când în când, până când midiile s-au deschis.

Serveşte midiile imediat, cu sosul din tigaie deasupra.

 

Midii cu ardei iute si pasta de curry verde

Midii_cu_ardei_iute_si_pasta_de_curry_verde

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Midii în Sos de Cocos și Curry

Midii în Sos de Cocos și Curry din: midii, lapte de cocos, pasta de curry, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, suc de lamaie, coriandru, sare, piper, ulei de cocos. Explorarea bucătăriei mondiale este o aventură fascinantă care ne duce adesea pe căi neașteptate, iar midii în sos de cocos și curry reprezintă o astfel de călătorie […]

Bruschete cu Midii și Roșii Cherry

Bruschete cu Midii și Roșii Cherry din: bagheta, midii, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, fulgi de chili. Pentru o seară specială sau un eveniment elegant, bruschetele reprezintă alegerea ideală, combinând savoarea unică a mării cu prospețimea și dulceața roșiilor cherry. Această rețetă aduce un suflu nou în arta aperitivelor, promițând să […]

Midii cu Sos de Ghimbir și Lemongrass

Midii cu Sos de Ghimbir și Lemongrass din: midii, lemongrass, ghimbir, usturoi, ardei iute, lapte de cocos, sos de peste, zahar brun, coriandru, ulei vegetal, sare, piper. Explorați profunzimile bucătăriei asiatice cu această rețete, o combinație perfectă de arome exotice care vă va teleporta direct în inima Asiei. Acest deliciu culinar nu doar că impresionează […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.