Midii in unt

Printeaza

Midii in unt din: midii, unt, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, piper, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 2 kg midii mari
  • 175 g unt, tăiat în bucăţi mici
  • 65 g pesmet uscat
  • 3 cepe şalote, tocate mărunt
  • 2 căţei de usturoi, tocati mărunt
  • 1 legătură mijlocie de pătrunjel tocat
  • 1 linguriţă piper negru proaspăt măcinat
  • pătrunjel verde pentru garnisit

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi midiile; aruncaţi-le pe cele care sunt sparte sau nu sunt bine închise, într-o cratiţâ generoasă, opăriţi-le, la foc mare, în aproximativ 250 ml apă, timp de 3-4 minute, scuturând din când în când cratiţa, apoi scurgeţi apa.

De la fiecare midie, îndepărtaţi jumătatea de cochilie care este goală.

Aceste jumătăţi goale vor fi aruncate, lăsând carnea în jumătăţile de care este lipită.

Amestecaţi untul cu pesmetul, ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi piperul.

Puneţi din această umplutură pe fiecare midie, apoi aşezaţi-le pe o tavă.

Daţi-le la cuptor, sub arzătorul de grill, până se rumenesc.

Garnisiţi-le cu pătrunjel şi serviţi-le imediat.

 

 

Midii cu Chorizo și Vin Roșu

Midii cu Chorizo și Vin Roșu din: midii, chorizo, ceapa rosie, usturoi, vin rosu, rosii, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, ulei. Această rețetă vibrantă combină gustul puternic al chorizo cu aroma bogată a vinului roșu, creând un sos intens care complimentează perfect dulceața naturală a midilor. Este o alegere excelentă pentru cinele informale, aducând […]

Supă Cremă de Midii și Cartofi

Supă Cremă de Midii și Cartofi din: midii, cartofi, ceapa, usturoi, supa de legume, smantana, vin alb sec, unt, sare, piper, patrunjel. Descoperă rafinamentul și confortul într-o singură rețetă cu supa cremă de midii și cartofi, un fel de mâncare care îmbină prospețimea midiilor cu textura catifelată a cartofilor. Această supă cremoasă este un tribut […]

 

Bruschete

Bruschete cu Midii și Roșii Cherry

Bruschete cu Midii și Roșii Cherry din: bagheta, midii, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, fulgi de chili. Pentru o seară specială sau un eveniment elegant, bruschetele reprezintă alegerea ideală, combinând savoarea unică a mării cu prospețimea și dulceața roșiilor cherry. Această rețetă aduce un suflu nou în arta aperitivelor, promițând să […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.