Miel cu ceapa
PrinteazaMiel cu ceapa din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, sare, piper, untura, lapte, oua, faina si sare.
Ingrediente:
- 500 g maruntaie de miel
- 2 oua
- 1 felie de paine
- 1 lingura cu smantana
- verdeata: marar, patrunjel, tarhon
- 2 fire ceapa verde
- sare
- piper
- 1 lingura untura
- putin lapte
pentru aluat:
- 1 ou
- 150 g faina
- 1 lingura unt sau untura
- sare
Mod de preparare Miel cu ceapa:
Tai carnea fâşii subţiri. Din vin, rondele de morcov, 1 ceapă uscată tăiată felii, rozmarin şi sare, prepari o marinată în care pui carnea de miel pentru 2 ore.
Separat, pui la călit ceapa verde şi usturoiul verde, numai partea albă. Adaugi după călire puţină sare, piper şi sos de soia şi laşi să fiarbă 10 minute.
Scoţi carnea din marinată şi o pui la prăjit. După ce devine aurie, picuri câte puţină marinată şi acoperi vasul.
Laşi să fiarbă până se înmoaie carnea, apoi o amesteci cu ceapa călită. Pui şi restul de marinată şi dai vasul la cuptor pentru 10-15 minute.
Serveşti mâncarea cu garnitură din orez fiert.
Pofta buna!