Miel de lapte umplut

Printeaza

Miel de lapte umplut din: miel de lapte, carne tocata de berbec, unt, ceapa, dafin, conuri de brad, stafide, orez, patrunjel, izma, rozmarin, menta, sare, piper.

 

Ingrediente:Miel de lapte umplut

  • 1 miel de lapte
  • 200 g carne tocată de berbec mai grasă
  • 200 g unt
  • 2 cepe
  • 2 foi dafin
  • 150 g conuri de brad
  • 200 g stafide
  • 3 ceşti orez
  • pătrunjel
  • izmă
  • rozmarin
  • menta
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Mielul se curăţă şi se spală bine atât în interior cât şi la exterior. Se freacă bine cu izmă în interior.

Se sărează, se condimentează cu piper şi rozmarin la exterior.

Se opăresc ficatul, inima, plămânii şi inima mielului, aproximativ două minute şi se taie cubuleţe. în o sută de grame de unt, se călesc ceapa tăiată fin şi carnea tocată.

Separat, se fierbe orezul (zece minute) în apă cu puţină sare.

Se amestecă omogen, carnea tocată, ceapa, bucăţile de măruntaie şi restul de ingrediente, adăugându-se piper şi sare.

Se umple mielul cu amestecul obţinut şi se coase burta cu aţă (care va fi scoasă după ce s-a făcut).

Se pune într-o tavă de cuptor, bine unsă cu unt. Se lasă în cuptorul bine încins înainte, la foc potrivit, aproximativ trei ore.

Se tranşează înainte de a fi servit, având ca garnitură propria umplutură.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.