Miel in sos de iaurt
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de miel in sos de iaurt din: carne macra de miel, iaurt, zeama de lamaie, ulei, ceapa, boia iute, chimen, rosii, ardei iute, patrunjel, sare si piper.
- 1 kg carne macra de miel
- 200 ml iaurt
- zeama de la o lamaie
- 2 linguri ulei
- 2 cepe, taiate felii
- 2 lingurite boia iute
- 2 lingurite chimen, macinat
- 400 g rosii decojite, din conserva
- 3 ardei iuti rosii
- apa clocotita
- 3 linguri patrunjel verde, tocat
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se taie carnea de miel in cuburi de 2,5 cm. Se pune carnea intr-un castron si se amesteca cu iaurtul, zeama de lamaie si sarea, se lasa la marinat cel putin 1 ora (sau peste noapte). Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa, se adauga condimentele, rosiile, ardeiul iute si carnea de miel cu sosul de iaurt.
Se da in clocot, se acopera si se lasa la foc mic 2 ore pana se fragezeste carnea, amestecand din cand in cand. Cand este gata se adauga patrunjelul tocat si se serveste.
Poftă bună!