Mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano

Mancare de miel cu rosii in bulion

Mancare de miel cu rosii in bulion din: carne de miel, vanata, ceapa, morcovi, ulei, bulion, rosii, patrunjel, sare. Ingrediente: 600 g carne de miel o vânătă 2 morcovi o ceapa uscată 2 linguri ulei o lingură bulion 6 roşii în bulion o legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Carnea de miel curăţată de […]

Miel cu vin la cuptor

Miel cu vin la cuptor

Miel cu vin la cuptor din: pulpa de miel, ceapa, morcovi, dafin, usturoi, rozmarin, faina, bulion, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: o pulpă de miel o ceapă 2 morcovi 3 foi dafin 4 căţei usturoi 2 crenguţe rozmarin 2 linguri făină o lingură bulion 350 ml vin alb sec 500 ml supă 2 linguri ulei […]

Tocanita marocana din carne de miel

Tocanita marocana din carne de miel din: carne de miel, naut, masline, ceapa, lamaie, zahar, chimen, scortisoara, ghimbir, boia, sofran, usturoi, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de miel fara os 200 g năut 150 g măsline 2 cepe 1 lâmâie 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă rasă chimen măcinat 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată […]

Cotlet de miel cu legume

Cotlet de miel cu legume

Cotlet de miel cu legume din: cotlete de miel, usturoi, cimbru, ulei, lamaie, sare, mustar, ceapa, unt, dovlecel, rosii, ardei, apa, sos de iaurt. Ingrediente: 4 cotlete de miel 4 căţei usturoi cimbru proaspăt 4 linguri Unisol, din ulei de primă presă zeama de la 1/2 lămâie sare 2 linguriţe muştar 1 ceapă mare 50 […]

Ciorba de miel cu morcovi si patrunjel

Ciorba de miel cu fasole si praz

Ciorba de miel cu fasole si praz din: fasole rosie, ulei, usturoi, carne de miel, ceapa, praz, patrunjel, cimbru, oregano, piper, sare, apa, menta, bors. Ingrediente: 250 g fasole roşie 3 linguri ulei 3 căţei usturoi tocaţi 700 g carne de miel 1 ceapă 4 fire praz 1/2 cană pătrunjel tocat 1 linguriţă cimbru 1 […]

Coaste de miel cu fasole verde

Coaste de miel cu fasole verde

Coaste de miel cu fasole verde din: coaste de miel, ulei, usturoi, cimbru, rozmarin, ceapa, fasole verde, sare, piper, vin rosu. Ingrediente: 12 coaste de miel 4-5 linguri ulei 4-5 căţei usturoi cimbru rozmarin 2 cepe roşii 400 g fasole verde sare piper 100 ml vin roşu   Mod de preparare: Incingi uleiul în tigaie […]

Chiftele de miel cu legume la cuptor

Chiftele de miel

Chiftele de miel din: oua, carne tocata de miel, ulei, usturoi, ceapa, spanac, iaurt, pesmet, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 15 ouă fierte 1 ou crud 1 kg carne de miel tocată 2 căţei usturoi, pisaţi 1 lingură ulei 1 ceapă tocată 2 căni frunze spanac tocat 1/2 cană iaurt 1/2 cană pesmet 1 mână […]

Miel cu ciuperci

Pulpa de miel cu capere si ardei gras

Pulpa de miel cu capere si ardei gras din: pulpa de miel, capere, ardei, portocale, seminte de fenicul, usturoi, limeta, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 1 pulpă de miel (2 kg) 100 g capere (conservă) 1 ardei iute uscat 3-4 ardei graşi coloraţi 4 portocale 2 linguriţe cu seminţe de fenicul 1 căpăţănă de usturoi […]

Miel cu anghinare

Pulpa de miel cu anghinare

Pulpa de miel cu anghinare din: carne de miel, lamaie, usturoi, cimbru, vin, ulei, cartofi, anghinare, ceapa verde, sare, piper.   Ingrediente: 2 kg carne de miel (pulpă) 1 lămâie 2 căţei de usturoi 4-5 fire de cimbru 400 ml vin alb sec 6 linguri cu ulei de măsline 500 g cartofi noi 8 bucăţi […]

Miel cu legume de primăvară

Tocanita de miel cu legume si patrunjel

Tocanita de miel cu legume si patrunjel din: pulpa miel, ceapa, usturoi, morcovi, telina, vin, boia, bulion, unt, cartofi, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 1 pulpă miel 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 2 morcovi 1 telină 500 ml supă de legume 250 ml vin alb 1 praf boia iute 1-2 linguri bulion 2 linguriţe […]

Drob_de_miel_cu_cascaval

Drob de miel cu cascaval

Drob de miel cu cascaval din: organe de miel, apa, otet, ceapa, usturoi, oua, patrunjel, marar, sare, oua, piper, cascaval, ridichi. Ingrediente: organe de miel (splină, ficat, rinichi, plămăni, inimă) apă otet 6-7 fire ceapă verde 4 fire usturoi verde 3-4 ouă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper ouă fierte cascaval şi ridichi […]

Miel marinat la cuptor

Pulpe de miel cu cimbru la cuptor

Pulpe de miel cu cimbru la cuptor din: pulpe de miel, ceapa, usturoi, ulei, cimbru, cartofi, otet, vin, apa, boia, sare.   Ingrediente: 2 pulpe miel 2 cepe 1 căpătână usturoi 2 linguri ulei cimbru proaspăt cartofi natur Pentru bait: 50 ml otet 200 ml vin alb sec 500 ml apă 12 boabe piper 1 […]

Pulpa de miel cu gutui

Pulpa de miel cu lamaie si coriandru

Pulpa de miel cu lamaie si coriandru din: pulpa de miel, ceapa, iaurt, smantana, ulei, menta, limete, coriandru, miere, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpă de miel (aproximativ 1,5 kg) 1 kg ceapă roşie 200 g iaurt 200 g smântână 2 linguri de ulei de măsline 1/2 legătură de mentă proaspătă de grădină coaja de la […]

Rasol de piept de pui in sos de legume

Rasol de miel in crusta crocanta

Rasol de miel in crusta crocanta din: rasol de miel, morcovi, salote, vin, unt, mustar, sare, piper, paine, salote, usturoi, tarhon, cimbru, ulei, rosii, cimbru, fasole, verde, bacon.   Ingrediente: 1 rasol de miel (1,6 – 2 kg) 2 morcovi 5 şalote 100 ml vin roşu 80 g unt 1 lingură de muştar sare şi […]

Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie

Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie

Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie din: ceafa de miel, ceapa, usturoi, pasta de tomate, vin, supa de vita, unt, ulei, salvie, ardei rosu afumat, rozmarin, sare, piper. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier […]

Pulpă de miel la tavă cu amestec de legume

Pulpa de miel in stil spaniol

Pulpa de miel in stil spaniol din: pulpa de miel, cartofi, ceapa, morcovi, usturoi, rozmarin, chimion, ulei, sare, piper, cirese, vin, lamaie, amidon. Ingrediente: 1 pulpă de miel cu os (aproximativ 2 kg) 500 g cartofi noi 6 cepe 6 morcovi 6 căţei de usturoi 6 fire de rozmarin 2 linguriţe de chimion 6 linguri […]

Rasol de miel cu tarta de ceapa caramelizata

Rasol de miel cu tarta de ceapa caramelizata

Rasol de miel cu tarta de ceapa caramelizata din: rasol de miel, ceapa, usturoi, telina, morcovi, supa de vita, vin, pasta de tomate, unt, ulei, patrunjel, salvie, menta, dafin, smantana, oua, unt. Ingrediente: Pentru rasolul de miel: 4 bucăţi de rasol de miel 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 tulpină deţelină 2 morcovi 500 […]

Cum se prepara Ied de primavara cu garnitura de verdeturi (VIDEO)

Cum se prepara Ied de primavara cu garnitura de verdeturi: din: ied, usturoi, ulei de masline, rozmarin, cimbru, sare, piper, vin alb sec, spanac, leurda, urzici. Iedul de primăvară cu garnitură de verdețuri este un fel de mâncare tradițional, adesea servit în perioada Paștelui în multe culturi. Această rețetă transformă carnea delicată a iedului într-un […]

Frigarui de miel cu cartofi

Frigarui de miel cu sofran

Frigarui de miel cu sofran din: ulei, patrunjel, oregano, chimion, boia, sofran, ceapa, usturoi, ardei, carne de miel.   Ingrediente: 100 ml ulei de măsline 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt 1 linguriţă de oregano tocat mărunt 1 vârf de cuţit de chimion 1 linguriţă de boia de ardei iute 1 vârf de cuţit de […]

Frigarui_de_miel_cu_sos_cu_vin

Frigarui de miel cu sos cu vin

Frigarui de miel cu sos cu vin din: usturoi, vin, sare, piper, carne de miel, ulei, rozmarin, dafin, ceapa, cartofi, smantana.   Ingrediente: 6 căţei de usturoi tăîati mărunt 250 ml vin alb sare 4 boabe de piper 750 g carne de miel 80 ml ulei de măsline 1 linguriţă de rozmarin tocat 1 frunză […]

Frigarui "Aghiuta"

Frigarui de miel si porc

Frigarui de miel si porc din: ulei, patrunjel, coriandru, boia, ceapa, usturoi, carne de miel, file de porc. Ingrediente: 75 ml ulei de măsline 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt 1 lingură de coriandru tocat mărunt 1 linguriţă de boia de ardei iute 2 cepe tocate 2 căţei de usturoi tocaţi  câte 300 g carne de […]

Cotlete în crustă de brânză Camembert cu varză roşie

Cotlete de miel cu rozmarin si usturoi

Cotlete de miel cu rozmarin si usturoi din: cotlete de miel, ulei, usturoi, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 8 cotlete mici de miel 3 linguri de ulei de măsline 50 g unt câteva fire de rozmarin 2 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Cotletele de miel se usucă cu prosoape de hârtie. Uleiul […]

Miel umplut pentru masa de Paşti

Pulpa de miel cu prune

Pulpa de miel cu prune din: pulpa de miel, usturoi, unt, dafin, cimbru, ulei, sare, piper, vin, prune, rozmarin. Ingrediente: un kg pulpă din faţă fără os, de miel 15 căţei usturoi 50 g unt 2 foi dafin 2 crenguţe cimbru 2 linguri ulei sare piper Pentru copt: 200 ml vin alb sec 20 prune […]

Chiftelute de telina

Chiftelute siriene cu susan

Chiftelute siriene cu susan din: morcovi, orez, usturoi, carne de miel tocata, oua, sare, piper, chimen, coriandru, seminte de susan, ulei, smantana, iaurt, harissa, roinita. Ingrediente: 250 g morcovi 150 g orez 1 căţel de usturoi 750 g carne de miel tocată 2 ouă sare piper 1 linguriţă de chimen 1 linguriţă de coriandru măcinat […]

Miel umplut cu branza si verdeata

Miel umplut cu branza si verdeata

Miel umplut cu branza si verdeata din: snitele de miel, sare, piper, masline, rosii, branza de oaie, cimbru, oregano, ulei de unt, vin, Metaxa, smantana. Ingrediente: 4 şniţele de miel sare piper 100 g măsline negre 200 g roşii 100 g brânză de oaie câte 1 linguriţă de cimbru şi de oregano proaspăt tocate 3 […]

File de miel cu ghimbir

File de miel cu sparanghel verde

File de miel cu sparanghel verde din: sparanghe, sare, fileuri de miel, piper, usturoi, unt, vin, salvie. Ingrediente: 500 g sparanghel verde, doar treimea superioară sare 4 fileuri de miel (a 100 g) piper 3 căţei de usturoi 5 linguri de unt 100 ml vin alb 2 linguri de frunze proaspete de salvie   Mod […]

Budinca de spirale cu branza dulce

Budinca de paste cu carne de miel

Budinca de paste cu carne de miel din: fasole, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata de miel, vin, sare, piper, coriandru, patrunjel, macaroane, iaurt, creme fraiche, oua, parmezan, grasime. Ingrediente: 250 g fasole verde 200 g morcovi 2 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri de ulei de măsline 400 g carne tocată de miel […]

File_de_miel_in_ulei_de_susan

File de miel in ulei de susan

File de miel in ulei de susan din: file de miel, ulei de susan, sare, piper, usturoi, ghimbir, rozmarin, muraturi, smantana. Ingrediente: 500 g file de miel 2-3 linguri ulei de susan sare piper praf de usturoi, de ghimbir şi de cardamom 1 praf de rozmarin 250 g amestec de murături 1-2 linguri smântână grasă […]

Ceafa_de_miel_cu_chimion

Ceafa de miel cu chimion

Ceafa de miel cu chimion din: ceafa de miel, curry, chimion, coriandru, hasme, usturoi, spanac, ulei, fulgi de chili, sos hoisin. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de […]

Miel_in_stil_mongolez

Miel in stil mongolez

Miel in stil mongolez din: carne de miel, usturoi, ghimbir, ceapa, sos hoisin, ulei, amidon, sos de soia, vin de orez. Ingrediente: 1 kg carne de miel 3 căţei de usturoi 1 buc. ghimbir proaspăt 4 cepe mari 1 lingură sos hoisin 1 lingură ulei de susan 2 linguri seminţe de susan 2 linguri ulei […]

Friptura_de_miel_cu_piper_verde

Friptura de miel cu piper verde

Friptura de miel cu piper verde din: carne de miel, ardei, piper, ulei, curry, condimente.   Ingrediente: 500 g carne de miel de pe pulpă câte 2 ardei galbeni, verzi şi roşii 10 frunze mari de piper 4 linguri ulei vegetal 1 linguriţă praf de curry 1 linguriţă praf amestec cinci condimente 2 linguri piper […]

Snitele de miel cu iaurt si menta

Snitele de miel cu iaurt si menta

Snitele de miel cu iaurt si menta din: usturoi, iaurt, ulei, menta proaspata, sare, snitele mici de miel, piper, pesmet, toast, lamaie, faina, oua, ulei de plante. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 300 g iaurt cremos 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de frunze de mentă proaspăt tocate sare şniţele mici de miel […]