Painisoare cu masline si migdale

Painisoare umplute cu carne de miel (varianta)

Painisoare umplute cu carne de miel (varianta) – Aluatul pufos și ușor se îmbină perfect cu umplutura de carne de miel, oferind un contrast de arome și texturi care va încânta pe oricine le va gusta. Aceste păinișoare pot fi servite ca aperitive, gustări sau chiar ca fel principal, alături de o salată proaspătă. Ingrediente: […]

Miel umplut in stil ardelenesc

Miel umplut in stil ardelenesc din: miel, usturoi, boia, sare, piper, sunca, maruntaie de miel, paine, cartof, faina, oua, usturoi. Ingrediente: Pentru pastă: 1 miel 1 căpăţână de usturoi 1 lingură boia de ardei dulce sare piper felii de şuncă Pentru umplutură: măruntaiele de la miel 1 felie de pâine 1 cartof puţină făină 2 […]

File de miel cu linte si orez

Miel cu linte si fasole (varianta)

Miel cu linte si fasole din: carne de miel, ceapa, usturoi, telina, linte, fasole, rosii, chimen, scortisoara, cuisoare, boia, ulei, sare, piper, rozmarin. Carnea de miel este o sursa bogata de proteine: 100 grame de carne asigura 60% din necesarul zilnic pentru un adult. datorita continutului de zinc, sistemul imunitar are numai de castigat, ranile […]

Drob de miel

Reteta de drob de miel

Drob de miel din: ficat de miel, ficat de curcan, lapte, unt, ceapa verde, ulei, oua, sare, piper, unt. Ingrediente: 300 g ficat de miel 400 g ficat de curcan .300 ml lapte 200 g unt 3 legături ceapă verde 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui 5-6 ouă sare piper unt pentru uns tava   Mod […]

Antricoate de miel cu usturoi

Antricot de miel umplut cu rosii si usturoi

Antricot de miel umplut cu rosii si usturoi din: antricot de miel rosii, usturoi verde, ceapa verde, folie aluminiu, vin, miere, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper, busuioc.   Ingrediente: 2 kg antricot de miel cu os cu tot 300 g roşii cherry 2 legături usturoi verde 2-3 fire ceapă verde folie de aluminiu Pentru sos: […]

Miel in chimen

Miel in chimen

Miel in chimen din: file de miel, unt, mar, ceapa, chimen, sare, piper, tarhon. Ingrediente: file de miel – 400 g unt – 30 g + 20 g pentru călit garnitura măr -100 g ceapă – o bucată chimen – o linguriţă sare piper tarhon tocat – două linguriţe   Mod de preparare: Speli bine […]

Miel cu rozmarin si usturoi

Miel cu rozmarin si usturoi

Miel cu rozmarin si usturoi din: miel, ulei, otet, usturoi, rozmarin, sare, piper. Carnea de miel este o sursa bogata de proteine: 100 grame de carne asigura 60% din necesarul zilnic pentru un adult. datorita continutului de zinc, sistemul imunitar are numai de castigat, ranile se vindeca mai repede, stabilizeaza nivelul zaharului din sange si […]

Miel cu linte si fasole

Miel cu linte si fasole

Miel cu linte si fasole din: carne de miel, ceapa, usturoi, telina, linte, fasole alba, conserva de rosii, chimen, scortisoara, cuisoare, boia iute, ulei, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 800 g carne de miel o ceapă doi căţei de usturoi o felie de ţelină 130 g linte 130 g fasole albă boabe o conservă de roşii […]

Ciorba de miel a la grec

Ciorba de miel cu oua

Ciorba de miel cu oua din: carne de miel, morcovi, telina, praz, ceapa verde, usturoi, cimbru, oua, patrunjel, tarhon, dafin, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 700 g carne de miel 4 cartofi, doi morcovi o felie de ţelină un fir de praz două legături ceapă verde un fir usturoi verde 5 g cimbru 4 ouă […]

Carne de miel cu ciuperci si smantana

Miel cu ciuperci (varianta)

Miel cu ciuperci din: carne de miel, ciuperci, untura, ceapa, supa de oase, smantana, faina, apa, malai, sare, piper, cimbru, patrunjel, tarhon. Ingrediente: 750 g carne de miel 300 g ciuperci 50 g untură o ceapă albă 200 ml supă de oase 50 g smântână o lingură cu făină 750 ml apă 250 g mălai […]

Drob de pui cu ciuperci

Cighir – drob de miel

Cighir – drob de miel din: maruntaie de miel, oua, paine, lapte, smantana, untura, marar, patrunjel, ceapa, prapur de miel, sare, piper, otet.   Ingrediente: 500 g amestec măruntaie de miel (inima, ficatul plămânii) două ouă o felie de pâine 50 ml lapte dulce 25 g smântână 25 g untură o legătură de mărar o […]

Miel cu rozmarin si sos tomat

Miel cu rozmarin si sos tomat

Miel cu rozmarin si sos tomat din: pulpa de miel, ulei de masline, usturoi, rozmarin, pasta de tomate, lamaie, marar, vin, sare, piper, castraveti, paine.   Ingrediente: două kilograme pulpă de miel 50 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi 6 fire de rozmarin verde 500 g pastă de tomate o jumătate de lămâie […]

Tarta cu miel si fenicul

Tarta cu ou si carne de miel

Tarta cu ou si carne de miel din: oua, cartofi, carne de miel, rosii, unt, lapte, faina, branza telemea, sare, piper, patrunjel, marar, cimbru. Ingrediente: 6 ouă fierte 500 g cartofi fierţi 200 g carne de miel fiartă 4 roşii mari 50 g unt 250 ml lapte dulce 30 g făină 100 g brânză telemea […]

Cum se prepara Friptura de Miel cu sos de miere si patrunjel

Friptura de miel la tava cu usturoi si sos

Friptura de miel la tava cu usturoi si sos din: unturaa, sare, usturoi, pulpa de miel. Ingrediente: un kilogram carne de miel 50 g untură sare o căpăţână mică de usturoi   Mod de preparare: Carnea (pulpă de miel) se spală şi se sărează, după care se lasă să-şi tragă câtă sare vrea timp de […]

Placinta cu drob si ardei gras

Placinta cu drob si ardei gras

Placinta cu drob si ardei gras din: drob, ardei grasi, praz, ou, ulei, faina, unt, smantana, sare. Ingrediente: drob (aproximativ 10 felii) 3 ardei graşi de diferite culori 1 fir de praz 1 ou ulei Pentru aluat: 250 g făină 200 g unt 200 g smântână 1/2 linguriţă cu sare   Mod de preparare: Intr-un […]

Coaste de miel in alcool aromat

Coaste de miel in sos de ceapa

Coaste de miel in sos de ceapa din: coaste de miel, ceapa, zahar brun, ulei de masline, vin, sare. Ingrediente: câteva coaste de miel 2 cepe 1 lingură cu zahăr brun 1 lingură cu ulei de măsline 1 ceşcuţă cu vin roşu sare   Mod de preparare: Intr-o tigaie, încinge uleiul. Presară zahărul brun, iar […]

Tarta cu drob si cascaval

Tarta cu drob si cascaval

Tarta cu drob si cascaval din: drob, cascaval, ou, smantana, faina, drojdie, apa, sare, ulei. Ingrediente: drob (aproximativ 8 felii) 300 g caşcaval 1 ou 1 lingură cu smântână Pentru aluat: 400 g făină 30 g drojdie 1/4 l apă călduţă 1 linguriţă cu sare 2 linguri cu ulei   Mod de preparare: Cerne făina […]

Friptura de miel cu salata de patrunjel

Friptura de miel cu salata de patrunjel

Friptura de miel cu salata de patrunjel din: lipii, friptura de miel, naut, pasta de susan, usturoi, patrunjel, menta, ceapa rosie, rosii coapte, cuscus sau bulgur, lamaie, ulei de masline, sare, scortisoara, ienibahar. Ingrediente: lipii libaneze friptură de miel 300 g năut 1 lingură cu pastă de susan 3 căţei de usturoi 5 legături de […]

Salată cu sos de busuioc

Salata cu sos de rucola

Salata cu sos de rucola din: friptura de miel, rosii cherry, mango, ceapa, mozzarella, supa de legume, ulei, rucola, seminte de pin, ulei de masline, parmezan, sare. Ingrediente: friptură de miel 300 g roşii cherry 1 mango 1 ceapă 200 g mozzarella 1/2 ceşcuţă cu supă de legume ulei Pentru sos: 150 g rucola 30 […]

Miel pe pat de legume asortate

Pulpa de miel cu legume asortate

Pulpa de miel cu legume asortate din: pulpa de miel, cartofi, spanac, morcovi, ceapa, sos de soia, unt, sare, piper. Ingrediente: pulpă de miel 500 g cartofi 500 g spanac câţiva morcovi tineri câteva cepe verzi 50 ml sos de soia 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi […]

Salata de arpagic

Coaste de miel cu arpagic

Coaste de miel cu arpagic din: arpagic, rozmarin, coaste de miel, coniac. Ingrediente: Curăţă arpagicul (500 g) şi pune-l într-o tavă unsă cu unt. Presară deasupra puţin rozmarin şi lasă la cuptor aproximativ zece minute. Pune apoi coastele de miel rămase şi unge-le cu puţin coniac. Lasă câteva minute, ca să se întrepătrundă aromele.   […]

Salata de miel cu cartofi si menta

Salata cu miel si sos de mustar

Salata cu miel si sos de mustar din: friptura de miel, rosii, castravete, ceapa, varza de Bruxelles, patrunjel, ulei, otet, miere, mustar boabe, sare.   Ingrediente: friptură de miel 3 roşii 1 castravete 1 ceapă roşie 300 g varză de Bruxelles pătrunjel Pentru sos: 5 linguri cu ulei 2 linguri cu oţet 5 g miere […]

Frigarui de miel cu fructe

Frigarui de miel cu fructe

Frigarui de miel cu fructe din: friptura de miel, ceapa, ardei gras, cartofi, sos de usturoi. Ingrediente: Taie friptura de miel rămasă cubuleţe şi înfige-le pe beţe de frigăruie, alternând cu felii de ceapă şi ardei gras. Pune-le pe grătar şi lasă-le cel mult cinci minute. Serveşte-le alături de cartofi natur, cu sos de usturoi. […]

Friptura de miel cu sos de vin rosu

Friptura de miel cu sos de vin rosu din: faina, unt, supa de legume, vin rosu, friptura de miel. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, […]

Tocana cu chiftele de miel si conopida

Tocana cu chiftele de miel si conopida

Tocana cu chiftele de miel si conopida din: ulei de masline, ceapa, usturoi, conserva de rosii, pasta de rosii, supa de mierl, conopida, naut, coriandru, carne tocata de miel, chimion, paprika. Ingrediente: Pentru sos: 2 linguriţe ulei de măsline 1 ceapă mică, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 1 conservă de 400g de roşii tocate […]

Reteta cu carne de miel

Reteta cu carne de miel din: carne de miel, ulei, ceapa, usturoi, chimion, coriandru, pudra de ardei, sofran, scortisoara, lamai, caise, curmale, fistic, amidon, apa de trandifiri, cuscus sau orez. Ingrediente: 2 kg carne de miel pentru tocană 5 linguri ulei 3 cepe de mărime medie, tăiate în semiluni subţiri 4 căţei de usturoi, tocaţi […]

Retete culinare

Pulpa de miel cu cardamom

Pulpa de miel cu cardamom din: pastai de cardamom, cuisoare, scortisoara, foi de dafin, seminte de chimion, ardei, usturoi, ulei, ghimbir, pulpa de miel, iaurt, coriandru, seminte de fenicul, migdale, lipii. Ingrediente: 2 păstăi de cardamom negru 8 păstăi de cardamom verde 6 cuişoare 1 baton de scorţişoară 2 foi de dafin 2 linguriţe seminţe […]

Reteta_friptura_de_miel_cu_verdeata

Reteta friptura de miel cu verdeata

Reteta friptura de miel cu verdeata din: pulpe de miel sau ied, ceapa, ardei, morcov, vin, supa, usturoi, ulei, cimbru, piper, sare, boia. Ingrediente: 4 pulpe de miel sau de ied 3 cepe 2 ardei graşi 1 morcov 100 ml vin roşu sec 300 ml supă de legume 4 căţei usturoi 3 linguri ulei 1 […]

Frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki

Souflaki

Souflaki din: carne de pui, vita sau miel, kaizer, cartofi, ceapa,ardei, rosii, ulei de masline, sare, piper, iaurt, castraveti, marar. Ingrediente: 500 g carne file de pui, vită sau miel 200 g kaiser 6-8 cartofi 1 ceapă roşie mare 2 ardei graşi sau capia 2 roşii ulei de măsline sare piper beţe de frigărui Pentru […]

Coaste de miel in sos de mustar

Coaste de miel, legume la gratar si sos pesto

Coaste de miel, legume la gratar si sos pesto din: orez, coaste de miel, vanata, dovlecei, ceapa, rucola, sos pesto.   Ingrediente:  3 ceşti de orez parfumat Thai 650 g de coaste de miel (într-o singură bucată) 1 vanătă 2 dovlecei 1 ceapă roşie 10 g de rucola 50 ml de sos pesto   Mod de […]

Gulioare cu smantana

Gusita – reteta traditionala

Gusita se prepara din: măruntaiele de la miel (inimă, plămâni, ficat, intestine, spălate bine), oua, multa verdeata, grasime, piper, sare. Ingrediente: maruntaie de miel oua verdeata grasime sare piper   Mod de preparare: Toate se pun la fiert cu sare, iar când sunt fierte se strecoară, se lasă la răcit, după care se dau prin maşina […]