Chiftele_cu_bulgur_si_naut

Chiftele cu bulgur si naut

Chiftele cu bulgur si naut  din: bulgur, carne de miel, ceapa, faina, sare, piper, scortisoara, supa de vita, ulei, muguri de pin, menta.   Ingrediente: 250 g bulgur fin 150 g carne de miel tocată o ceapă 2 linguri făină sare piper umplutura: o ceapă 100 g carne de miel 1/2 linguriţă scorţişoară 80 ml […]

Friptura miel cu levantica si usturoi

Friptura de miel cu prune

Friptura de miel cu prune din: pulpa de miel, cimbru, usturoi, ulei, sare, piper, prune, rosii, vin alb, ulei, rozmarin. Ingrediente: o pulpă miel 2 crenguţe cimbru uscat 6 căţei usturoi o lingură ulei sare piper Pentru copt: 12-14 prune 10 roşii mici un litru vin alb o lingură ulei puţin rozmarin   Mod de […]

Paste cu carne de miel

Reteta zilei: Paste cu carne de miel, ciuperci si parmezan

Paste cu carne de miel, ciuperci si parmezan din: ulei de masline, miel, ciuperci, ceapa, usturoi, scortisoara, piper cayenne, cuisoare, oregano, vin rosu, rosii, sos de rosii, paste, supa de pui, parmezan.     Ingrediente:  2 linguri de ulei de măsline 1 kg carne tocata de miel 1 cană ciuperci cuburi 1 cană de ceapă […]

Miel carre

Friptura de miel cu vin – usor de preparat

Friptura de miel cu vin din: carne de miel, ardei, ceapa, rosii, fenicul, telina, sare, piper, ulei, rozmarin, vin alb. Ingrediente: 3 cepe 2 ardei graşi roşii 1 fenicul 1 fir de ţelină 1 kg carne de miel fără spinare, cu coastă tăiată în două de circa 800 g sare piper 1 ceaşcă ulei rozmarin […]

Muschi de miel cu cartofi la tava si usturoi

Miel fript cu cartofi si rozmarin

Miel fript cu cartofi si rozmarin din: pulpa de miel, piept de porc, cartofi, usturoi, rozmarin, foi de dafin, vin alb, untura, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg pulpă de miel 100 g piept de porc împănat 1 kg cartofi usturoi rozmarin câteva foi de dafin 1 pahar mic de vin alb […]

Pita_cu_miel_si_salata_de_vinete

Pita cu miel si salata de vinete

Pita cu miel si salata de vinete din: citlete de miel, ulei de masline, dukkah, sare, piper, vinete, naut, branza, patrunjel, ardei, ceapa, otet, pita, iaurt. Ingrediente: 8 cotlete de miel tăiate gros ulei de măsline 2 linguri cu condiment dukkah sare de mare şi piper negru Pentru salata: 1 vânătă, feliată ulei de măsline […]

Stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde

Stufat de miel cu usturoi verde

Stufat de miel cu usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, pasta de rosii, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 500 g ceapă verde 300 g usturoi verde 150 ml ulei 100 g pastă de roşii 50 g pătrunjel 1 lingură sare 1 lingura piper Mod de preparare: […]

Coaste de miel in crusta

Miel cu rozmarin – usor de preparat

Miel cu rozmarin din: pulpa de miel, mustar, ulei, rozmarin, usturoi, sare, piper, vin alb, cartofi, ou, faina, ceapa verde. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel fără os 2 linguri muştar 1 ceşcuţă ulei 2 linguriţe cu rozmarin uscat 2 căţei mari de usturoi sare piper 250 ml vin alb 750 g cartofi 1 ou […]

Muschi de miel cu varza

Muschi de miel cu varza din: muschi de miel, varza, sare, ceapa, piper, ulei, faina, supa de legume, cimbru, smantana, mustar, cimbru, busuioc, patrunjel. Ingrediente 1 varză creaţă mică sare 1 ceapă 500 g muşchi de miel 1 lingură piper boabe 100 ml ulei de floarea soarelui 30 g de făină 250 ml supă de […]

Miel cu spanac si boia

Spanac cu miel

Spanac cu miel din: carne de miel, ulei, ceapa, pasta de rosii, spanac, lamaie, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 500 ml ulei 200 g ceapă 100 g pastă de roşii 2,5 kg spanac 1 lămâie sare piper usturoi   Mod de preparare: Porţionaţi carnea de miel bine spălată, apoi fierbeţi-o înăbuşit […]

Drob de miel cu ceapa verde

Drob de miel cu ceapa verde

Drob de miel cu ceapa verde din: maruntaie de miel, unt sau margarina, ceapa verde, sare, piper, oua, patrunjel, marar, faina.   Ingrediente: 1,5 kg măruntaie de miel 200 g unt sau margarină 300 g ceapă verde sare piper 4 ouă pătrunjel şi mărar verde 3 linguri făină   Mod de preparare: Drob de miel […]

Pulpa de miel cu caise

Pulpa de miel cu caise din: pulpa de miel, usturoi, caise, sare, piper, ulei, cartofi, ceapa, menta.   Ingrediente: 6 căţei de usturoi 8-10 caise uscate 1 pulpă de miel de 1,8 kg cu os sare piper 1 ceşcuţă ulei 800 g cartofi 2 cepe mari caise din conservă mentă   Mod de preparare: Curăţaţi […]

Drob de miel cu ou

Drob de miel savuros

Drob de miel savuros din: organe si prapure de miel, ceapa, marar, usturoi, patrunjel, oua, ulei, sare, piper. Ingrediente: organe şi prapure de miel 1/2 kg ceapă verde 200 g mărar 100 g usturoi 100 g pătrunjel 4 ouă 200 ml ulei 1 lingură sare 1 lingură piper Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi foarte […]

Miel la cuptor in stil indian

Cotlet de miel

Cotlet de miel din: cotlet de miel, ulei, spanac, cimbru, sare. Ingrediente: 1 cotlet de miel ulei piure de spanac cimbru sare   Mod de preparare: Scoateţi cotletul întreg de la miel, curăţaţi carnea de pe coaste şi acoperiţi fiecare os cu staniol. Tăiaţi, după aceea, tot fileul în lungime şi bateţi-l cu ciocanul de […]

Carne de ied la cuptor cu rozmarin

Carne de ied la cuptor cu rozmarin

Carne de ied la cuptor cu rozmarin din: pulpa de ied, usturoi, rozmarin, mirt, slanina de porc, pesmet, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpă de ied 2 căţei de usturoi 1 rămurică de rozmarin câteva frunze de rozmarin şi mirt 2 felii bune de slănină de porc 2 linguri pesmet ulei de măsline […]

Supa din carne de miel cu sparanghel

Supa din carne de miel cu sparanghel din: carne de miel, sparanghel, mazare, morcov, telina, ceapa, patrunjel, boia, sare, supa, vin rosu, ulei. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 300 g vârfuri de sparanghel 300 g mazăre verde boabe 1 morcov 1 ţelină mică 1 ceapă 2 bucăţi pătrunjel (rădăcină) 1 linguriţă boia dulce sare […]

Supa din carne de miel

Supa din carne de miel din: carne de miel, spanac, macris, ceapa, sare, delikat, smantana, sare, zahar, otet, hrean. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 700 g spanac 350 g măcriş 5 fire de ceapă verde sare delikât Pentru sos: 180 g smântână sare zahăr 1 lingură oţet 30-40 g hrean ras   Mod de […]

Bors de miel cu legume

Bors de miel cu legume din: carne de miel, ceapa, morcovi, telina, bors, sare, leustean. Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os 250 g ceapă 200 g ceapă verde 100 g morcovi 100 g ţelină 1 l borş leuştean sare   Mod de preparare: Bors de miel cu legume: Tăiaţi carnea de miel în […]

Bors de miel

Bors taranesc din carne de miel si verdeata

Bors taranesc din carne de miel si verdeata din: carne de miel, bors, ceapa, orez, marar, leustean, patrunjel, sare, galbenus, smantana. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 1 l de borş 2 l apă 5 fire ceapă verde 30 g orez mărar verde leuştean proaspăt pătrunjel sare 2 gălbenuşuri 1 lingură smântână   Mod de […]

Ciorba de miel cu varza

Ciorba de miel cu varza

Ciorba de miel cu varza din: carne de miel, varza, ceapa, rosii, piper, marar, smantana. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 400 g varză acră 1 ceapă 300 g roşii piper măcinat mărar 3 linguri smântână 3 l apă   Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi egale, apoi puneţi-le la fiert cu 3 l […]

Papricas din carne de miel

Papricas din carne de miel

Papricas din carne de miel din: carne de miel, pasta de rosii, boia iute, ulei, ceapa, sare, piper, cimbru, smantana, patrunjel, faina, oua, unt. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingură pastă de roşii 1/2 linguriţă boia de ardei iute 150 ml ulei 2-3 cepe sare piper cimbru 200 g smântână pătrunjel verde Pentru […]

Anghemacht cu carne de miel

Anghemacht cu carne de miel din: carne de miel, morcov, patrunjel, ceapa, ulei, faina, sare, piper, zeama de lamaie, cartofi, pasta de rosii. Ingrediente: 1,5 kg came de miel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 150 ml ulei 120 g făină sare piper zeamă de lămâie 500 g cartofi 1 lingură pastă de […]

Ciuperci cu carne de miel

Ciuperci cu carne de miel din: carne de miel, ciuperci, ulei, sare, piper, faina, ceapa, patrunjel, smantana, vin. Ingrediente: 15 kg carne de miel 700 g ciuperci 120 ml ulei sare piper 1 lingură făină 2 cepe pătrunjel verde 200 g smântână 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Ciuperci cu carne de miel: Tăiaţi […]

Cotlete de miel cu piure de cartofi

Cotlete de miel cu piure de cartofi din: dovleac, cartofi dulci, sfecla rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, otet balsamic, cartofi, unt, cotlete de miel, sare, piper. Ingrediente:  600 g dovleac 400 g cartofi dulci 200 g sfeclă roşie 2 căţei usturoi 6 fire cimbru 100 mi ulei de măsline 2 linguri oţet balsamic 800 […]

Placinta cu picioare de miel

Placinta de miel cu cartof dulce

Placinta de miel cu cartof dulce din: ulei, ceapa, miel, usturoi, pudra de curry, cartof dulce, mazare, coriandru, zeama de lamaie, foi de placinta, seminte de chimion. Ingrediente:  2-3 linguri de ulei 1 ceapă, tocată 500g carne tocată de miel 2 căţei de usturoi, tocat fin 2 linguri pudră de curry 1 cartof dulce, curăţat […]

Pita umpluta cu miel, rosii si marar

Pita umpluta cu miel, rosii si marar din: drojdie uscată, apa, ulei de masline, faina, sare, friptură de miel, rosii, ceapa, sare, marar, iaurt.   Ingrediente: 1 plic drojdie uscată 1 pahar apă 1 lingură ulei de măsline 4 pahare făină sare Pentru umplutură: 600 g friptură de miel 2 roşii 1 ceapă sare 1 legătură mărar 1 iaurt Mod de preparare: […]

Chiftele de miel cu feta

Chiftele de miel cu feta din: ceapă, carne tocată de miel, usturoi, oua, ulei, chimen, pesmet, piper, sare, pătrunjel, roşii în bulion, ulei, vin roşu sec, zahăr, feta.   Ingrediente: 1 ceapă mică 500 g carne tocată de miel 6 căţei usturoi 2 ouă 2 linguri ulei chimen măcinat 3 linguri pesmet piper sare 1 legătură pătrunjel […]

Reteta zilei: Paste cu carne de miel si ciuperci

Paste cu carne de miel si ciuperci din: ulei de masline, carne de miel, ciuperi, ceapa, usturoi, scortisoara, piper cayenne, cuisoare, oregano, vin rosu, rosii, sos de rosii, macaroane, supa de pui, parmezan. Poate te intereseaza si: Salata de paste cu rosii cherry si verdeata Linguine cu creveti si anghinare Salata de paste cu bacon […]

Ciorba de miel cu smantana si tarhon

Ciorba de miel cu smantana si tarhon din: cap de miel, măruntaie de miel sau carne cu os, zarzavat pentru supă, ceapă, tarhon frunze, făină, ou, smântână, oţet, sare.   Ingrediente: 1 cap de miel 250 g măruntaie de miel sau carne cu os 150 g zarzavat pentru supă 1 ceapă, tarhon frunze 20 g făină […]

Chifteluţe de miel cu masala

Mancare de miel cu marar si ceapa verde

Mancare de miel cu marar si ceapa verde din: carne de miel (partea din faţă, coas­te, gât, picioare), măruntaie de la un miel, mărar verde, ceapă verde, pătrunjel, ceapă uscată, pesmet fin, unt, sare. Ingrediente: 1/2 kg carne de miel (partea din faţă, coas­te, gât, picioare) măruntaie de la un miel 1 farfurie adâncă cu mărar verde tocat 1 farfurie cu frunze […]