Budinca din maruntaie de miel

Budinca de miel cu ciuperci si conopida

Budinca de miel cu ciuperci si conopida din: carne macră de miel, ceapa, oua, paine lapte, smantana, unt, ciuperci, conopidă sau mazăre boabe, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 kg carne macră de miel 1 ceapă 4 ouă 1 felie pâine înmuiată în lapte 2 linguri smântână 100 g unt 150 g ciuperci 1 conopidă mică sau 150 […]

Pulpa umpluta cu ficat

Pulpa de miel umpluta cu verdeata si ficat

Pulpa de miel umpluta cu verdeata si ficat din: pulpă de miel, ficat de pasăre şi miel, ceapa verde, usutroi verde, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper, vin alb dulce, dulceaţă de cireşe amare, ulei. Ingrediente: 1,5-2 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi miel 2 legături ceapă 2 legături usturoi 1 legătură mărar 2 […]

Miel cu verdeturi ca in Ardeal

Miel cu verdeturi ca in Ardeal din: carne de miel, ceapă uscată, ceapă verde, usturoi verde, faina, suc de rosii, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 ceapă uscată 3 legături de ceapă verde 3 legături de usturoi verde 1 lingură făină 3 linguri suc de roşii sare şi piper 1 legătură de pătrunjel verde […]

Miel cu piure de vinete si lapte

Miel cu piure de vinete si lapte din: miel, vinete, lapte, unt, ceapa, pastă de tomate, morcov, ardei, apă, sare, piper. Ingrediente: 500 g miel 2 vinete 100 ml lapte 100 g unt 1 ceapă mare 3 linguri pastă de tomate 1 morcov 1 ardei 500 ml apă sare piper făină Mod de preparare: Fierbi bucăţile de miel. […]

Tocanita de miel cu tarhon verde

Tocanita de miel cu ardei gras si cimbru

Tocanita de miel cu ardei gras si cimbru din: carne de miel, ceapa, ulei, ardei gras, rosii, orez, patrunjel verde, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g carne de miel 2-3 cepe ulei 1 ardei gras 2 roşii 1 ceşcuţă orez pătrunjel verde sare piper cimbru Mod de preparare: Carnea o speli, o porţionezi şi o înăbuşi […]

Anghemacht din miel

Anghemaht de miel cu lamaie

Anghemaht de miel cu lamaie din: carne de miel, apa, ceapa, unt, faina, lamaie, sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 l apa 1 ceapă  1 lingură unt 1/2 lingură făină 6 felii de lămâie sare Mod de preparare: Fierbi bucăţile de carne împreună cu ceapa şi sa­rea. Apa trebuie să acopere carnea. Laşi să fiarbă […]

Pilaf de miel cu ceapa si rosii

Pilaf de miel cu vin alb si bulion

Pilaf de miel cu vin alb si bulion din: carne de miel, ulei, bulion, vin alb, orez, apă clocotită, sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingură ulei 1 lingură bulion 100 ml vin alb 1 ceaşcă orez 2 ceşti apă clocotită sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mari si le aşezi în tavă cu sare, piper […]

Pulpa de miel cu ciuperci, legume si verdeturi

Pulpa de miel cu ciuperci, legume si verdeturi din: pulpă de miel, ceapă verde, usturoi verde, măsline verzi, ciuperci sau bureţi, roşii, vin, lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 1 pulpă de miel 300 g ceapă verde 150 g usturoi verde 100 g măsline verzi 150 g ciuperci sau bureţi 3 roşii 200 ml vin 1 lămâie 1-2 legături pătrunjel […]

Friptura de miel cu dovlecel, vanata si lipie

Friptura de miel cu dovlecel, vanata si lipie din: pulpă de miel, dovlecel, vanata, ceapa, ardei rosu, rosii, oregano, rozmarin, cimbrişor, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, piper roşu, piper negru, sare. Ingrediente: 1400 g pulpă de miel 1 dovlecel 1 vânătă 2 cepe potrivite 1 ardei roşu 500 g roşii mijlocii câte o linguriţă rasă de […]

Bors de miel pentru masa de Paşti

Bors moldovenesc de miel cu loboda si smantana

Bors moldovenesc de miel cu loboda si smantana din: carne de miel (gât, coaste, coadă, cap), ceapa, morcovi, pastarnac, ardei gras rosu, smantana, oua, orez, lobodă (ştevie, măcriş etc.), bors, verdeaţă (mărar, pătrunjel, leuştean).   Ingrediente: 1 kg carne de miel (gât, coaste, coadă, cap) 2 cepe 3 morcovi 1 păstârnac 1 ardei gras roşu 1 cutie […]

Miel cu tarhon, ceapa verde si lamaie

Miel cu tarhon, ceapa verde si lamaie din: carne de miel, ceapă verde, faina, patrunjel, tarhon, lamaie, ulei, sare, bulion. Ingrediente: 1 kg carne de miel 4 legături ceapă verde 1 linguriţă făină 6 legături pătrunjel 1 legătură mai mare tarhon 4 felii lămâie 5 linguri ulei sare 1 linguriţă bulion Mod de preparare: Speli carnea, o […]

Tocanita de miel cu tarhon verde

Tocanita de miel cu cimbru si boia dulce

Tocanita de miel cu cimbru si boia dulce din: carne macră de miel, ceapa, ardei gras, bulion, boia dulce, pătrunjel, sare, piper, cimbru, ulei, cartofi, oua. Ingrediente: 500 g carne macră de miel 1 ceapă 1/2 ardei gras 1 linguriţă bulion 1 linguriţă boia dulce 1 legătură pătrunjel sare piper 1 legătură mică de cimbru 5 linguri […]

Placinte simple cu carne tocata

Placinte cu spanac, mac si carne tocata de miel

Placinte cu spanac, mac si carne tocata de miel din: unt, făină, sare, spanac, oua, usturoi, rozmarin, cimbru, nucşoară, carne tocată din pulpă de miel, mac. Ingrediente: 75 g unt 175 g făină puţină sare 75 g spanac congelat sau proaspăt 1 ou 2 căţei de usturoi pisaţi 1/2 linguriţă amestec de rozmarin, cimbru şi nucşoară 250 g carne tocată din […]

Miel cu tarhon, masline si lamaie

Miel cu tarhon, masline si lamaie din: pulpă de miel, vin alb, ceapă verde, usturoi verde, ulei de masline, masline, lamaie, tarhon proaspat, smantana, gogosar in otet, sare, piper.   Ingrediente: 1 pulpă de miel 100 ml vin alb 10 fire de ceapă verde 10 fire de usturoi verde 50 ml ulei de măsline 100 g măsline […]

Ciorba de miel cu smantana si macris

Ciorba de miel cu smantana si macris din: carne de miel (cap, gât, picioare), morcov, telina, ceapa verde, macris, verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel, leuştean), ulei, roşii sau bulion, sare, piper, smântână, ou.   Ingrediente: 1 kg carne de miel (cap, gât, picioare) 1 morcov mare 1 ţelină mică 1 legătură de ceapă verde 1 farfurie de mă­criş 2 linguri verdeaţă […]

Miel umplut cu ceapa verde si marar

Miel umplut cu ceapa verde si marar din: miel, oua, ceapa verde, usturoi verde, mărar, pătrunjel, condiment concentrat de legume, piper, sare.   Ingrediente: un sfert de miel măruntaiele de la miel 4 ouă 1-2 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură condiment concentrat de legume piper […]

Pulpa de miel in marinata de lamaie si bere

Pulpa de miel marinata in vin si suc de rodie

Pulpa de miel marinata in vin si suc de rodie din: pulpă de miel, suc de roşii, vin roşu sec, ceapa, lamaie, usturoi, piper negru, sare, busuioc verde. Ingrediente: 1 pulpă de miel 1 cană suc de roşii 1/2 cană vin roşu sec 2 cepe mari 1 lămâie necojită 3 căţei de usturoi 1 linguriţă piper negru 1 linguriţă […]

Retete cu carne de miel

Miel cu rozmarin, boia si vin alb

Miel cu rozmarin, boia si vin alb din: pulpă de miel, măsline, usturoi, roz­marin, sare, boia de ardei dulce, pasta de tomate, marar, vin alb. Ingrediente: 1 pulpă de miel 3-5 linguri măsline 3 căţei de usturoi 1 -2 linguriţă roz­marin sare piper 1/2 linguriţă boia de ardei dulce 500 g pastă de tomate 2 legături mărar 150 ml vin […]

Ciorbe si Supe de Miel

Ciorba de miel cu oua si gulie

Ciorba de miel cu oua si gulie din: carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau , coaste), ceapă, radacina de pătrunjel, frunze de pătrunjel, morcovi, telina, pastarnac, gulie, frunze de leuştean, sare, piper, smântână, zeamă de lămâie (zeamă de murături sau borş), oua. Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau coaste) […]

retete

Drob de miel cu praz si ardei gras

Drob de miel cu praz si ardei gras din: măruntaie de la un miel (inimă, ficat, plămâni şi rinichi), crne de miel, oua, ceapa verde, ardei gras rosu, marar, făină, margarină, ulei, sare. Ingrediente: 750 g -1 kg măruntaie de la un miel (inimă, ficat, plămâni şi rinichi) 150 g carne de miel 4 ouă fierte 4 ouă […]

Miel cu spanac, sunca si cimbru

Miel cu spanac, sunca si cimbru din: carne de miel cu os, cepe, morcov, telina, usturoi, rozmarin, cimbru, spanac, ulei, sare, piper, foi de foitaj, sunca, oua, smantana, amidon alimentar.   Ingrediente: 3 kg carne de miel cu os 3 cepe 1 morcov mare 1 ţelină 3 căţei de usturoi rozmarin cimbru pătrunjel 300 g spanac […]

Rulada de miel umpluta cu ceapa verde

Rulada de miel umpluta cu ceapa si usturoi verde

Rulada de miel umpluta cu ceapa si usturoi verde din: carne de miel dezosată, vin alb, usutroi verde, menta, rozmarin proaspăt, piper boabe mozaic, coriandru, ceapă verde, ardei graşi galbeni, ardei capia, păstârnac, telina, morcovi, ouă, ulei de măsline, griş, sare de mare, piper. Ingreidente: 700 g carne de miel dezosată 50 ml vin alb 1 legătură usturoi verde câteva fire de mentă proaspătă câteva fire de […]

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ciorba de miel cu tarhon si smantana din: carne de miel cu os, morcovi, ceapă, telina, pastarnac, ceapa verde, ulei, orez, tarhon, smântână, oua, faina, pătrunjel, boabe de piper negru, sare, otet.   Ingrediente: 500 g carne de miel cu os 2 morcovi 1 ceapă 1/2 ţelină sau una mai mică 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 2 linguri ulei (untură) 1 ceaşcă orez […]

Miel cu ciuperci si parmezan

Miel cu ciuperci si parmezan din: fileu de spate de miel, sare, piper negru, faina, mânâtnrci, ceapă, unt, rosii, zeamă limpede de friptură de miel din sticlă sau bulion de carne, ou, parmezan, ulei de măsline, patrunjel.   Ingrediente: 300 g fileu de spate de miel sare, piper negru 1 lingurita faina 100 g mânâtnrci 1 lingura ceapă tocată 2 […]

Miel cu anason si stafide

Miel cu anason si stafide din: bulb de anason, ulei de măsline, oţet de vin, sare, piper, stafide negre, spate de miel masline umplute, usturoi, arpagic, unt, zeama de lamaie.   Ingrediente: 1 bulb de anason 5 linguri ulei de măsline 1 lingura oţet de vin sare piper negru 1 lingura stafide negre 300 g fileu de […]

Fripturi de Miel

Friptura de miel cu cartofi, ardei si rozmarin

Friptura de miel cu cartofi, ardei si rozmarin din: carne dezosată de miel, sare, piper negru, oregano, frunze de rozmarin, ceapa rosei, cartofi, ardei rosu, suc de lamaie.   Ingrediente: 4 bucăţi (500 g) carne dezosată de miel sare şi piper negru măcinat 1 lingură cu oregano uscat 2 linguri cu frunze de rozmarin proaspete, fără tulpină […]

retete

Carne de ied la cuptor

Carne de ied la cuptor din: pulpa de ied, usturoi, rozmarin, patrunjel, mirt, slanina de porc, pesmet, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: 1 pulpă de ied 2 căţei de usturoi 1 rămurică de rozmarin câteva frunze de pătrunjel şi mirt 2 felii bune de slănină de porc 2 linguri cu pesmet ulei […]

retete

Miel fript cu cartofi

Miel fript cu cartofi din: pulpa de miel, piept de porc impanat, cartofi, usturoi, rozmarin, foi de dafin, vin alb, untura, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: 1 kg pulpă de miel 100 g piept de porc împănat 1 kg cartofi usturoi rozmarin câteva foi de dafin un pahar mic de vin alb, […]

Chiftele cu miel, spanac si ou

Chiftele cu miel, spanac si ou din: ouă, bacon, usturoi, frunze de spanac, carne tocată de miel, sare, piper, pesmet, ceapă roşie, morcovi tineri. Ingrediente: 6 ouă 100 g bacon 2 căţei de usturoi 200 g frunze de spanac 500 g carne tocată de miel sare piper pesmet 1 ceapă roşie 1 legătură de morcovi tineri […]

Cum se prepara pulpa de miel la gratar cu marinata de curry

Pulpa de miel la cutor cu rozmarin si usutroi

Pulpa de miel la cutor cu rozmarin si usutroi din: pulpă de miel, rozmarin, usturoi, ulei de măsline, sare, piper negru. Ingrediente: 2 kg pulpă de miel 4 fire tocate de rozmarin 6 căţei de usturoi 100 ml ulei de măsline sare şi piper negru       Mod de preparare: Incinge cuptorul. Spală carnea […]

Coaste de miel in crusta

Coaste de miel in crusta cu rozmarin

Coaste de miel in crusta cu rozmarin din: coaste de miel, ulei, rozmarin, usturoi, ou, unt, pesmet, muştar, sare, piper. Ingrediente: 4 coaste de miel (4 x 350 g) 2 linguri cu ulei 2 fire de rozmarin 2 căţei de usturoi 1 gălbenuş 4 linguri cu unt topit 3-4 linguri cu pesmet 2 linguri cu […]

Pulpa de miel in crusta cu rozmarin si busuioc

Pulpa de miel in crusta cu rozmarin si busuioc din: pulpă miel, ulei, pătrunjel verde, cimbru verde, busuioc verde, rozmarin, usturoi, ceapa, morcov, lămâie, sare, piper, telina, vin rosu.   Ingrediente: 1 pulpă miel 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă cimbru verde 1 lingură busuioc verde 1 crenguţă rozmarin 6 căţei usturoi […]