Miel cu piure de cartofi si sos negru

Miel cu piure de cartofi si sos negru din: carne de miel, cartofi, smantana, ceapa, ciocolata. Ingrediente: 800 g carne de miel (8 coaste) 200 g cartofi dulci 50 g smantana lichida Ingrediente pentru sosul negru: 10 g ceapa alba 10 g ciocolata neagra 1 l de zeamă de la prepararea mielului   Mod de […]

Friptura ciobaneasca de miel

Friptura de miel cu lamaie si ceapa rosie

Friptura de miel cu lamaie si ceapa rosie din: pulpa de miel, coaja de lamaie, zeama de lamaie, cimrbu, rozmarin, usturoi, ulei, sare, piper.   Ingrediente: o pulpa din fata de aproximativ 2 kg coaja si zeama de la doua lamai 2 cepe rosii 3 linguri amestec de cimbru si rozmarin o capatana de usturoi […]

Bors de miel cu loboda si leustean

Bors de miel cu loboda si leustean din: carne de miel, morcov, pastarnac, telina, cartofi, orez, loboda, ceapa verde, leustean, bors, suc de rosii, sare.   Ingrediente: 400 g carne de miel 1 morcov 1 pastarnac 1 telina 3 cartofi 2 linguri orez 4 legaturi loboda 2 legaturi ceapa verde 1 legatura leustean 500 ml […]

Bos de miel cu verdeata si ardei iute

Bos de miel cu verdeata si ardei iute din: coaste de miel, gat de miel, morcovi, telina, pastarnac, ardei gras, ceapa, ceapa verde, bors, oua, smantana, sare, piper. Ingrediente: un kg amestec de ciorba (coaste, gat) 2 morcovi o felie telina o radacina pastarnac sare un ardei gras verde o ceapa mare uscat 2 legaturi […]

Drob de miel

Drob de miel cu marar si oua

Drob de miel cu marar si oua din: organe de miel, ceapa verde, marar, oua, sare, piper. Ingrediente: organe interne de la un miel 3 legatura ceapa verde 2 legaturi marar 3 oua fierte tari 3 oua crude sare piper   Mod de preparare: Organele interne se spală bine si apoi se pun la fiert […]

Ciorba de legume cu carne de miel

Ciorba cu carne de miel, legume si smantana

Ciorba cu carne de miel, legume si smantana din: carne de miel, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, ulei, ceapa verde, orez, tarhon, smantana, galbenusuri, faina, patrunjel, boabe de piper negru, sare, otet. Ingrediente: 500 g carne de miel cu os 2 morcovi 1 ceapa 1/2 telina sau una mai mica 1 pastarnac 1 legatura ceapa verde […]

Rulada de carne de miel

Ruladă de miel umplută cu legume

Ruladă de miel umplută cu legume din: carne de miel dezosata, vin, usturoi, menta, rozmarin, piper boabe, coriandru, ceapa verde, usturoi verde, ardei grasi, ardei capia, apstarnac, telina, morcovi, oua, ulei de masline, gris, sare de mare, piper. Ingrediente: 700 g carne de miel dezosata 50 ml vin alb 1 legatura usturoi verde cateva fire […]

Carne de miel cu tarhon si bulion

Miel cu tarhon si lamaie

Miel cu tarhon si lamaie din: pulpa de miel, vin alb, ceapa verde, usturoi verde, ulei de masline, masline, lamaie, tarhon, smantana, gogosar in otet, sare, piper.   Ingrediente: 1 pulpa de miel 100 ml vin alb 10 fire de ceapa verde 10 fire de usturoi verde 50 ml ulei de masline 100 g masline […]

Cotlete in crusta

Cotlete de miel in crusta de migdale

Cotlete de miel in crusta de migdale din: cotlete de miel, condimente pentru miel, samburi de migdale, ulei de masline, vin, cartofi, condiment, pasta wasabi, sos de soia, apa.   Ingrediente: 1 kg cotlete de miel condimente pentru miel 100 g samburi de migdale decojiti si macinati 4-5 linguri ulei de masline 1 pahar vin […]

Ciorba de miel cu smantana si loboda

Ciorba de miel cu smantana din: miel, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa verde, usturoi verde, condiment, bors, oua, orez, smantana, sare, piper, loboda, leustean. Ingrediente: capul, coada si coasele mielului 2 morcovi 1 telina 1 radacina de patrunjel 2 legaturi ceapa verde cateva fire de usturoi verde 1 lingura condiment din legume uscate 1 […]

Supa de miel cu usturoi 

Supa de miel cu sparanghel si mazare

Supa de miel cu sparanghel si mazare din: carne de miel, mazare, sparanghel, morcov, telina, foaie de dafin, ceapa, patrunjel, ulei, sare, boia, vin alb sec, patrunjel. Ingrediente: 1 1/4 carne de miel 300 g mazare verde congelata 300 g sparanghel congelat 1 morcov 1 telina mica 1 foaie de dafin 1 ceapa 2 radacini […]

Stufat de miel cu maghiran si cimbru

Stufat de miel cu maghiran si cimbru din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ceapa, pasta de tomate, usturoi, sare, piper, maghiran, cimbru, otet, ulei, boia dulce.   Ingrediente: 800 g carne de miel cu os, de pe sira spinarii 3-4 legaturi ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 1 ceapa 2 linguri pasta de […]

Pulpa de miel cu orez si stafide

Pulpa de miel cu orez si stafide din: pulpa de miel, orez basmati, condiment, sare, piper, stafide, unt, ulei, patrunjel, boia, rosii cherry, castravete. Ingrediente: 800 g pulpa de miel 120 g orez basmati condiment din legume uscate sare piper 150 g stafide 1 lingura unt sau margarina 3-4 linguri ulei 1/2 legatura patrunjel boia […]

Cotlete de miel cu sos de coniac

Cotlete de miel cu sos de coniac din: cotlete de miel, lamaie, unt, boia dulce, sare, piper, coniac. Ingrediente: 5-6 cotlete de miel 1 lamaie 50 g unt 1/2 lingurita boia dulce sare piper 1 pahar coniac   Mod de preparare: Speli cotletele si le usuci intre servete. Le pui intr-un vas termorezistent, le stropeşti […]

Chifteluţe umplute cu ciuperci

Chifteluţe umplute cu ciuperci din: carne de miel, ciuperci, paine, lapte, usturoi, ceapa verde, patrunjel, cartof, morcov, oua, piper, sare, faina, ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel tocata 200 g ciuperci intregi din conserva 2 felii de paine 100 ml lapte 3 catei de usturoi 1 legatura de ceapa verde 1/2 legatura patrunjel 1 […]

Retete cu carne de miel

Retete de 1 Mai: Frigărui cu carne de miel

Se amesteca 1 pachet carne tocata de miel cu 1 ceapa rosie data prin razatoare, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 praf de fulgi de chilli, 2 cuisoare macinate, ½ lingurita de chimion macinat si patrunjel tocat. Se asezoneaza bine cu sare si piper, apoi se asaza pe frigarui in forma de carnati. Se ung […]

Pacheţele cu miel în jambon

Pachetele de dovlecei cu carne de miel

Pachetele de dovlecei cu carne de miel din: dovlecei, carne de miel, orez, cimbru, morcov, ardei gras, ceapa, ulei, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 4 dovlecei 300 g carne de miel cu grasime 50 g orez, arpacas sau grau bulgur 1 lingurita cimbru 1 morcov 1 ardei gras rosu 1 ceapa 4 linguri ulei sare […]

Friptura de miel la cuptor cu garnitura de cartofi natur

Friptura de miel la cuptor cu garnitura de cartofi natur din: pulpa de miel, usturoi, vin alb, apa, ulei, rozmarin, maghiran, capere, salvie, cascaval, rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpa miel 5 catei usturoi 2 pahare vin alb 1 pahar apa 50 ml ulei rozmarin maghiran 100 g capere salvie proaspata 50 g cascaval 1/2 […]

Pulpa de miel cu cartofi caramelizati

Pulpa de miel cu cartofi caramelizati: pulpa de miel, sare, smantana, faina, cartofi, unt, zahar. Ingrediente: 1 pulpa de miel sare 1 ceasca smantana 2-3 linguri de faina Pentru cartofi caramelizati: 500 g de cartofi 50 g unt 5 linguri de zahăr   Mod de preparare: Pune pulpa de miel intr-o tava si se toarna […]

Dovlecei umpluti cu carne de miel

Dovlecei umpluti cu miel: dovlecei, carne de miel, orez, usturoi, ceapa, sare, sos de rosii, apa, zeama de lamaie. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, […]

Cotlete de miel la gratar cu ardei

Cotlete de miel la grătar cu usturoi si ardei iute

Cotlete de miel la grătar cu usturoi si ardei iute: cotlet de miel, ulei, usturoi, ardei iute rosu, sos de peste, limeta, zahar, busuioc, piper.   Ingrediente: 6 cotlete de miel, cu os 2 linguri de ulei (floarea soarelui sau alune) 3 căţei de usturoi 1 ardei iute, roşu 4 linguri sos de peşte 4 […]

Frigarui grecesti de miel cu cartofi

Frigarui grecesti de miel cu cartofi: carne de miel, ulei de masline, sare, oregano, cartofi, ceapa, rosii, castraveti, usturoi, patrunjel, masline negre, paine, lamaie. Ingrediente: 450 g carne de miel ulei de măsline sare 2 linguri oregano 225 g cartofi 1 ceapa medie 225 g roşii 225 g castraveţi 1/2 lingurita usturoi tocat frunze de […]

Curry cu miel

Curry cu miel: carne de miel, ceapa, curry, zahar, lamaie, marar, nucsoara, smantana, oua, sare.   Ingrediente: 450 g carne de miel 2 cepe 1 lingurita curry pudra 1 lingurita zahar 1/2 lingurita zeama de lamaie 1/2 mar 1/2 lingurita nucşoară 175 ml smantana 2 ouă sare     Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la […]

Miel traditional grecesc cu sos de lamaie si ou

Miel traditional grecesc cu sos de lamaie si ou: carne de miel, unt, sare, marar, ceapa verde, apa, ou, supa de pui, lamaie.   Ingrediente: 1 kg carne de miel 4 linguri de unt 1 lingurita de marar sare dupa gust 6 legături ceapa verde 350 ml apa plata Ingrediente sosu de oua: 3 oua […]

Drob de miel altfel

Drob de miel altfel din: apa minerala, ulei, ou, faina, sare, maruntaie de miel, piper verde boabe, carne de pui, ceapa verde, marar, patrunjel, usturoi verde, frunze de busuioc, paine, cimbru.   Ingrediente: pentru aluat: 15 linguri apa minerala 15 linguri ulei 1 ou faina cat cuprinde 1 varf de sare 1 ou pentru uns […]

Carne de ied la cuptor cu rozmarin

Rulada din pulpa de ied

Rulada din pulpa de ied din: pulpa de ied, usturoi verde, ceapa verde, spanac, branza, ou, vin alb, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 1 pulpa de ied dezosata si spalat 2 legaturi usturoi verde 2 legaturi ceapa verde 300 g spanac 100 g branza rasa 1 ou 100 ml vin alb sec sare piper ulei […]

Coaste de miel cu rozmarin si usturoi

Coaste de miel cu rozmarin si usturoi din: coaste, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei, vin alb sec. Ingrediente: 8-10 coaste de miel 1 lingurita rozmarin (sau o crenguta) 5 catei usturoi sare piper 2 linguri ulei 1 pahar vin alb sec     Mod de preparare: Speli coastele şi le tamponezi cu un şervet de […]

Bors de miel cu smantana si verdeturi

Bors de miel cu smantana si verdeturi din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenusuri, smantana, bors, sare, leustean. Ingrediente: 1 kg carne de miel (coaste si gat) 2 legaturi de ceapa verde 1 ceasca orez 2 galbenusuri 200 g smantana bors si sare dupa gust leustean din belsug   Mod de preparare: Tai carnea […]

Supa pascala

Supă din miel cu spanac

Supă din miel cu spanac din: carne de miel, spanac, macris, ceapa verde, castarveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana, otet, hrean, zahar. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 750 g spanac 350 g macris sau stevie 4-5 fire de ceapa verde 350 g castraveti verzi 2 legaturi de marar sare nucsoara rasa 3-3,5 l […]

Miel la cuptor in sos

Miel  la cuptor in sos: pulpa de miel, vin rosu, morcovi, ceapa, rozmarin, usturoi, ghimbir, coriandru, ulei de masline, pasta de ardei iute, sare marina, piper negru.     Ingrediente: o pulpa mare de miel (de 1,3 kg) 500 ml de vin rosu bun 3 morcovi o ceapa cateva fire de rozmarin 4-5 catei de […]

Rulada de miel cu spanac si usturoi

Rulada de miel cu spanac: pulpa de miel, spanac, unt, parmezan, ulei de masline, vin alb sec, rosii, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 1 pulpa de miel 200 de grame de spanac congelat, sau 400 de grame proaspat 30 de grame de unt 3 linguri cu varf de parmezan ras 3 linguri de ulei de masline […]

Coaste la gratar in sos

Coaste la gratar in sos: coaste de miel, ceapa, usturoi, foi de dafin, cimbru, otet, coaja de lamaie, cuisoare, bulion, miere, ghimbir, mustar, sos de soia, boia de ardei iute, ulei. Ingrediente: 1 kg de coaste (porc sau miel) 1 ceapa 2 graunte de usturoi 1 foaie de dafin 1 lingurita cimbru 1 lingura de […]