Miel marinat cu ghimbir

Pulpe de miel marinate

Pulpe de miel marinate din: pulpe de miel, usturoi, cartofi, vin rosu, suc de rosii, cimbru, busuioc, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de miel 2 capatani de usturoi 4 cartofi 200 ml vin rosu 200 ml suc de rosii cimbru busuioc rozmarin ulei sare piper   Mod de preparare: Impănăm pulpele cu usturoi. […]

Chiftelute cu sos de lamaie

Chiftelute cu sos de lamaie din: orez, ceapa rosie, carne de miel, ceapa verde, usturoi, cimbru, nucsoara, coaja de lamaie, ardei gras, ulei de masline, sare, piper, supa de miel, cimbru. Ingrediente: 30 g orez 2 cepe rosii 400 g carne slaba de miel, tocata 1 fir de ceapa verde 1 catel de usturoi 1 […]

Ciorbe si Supe de Miel

Ciorba taraneasca de miel

Ciorba taraneasca de miel din: carne de miel, otet, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, cartofi, ardei grasi, varza, ulei, rosii, pasta de tomate, condiment din legume uscate, bors, leustean verde, sare.   Ingrediente: 1 kg carne de berbec/miel cu os 1 lingrua otet 3 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 pastarnac 1/2 telina mica 2 […]

Ciorbă à la grec – gustoasa si usor de preparat

O reteta savuroasa de Ciorbă à la grec din: carne, orez, oua, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de curcan, vită, miel și porc 1 ½ ceașcă orez 3 ouă 3 lămâi sare piper   Mod de preparare: Speli carnea și o tai în cuburi mari. Într-o oală cu 2 litri de apă, […]

Bors de miel

Bors savuros de miel

Bors savuros de miel din: coaste de miel, salata verde, morcov, pastarnac, ceapa verde, usturoi verde, orez, bors, smantana, apa si sare. Ingrediente: coada, capul și 300 g coaste de miel 1 salată verde 1  morcov 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 1 legătură  usturoi verde 3 linguri orez 1 l borș 150 g smântână 2 […]

Bors rusesc cu sfecla si praz

Bors rusesc cu sfecla si praz din: sfecla rosie, morcovi, ceapa, ulei, supa, suc de lamaie, telina verde, praz, carne, smantana, sare, piper, zahar. Ingrediente: 3 sfecle rosii 3 morcovi 1 ceapa 2 linguri ulei 750 ml supa 6 linguri suc de lamaie 2 fire telina verde 1 fir praz 250 g carne de miel […]

Cotlet de miel Dijon

Cotlet de miel Dijon din: arpagic, tarhon, vin, paine toast, patrunjel, unt, sare, piper, cotlet de miel, ulei, galbenusuri si mustar boabe. Ingrediente: 150 g arpagic 4 crengute de tarhon 200 ml vin alb 60 g paine toast 1 legatura patrunjel 225 g unt sare piper 1,4 cotlet de miel 3 linguri ulei 4 galbenusuri 2-3 […]

Pulpa de berbecut cu sos

Pulpa de berbecut la cuptor

Pulpa de berbecut la cuptor din: pulpa de miel, ceapa rosie, unt, pasta de tomate, scortisoara, piper verde, sare de mare, dulceata de merisoare. Ingrediente: 1 pulpa de berbecut (750-800 g) 2 cepe rosii 4 linguri de unt 4 linguri pasta de tomate 1 varf de lingurita de scortisoara 1/2 lingurita piper verde proaspat macinat […]

Kefta de pui

Tajine de kefta cu menta

Tajine de kefta cu menta din: ceapa, ulei de masline, usturoi, patrunjel, menta, spata de miel, chifle, oua, ceapa, ulei de masline, rosii, usturoi, seminte de chimen, paprika, scortisoara, supa de pasare, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 2 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt un sfert […]

Paste cu carne tocata de miel si rozmarin

Paste cu carne tocata de miel si rozmarin din: ulei de masline, carne tocata de miel, bulbi de fenicul, usturoi, rozmarin, rosii decojite, masline, spaghete, parmezan, salata verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 500 g carne tocata de miel, fara grasime 2 bulbi de fenicul, tocati dupa indepartarea cotorului 3 catei de usturoi, tocati […]

Ciuperci cu carne de miel

Miel cu ciuperci si salata

Miel cu ciuperci si salata din: carne de miel, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de alune, ghimbir, ardei iute, seminte de chimen, rosii, ulei, lamaie, sare, piper, cimbru, gulii, varza rosie. Ingrediente: 800 g carne de miel 600 g ciuperci doua cepe 4 catei de usturoi 3 linguri cu ulei de alune o lingurita cu ghimbir […]

Carne de miel cu naut

Carne de miel cu naut din: piept de miel, naut, ceapa, usturoi, ulei, praf de curry, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g naut o ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei o lingurita praf de curry cateva fire de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Cu o seară […]

Miel cu legume, cimbru si scortisoara

Miel cu legume, cimbru si scortisoara din: carne de miel, ciuperci, vanata, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, portocale, cuisoare, vin alb sec, scortisoara, frunze de dafin, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de miel 500 g ciuperci o vanata doi ardei capia un ardei iute doua cepe 6 catei de usturoi doua […]

Coaste de miel cu cartofi in sos picant

Coaste de miel cu cartofi in sos picant din: coaste de miel, cartofi, boia, lamaie, miere, foi de dafin, ulei de masline, supa de legume, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 800 g coaste de miel 500 g cartofi 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita rasa boia de ardei iute 1 lamaie 1 lingura […]

Coaste de miel cu orez

Coaste de miel cu orez din: coaste de miel, orez, pasta de tomate, suc de rosii, morcovi, ardei capia, ardei iute, usturoi, ceapa, cimbru, vin, sare, piper, ulei de floarea soarelui, salata verde. Ingrediente: 800 g coaste de miel 100 g orez o lingura cu pasta de tomate 300 ml suc de rosii 3 morcovi […]

Miel cu cartofi la cuptor în stil mediteraneean

Miel la cuptor cu sos, fasole si cartofi

Miel la cuptor cu sos, fasole si cartofi din: paine toast, cimbru, patrunjel, unt, mustar, sare, piper, spate de miel, ulei, fasole verde, arpagic, cartofi, supa, vin rosu, faina. Ingrediente: 2 felii paine toast cate 2 crengute cimbru si patrunjel 40 g unt 1/2 lingurita mustar sare piper 300 g spate de miel 2 linguri […]

Cotlet de miel cu piure de praz şi sos de muştar

Cotlete de miel cu sos de menta si piureu de telina

Cotlete de miel cu sos de menta si piureu de telina din: otet de vin alb, mustar, miere, menta, ulei de masline, radacina de telina, otet de mere, fulgi de mei, lapte, unt, usturoi, cotlete de miel, ciuperci. Ingrediente: sos de menta: 2 lingurite otet de vin alb 1 lingurita mustar 1 lingurita miere 3 […]

Cotlete de miel cu fistic si marar

Cotlete de miel cu fistic si marar din: cotlete de miel, ulei de masline, fulgi de ardei iute, fistic, ulei de masline, frunze de patrunjel, marar. Ingrediente: 4 cotlete de miel sau berbecu 2 ingurite ulei de masline 1/2 lingurita fulgi de ardie iute 25 g de fistic 1 1/2 lingura ulei de masline 1 […]

Pulpă de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde

Pulpă de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde

Pulpă de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde din: pulpa de miel, ciuperci, ceapa verde, patrunjel, ou, lamaie, ulei, supa de legume, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata 400 g ciuperci proaspete 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 ou 1 lamaie 100 ml ulei 150 ml supa de legume sare […]

Friptura marinata de miel la gratar

Friptura marinata de miel la gratar din: pulpa de miel, patrunjel, usturoi, rozmarin, ulei de masline, zeama de lamaie, miere, scortisoara, chimen.   Ingrediente: 1,5 0 2 kg pulpa de miel, desfacuta intr-o bucata plata patrunjel proaspat, tocat pentru presarat pentru marinata: 3 catei de usturoi, zdrobit 4 linguri rozmarin, tocat 4 linguri ulei de […]

Frigarui de miel pe pat de cuscus

Frigarui de miel pe pat de cuscus din: miel, cuscus, ceapa verde, rosie, patrunjel, zeama de lamaie, ulei, boia, piper, sare. Ingrediente: 500 g miel 250 g cuscus 2 cepe verzi 1 rosie 2 legaturi de patrunjel zeama de lamaie ulei boia piper sare   Mod de preparare: Spală carnea, tai-o în cuburi medii, dă-o […]

Carne de miel cu ardei gras si ceapa

Carne de miel cu ardei gras si ceapa din: carne de miel, ardei gras, ceapa, fasole pastai, supa de legume, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 6 ardei rgasi de culori diferite o ceapa mare, alb o conserva mica fasole pastai 250 ml supa din concentrat de legume 3-4 rosii 50 ml […]

Ardei umpluti cu file de miel

Ardei umpluti cu file de miel din: ardei gras, usturoi, file d emiel, ulei de rapita, orez, chimen, coriandru, supa, sare, piper. Ingrediente: 5 ardei grasi rosii 5 ardei grasi galbeni 2 catei de usturoi 500 g file de miel 2 linguri ulei de rapita 1 lingura unt 300 g orez basmati fiert 1 lingurita […]

Friptură de miel cu ceapă verde

O reteta delicioasa de friptura cu: pulpa de miel, ceapa verde, ulei, pasta de rosii, usturoi, cimbru, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700g pulpă de miel 2 leg. ceapa verde 3 linguri ulei 2 linguri pastă de roşii 4 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru 1 leg.pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi pulpa în […]

Pulpa de miel la cuptor cu usturoi si verdeata

Pulpa de miel la cuptor cu usturoi si verdeata din: bere, pulpa de miel, usturoi verde, rosii, patrunjel verde, marar verde, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 400 ml bere 1 pulpă de miel 6 fire de usturoi verde roșii pătrunjel verde mărar verde boia de ardei dulce sare piper   Mod de preparare: […]

Coaste de miel in crusta de ierburi cu salata si cartofi

Coaste de miel in crusta de ierburi cu salata si cartofi din: coaste de miel, ulei de masline, iaurt, otet balsamic, ceapa verde, usturoi verde, cimbru, rozmarin, patrunjel, vin, sare. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 3 linguri ulei de măsline 3 linguri iaurt 1 lingură oțet balsamic 2 fire ceapă verde 2 fire usturoi […]

Friptura de miel la gratar

Friptura de miel la gratar din: zahar brun, zeama de lamaie, coaja de lamaie, otet balsamic, usturoi, menta, pulpa de miel.   Ingrediente: 2 linguri zahar brun zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 125 ml ulei de masline 8 linguri de otet balsamic 2 catei de usturoi, zdrobiti 4 linguri de menta, tocata […]

Frigarui de miel cu salata de varza

Frigarui de miel cu salata de varza din: iaurt, pasta tandorii, pulpa de miel, corinadru, lipii, morcov, varza alba, ceapa rosie, zeama de lamaie, ulei de masline, boabe de mustar.   Ingrediente: 3 linguri de iaurt grecesc sau alt iaurt gras 1 lingura de pasta tandorii 175 g pulpa de miel sau de berbecut, fara […]

Kebab din miel

Kebab din miel din: seminte de chimion, seminte de coriandru, seminte de fenicul, boia de ardei, harissa, usturoi, scortisoara, carne macra de miel, coriandru, morcovi, iaurt. Ingrediente: cate 2 linguri seminte de chimion, coriandru si fenicul 1 lingura boia de ardei 2 linguri de harissa, plus extra pentru servit 4 catei de usturoi, tocati fin […]

Friptura de miel cu salsa

Friptura de miel cu salsa din: antricoate de miel, usturoi, rozmarin, ardei copti, usturoi, menta, suc de lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 12-18 antricoate de miel, depinde de marime 2 catei de usturoi taiati in felii subtiri fire de rozmarin pentru salsa: 300 g de ardei copti, de la borcan 1 catel de usturoi, tocat […]

Kebab de miel

Kebab de miel din: cartofi noi, carne de berbecut, ardei gras, usturoi, ulei de masline, lamaie. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți […]

Souvlaki aromat de miel

Souvlaki de miel

Souvlaki de miel din: usturoi, sare de msare, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie, marar, carne de miel, pita. Ingediente: 2 catei de usturoi, tocati marunt 2 lingurite sare de mare 4 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la o lamaie 1 lingura de marar tocat marunt 700 g […]