Friptura de miel cu sos de piper

Friptura de miel cu sos de piper din: carne de miel, sare, piper, vin rose, ulei, piper, unt, faina, lapte, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de miel sare piper 200 ml vin rose ulei Pentru sos: piper verde şi negru 150 g unt 3 lingurite făină 200 ml lapte dulce cimbru uscat şi verde Mod de preparare: Se pregăteşte carnea […]

Bors de miel cu loboda si stevie

Bors de miel cu loboda si stevie din: carne de miel, ceapa, morcov, telina, pastarnac, ardei gras, ardei iute, zahar, stevie, loboda rosie, leustean, bors, orez, rosii in bulion si oua. Ingrediente: 800 g carne de miel pentru bors 2 cepe 1 morcov 1 telina mica 1 pastarnac 1 ardei gras 1 ardei iute 1/2 […]

Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi

Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi din: costite de miel, unt, pesmet, vin, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, morcovi, cartofi si unt. Ingrediente: 8 costiţe de miel 100 g unt 2 linguri pesmet 100 ml vin rose dulce 3-4 linguri ulei de măsline 5-6 căţei de usturoi cimbru uscat şi verde 2-3 crengute rozmarin sare piper […]

Pulpa de miel la tava cu garnitura

Pulpa de miel la tava cu garnitura din: pulpa de miel, sare, rozmarin, piper, boia, vin rosu, unt, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa si cartofi copti.   Ingrediente: o pulpă de miel sare rozmarin piper măcinat şi uscat boia iute şi dulce 200 ml vin roşu 50 g unt 4-5 lingurite ulei de floarea-soarelui o căpăţână usturoi […]

Reteta zilei: Coaste de miel cu sos de mustar

Coaste de miel cu sos de mustar din: coaste de miel, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, mustar, otet balsamic, usturoi, tarhon, sare si piper.   Ingrediente: coaste de miel sare si piper cateva crengute de rozmarin ulei de masline Ingrediente pentru sos: 3 linguri de mustar 1 lingura otet balsamic 2 linguri ulei de […]

Friptura de miel la tava cu rozmarin, cuisoare si tarhon

Friptură de miel cu ceapa si telina la cuptor

Friptură de miel cu ceaapa si telina la cuptor din: pulpa de miel, ceapa, telina, usturoi, rozmarin, foi de dafin, vin, ulei, sare si piper.   Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceapa 1 telina mica 2-3 catei de usturoi 3-4 fire de rozmarin 2 foi de dafin 1 lingurita piper boabe 250 ml vin […]

Tocanita de miel cu ceapa si morcovi

Tocanita de miel cu ceapa si morcovi  din: carne de miel, ceapa, morcovi, usturoi, pastarnac, patrunjel, salvie, cartofi, sos worcester, sare si piper.   Ingrediente: 700 g carne de miel 2 cepe 2 morcovi 2 catei de usturoi 1 radacina de pastarnac 1 legatura patrunjel 3-4 frunze de salvie 4 cartofi 2 linguri sos Worcester […]

Cum se prepara Drobul de Miel

Cum se prepara Drobul de Miel

Cum se prepara Drobul de Miel din: organe de miel, carne de miel, chifla, lapte, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, prapure, sare, piper, otet, oua, morcov si telina. Ingrediente: organele de la un miel – ficat, rinichi, inimă, splină 200 g carne de miel 1 chiflă 100 ml lapte 2 ouă o ceapă mică 1 legatura ceapă verde 3 fire de […]

Cotlet de miel cu fasole verde, morcovi si bureti

Cotlet de miel cu fasole verde, morcovi si bureti din: cotlet de miel, mustar, ulei de masline, fasole verde, morcovi, ceapa verde, bureti, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel tăiat în două, fără şira spinării 1 lingura muştar 4 linguri ulei de măsline 250 g fasole verde 250 g morcovi proaspeţi 200 g ceapă verde sau ceapă […]

Plăcintele moldoveneşti de miel

Placintele cu carne de miel, ceapa verde si menta

Placintele cu carne de miel, ceapa verde si menta din: carne de miel, aluat de foitaj, unt, ceapa verde, ardei gras, frunze de menta, sare si piper.   Ingrediente: 600 g carne de miel 500 g aluat de foitaj 50 g unt 1 legatura ceapa verde 1 ardei gras rosu 6-7 frunze de menta sare […]

Friptura de miel cu hribi

Friptura de miel in aluat cu ciuperci si smantana

Friptura de miel in aluat cu ciuperci si smantana din: faina, drojdie, sare, zahar, piper, unt, ciuperci, patrunjel, unt, carne de miel si smantana. Ingrediente: 400 g făină integrală 25 g drojdie uscată sare 1/2 lingurita zahăr piper proaspăt măcinat 30 g unt 200 g ciuperci Champignons 1 legatura pătrunjel 1 lingura unt pentru prăjit 1,5 kg carne de miel (pulpă de miel […]

Antricot de miel cu orez si ardei gras

Antricot de miel cu orez si ardei gras din: antricot de miel, orez, ardei rgas, ceapa, supa de legume, paprika, sare si piper. Ingrediente: 8 felii antricot de miel 200 g orez 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2 cepe 700 ml supa de legume 2 lingurite paprika sare piper   Mod de […]

Miel umplut cu orez si stafide

Miel umplut cu orez si stafide din: piept de miel, ficat de curcan, ceapa, sare, piper, patrunjel, orez, stafide, morcov, oua, ulei si unt. Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g ficat de miel sau de curcan 2 cepe  sare  piper  pătrunjel verde 150 g orez fiert 50 g stafide 1 morcov 2 ouă 2 linguri ulei 2 linguri unt   Mod de […]

Friptura de miel cu legume, branza si spanac

Friptura de miel cu legume, branza si spanac din: pulpe de miel, spanac, parmezan, telemea de oaie, ou, miez de nuca, migdale, seminte de floarea soarelui, ulei, vin, morcovi, pastarnac, cartofi, rosii, rozmarin si unt. Inrgediente: 2 pulpe de miel 250-300 g spanac proaspăt 100 g parmezan 200 g telemea de oaie 1 ou 50 g miez de nucă, migdale, seminţe […]

Ciorbă de miel

Ciorba de miel cu smantana

Ciorba de miel cu smantana din: carne de miel, ceapa verde, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, unt, bors, smantana, galbenus, patrunjel si leustean. Ingrediente: 600 g carne de miel cu os (piept, coastă, gât) 1 legatura ceapă verde 100 g morcovi 100 g păstârnac şi pătrunjel rădăcină 1 ţelină potrivit de mare 50 g unt 500 ml borş 200 ml smântână 1 gălbenuş […]

Friptura de miel cu verdeata

Friptura de miel cu verdeata din: carne de miel, usturoi, verdeata, mustar, ulei, sare, piper, ceapa, usturoi si vin.   Ingrediente: 2 kg carne de miel (pulpa din spate) 3-4 căţei de usturoi 1 lingura verdeaţă uscată (rozmarin) 2 linguri muştar 2-3 linguri ulei sare piper proaspăt măcinat 1 legatura ceapă verde sau o ceapă 1 legatura usturoi verde sau 4-5 căţei […]

Rulada de miel cu spanac

Rulada de miel cu spanac si parmezan

Rulada de miel cu spanac si parmezan din: carne de miel tocata, piept de pui, spanac, oua, ceapa, parmezan, paine, sunculita afumata, lapte, amidon, pesmet, vin, unt, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g carne de miel tocată 300 g piept de pui tocat 100 g spanac curăţat 2 ouă 1 ceapă 2 linguri parmezan 2 felii pâine uscată 150 g şunculiţă afumată […]

Cotlet de miel la cuptor

Cotlet de miel la cuptor din: cotlete de miel, sare, piper, verdeata, vin, rozmarin, ulei, castraveti, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline si marar.   Ingrediente: 1,5-1,7 kg cotlet de miel  sare  piper  piper boabe 2 linguri verdeaţă combinată 100-150 ml vin roşu 2 fire rozmarin 3-4 linguri ulei 2 castraveţi proaspeţi 2-3 fire usturoi verde 2-3 linguri zeamă de lămâie sau […]

Frigărui marinate

Frigărui marinate din: pulpa de miel, dovlecel, ceapa, patrunjel, usturoi verde, zeama de lamaie, busuioc, rozmarin, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 1 dovlecel 1 ceapa 1 legatura de patrunjel 1 legatura de usturoi verde 2 linguri cu zeama de lamaie busuioc rozmarin ulei piper sare   Mod de preparare: Taie carnea […]

Reteta zilei: Friptura de miel cu cartofi copti

Friptura de miel cu cartofi copti din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, sare, piper, cartofi noi si unt.   Ingrediente: Pulpa de miel dezosata (1kg-1.5kg) usturoi, taiat felii subțiri Rozmarin uscat sau proaspat, tocat Sare și piper Cartofi noi 1 lingura de unt topit     Mod de preparare: Spalati bine carnea de miel. Din […]

Pulpe umplute

Pulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa

Pulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa din: pulpa de miel, ficat, vin rosu, sare, piper, rozmarin, cimbru, ceapa verde, ulei de masline, ceapa rosie si miere.   Ingrediente: 1 pulpă de miel de circa 1 kg 600 g ficat de vită sau de pui 1 cana vin roşu  sare  piper  rozmarin  cimbru 1 legatura ceapă verde 4-5 linguri […]

Stufat de miel cu hasmatuchi

Stufat de miel cu hasmatuchi din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, bulion, otet balsamic, hasmatuchi, piper si sare. Carnea de miel este o sursă bogată de proteine, fier, zinc și vitaminele B12 și B6. Este, de asemenea, relativ scăzută în grăsimi saturate, având doar șase grame de grăsimi saturate la o porție de […]

Pulpă de miel cu legume – usor de preparat

Pulpă de miel cu legume din: pulpa de miel, morcovi, otet, ceapa, praz, ciuperci, ardei grasi, rosii, usturoi, rozmarin, ulei si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 2 morcovi 2 linguri cu otet 2 cepe 1 praz 500 g ciuperci 2 ardei grasi 4 rosii 4 catei de usturoi 2 crengute de rozmarin ulei sare […]

Coaste de miel cu cartofi noi

Coaste de miel cu cartofi noi din: coaste de miel, usturoi, cartofi noi, vin alb, ulei de masline, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1/2 coaste de miel 6 catei de usturoi 500 g cartofi noi 200 ml vin alb ulei de masline rozmarin sare piper   Mod de preparare: Ungem coastele cu ulei de măsline […]

Friptură de miel cu cimbru si busuioc

Friptură de miel cu cimbru si busuioc din: pulpa de miel, usturoi, piper, condimente, sare, ulei, vin rosu, cimbru si busuioc.   Ingrediente: 1 pulpa de miel (de circa 2 kg) 10 catei de usturoi 1 lingurita de piper 1 lingura baza pentru mancaruri 1/2 lingurita de sare 1 lingura grasime de porc sau 3 […]

Ciorba de miel cu orez

Ciorba de miel cu mazare si telina

Ciorba de miel cu mazare si telina din: carne de miel, bors, ceapa, ceapa verde, ardei grasi, rosii, morcovi, telina, mazare, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 l bors 1 ceapa 2 legaturi de ceapa verde 2 ardei grasi 4 rosii 2 morcovi 1 telina 100 g mazare 1 legatura de […]

Ciorba cu costita de miel

Ciorba cu costita de miel

Ciorba cu costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de smântână  sare, piper 1 ceapă 4 morcovi 200 ml suc de roşii 2 căţei de usturoi 1 legatura leuştean verde 3-4 boabe […]

Coaste in crusta

Coaste in crusta din: coaste de miel, ulei, otet balsamic, patrunjel, usturoi, ceapa rosie, mustar, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata de 1 kg coaste de miel 2 linguri de ulei 1 lingura de otet balsamic patrunjel usturoi 1/2 ceapa rosie tocata fin mustar muguri de pin sare si piper   Mod […]

Coroniţă umplută cu sufleu de conopidă

Coroniţă umplută cu sufleu de conopidă din: coasta de miel, vin rosu, conopida, ceapa, telemea, smantana, parmezan, oua, marar, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata coasta de miel 1/2 pahar cu vin rosu 1 conopida 1 ceapa 100 g telemea 100 g smantana 30 g parmezan 4 oua 1 legatura de marar cimbru […]

Cotlete de miel aromate

Cotlete de miel aromate din: cotlet de miel, unt, bere, nuca, rozmarin, boia dulce, coriandru si sare. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel 50 g unt 1 litru bere 30 g nuca macinata rozmarin boia dulce coriandru macinat sare   Mod de preparare: Spala bucata de cotlet si pune-o la fiert in bere si apa […]

Oua cu legume in aspic

Aspic cu carne de miel si oua de prepelita

Aspic cu carne de miel si oua de prepelita din: carne de miel, oua de prepelita, telina, ceapa, dovlecei, verdeata, sare, boabe de piper si gelatina. Ingrediente: 400 g carne de miel cu os (sau de pasăre) 12 ouă de prepeliţă sau 6 ouă de găină 2-3 morcovi 1 ţelină mică sau un păstârnac 1 ceapă mică 2 dovlecei 1 legatura verdeaţă […]

Stufat de miel

Stufat de miel cu vin

Stufat de miel cu vin din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, faina, vin, bulion, sare si piper. Carnea de miel este o sursă bogată de proteine, fier, zinc și vitaminele B12 și B6. Este, de asemenea, relativ scăzută în grăsimi saturate, având doar șase grame de grăsimi saturate la o porție de […]