Tochitură măcelărească

Maruntaie de miel cu garnitura de galuste de cartofi

Maruntaie de miel cu garnitura de galuste de cartofi din: maruntaie de miel, sare, piper, foaie dafin, faina, unt, ceapa, usturoi, capere, chery, condimente, galbenusuri, smantana, tarhon, cartofi.   Ingrediente: 1,200 kg măruntaie de miel sare piper 1foaie dafin 1 lingură făină 150 g unt 1 ceapă 5 căţei usturoi 80 g capere 1 păhărel […]

Ciorba de miel ardeleneasca

Ciorba de miel ardeleneasca

Ciorba de miel ardelenească din: morcovi, ceapa, pastarnac, telina, patrunjel, leustean, carne de miel, orez, galbenusuri, foi de dafin, smantana, piper si condimente. Poate te intereseaza si: Ciorba de miel cu smantana si loboda Ciorba de miel cu legume si verdeata   Ingrediente: 3 morcovi potriviti 2-3 cepe 3 bucati de pastarnac 1 telina 1 […]

Drob de miel cu gris

Drob de miel cu gris

Drob de miel cu gris Ingrediente: măruntaiele de la un miel (pentru a obţine o cantitate mai mare, poţi adăuga şi ficat de pasăre) 5-6 albuşuri 2 legături de ceapă verde 2 legături de mărar 1-2 legături de pătrunjel 2 linguri griş sare şi piper   Mod de preparare: Pui la fiert măruntaiele şi le […]

Spinare de miel la cuptor cu garnitura de cartofi noi

Spinare de miel la cuptor cu garnitura de cartofi noi – Carnea de miel, fragedă și plină de savoare, se combină perfect cu cartofii noi, care sunt gătiti simplu și delicios, pentru a forma un fel principal complet. Acest preparat rustic va adăuga un gust unic mesei tale, fiind ideal pentru iubitorii de carne de […]

Pulpă de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde

Pulpa de miel cu ciuperci cu garnitura de crochete de cartofi

Pulpa de miel cu ciuperci cu garnitura de crochete de cartofi Ingrediente: 1 pulpă de miel (circa 1,800 kg) 100 g măsline verzi 1/2 pahar vin 400 g roşii 5 ardei graşi 250 g ciuperci 50 g capere sare piper 80 g ulei ulei pentru crochete 2 ouă 250 g cartofi 1 lingură făină pesmet […]

Pulpă de miel la cuptor cu vinete şi ceapă

Pulpa de miel la cuptor cu garnitura de sote de spanac si cartofi

 Pulpa de miel la cuptor cu garnitura de sote de  spanac si cartofi Ingrediente: 1,600 g pulpă de miel 1,500 kg spanac sare piper 4 căţei usturoi 400 g cartofi 150 g unt nucşoară 3 linguri sos de friptură 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Pulpa cu osul scos se frige la cuptor 1 […]

Pulpa de miel in marinata de lamaie si bere

Pulpa de miel marinata cu garnitura de pilaf cu ciuperci si rosii umplute cu oua

Pulpa de miel marinata cu garnitura de pilaf cu ciuperci si rosii umplute cu oua din: pulpa de miel, orez, ciuperci, zarzavat, ceapa, cimbru, sare, piperunt, rosii, oua, sos alb vin rosu.   Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 200 g orez 200 g ciuperci 100 g zarzavat 1 ceapă cimbru sare piper 150 g […]

Cotlete de miel la gratar cu sparanghel

Cotlete de miel la gratar cu garnitura de legume de sezon

Cotlete de miel la gratar cu garnitura de legume de sezon Ingrediente: 1,600 kg cotlet de miel 120 g unt sare piper 600 g legume de sezon   Mod de preparare: Se taie 12 cotlete, se bat puţin cu satirul, se ung cu unt, se dă sare şi puţin piper şi se frig la grătar […]

retete

Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de legume trufanda

Piept de miel umplut cu legume  cu garnitură de sote de legume trufanda Ingrediente: 1,400 kg piept de miel 150 g şuncă afumată 200 g ficat de miel 1 felie fran­zela 1 ou sare piper 150 g unt 1 legătură verdeaţă 1/2 ceapă 350 g mazăre morcovi 400 g fasole fidea 1conopidă 200 g vîrfuri […]

Stufat delicios de miel

Stufat delicios de miel

O reteta simpla de stufat delicios de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, boia, otet, bulion de rosii, marar, grasime si faina. Ingrediente: 750 g carne de miel 75-100 fire ceapă verde 15-20 fire usturoi verde puţină boia oţet 1 lingură bulion de roşii mărar Pentru rantaş : grăsime făină Mod de […]

Pilaf de miel cu ceapa si rosii

Pilaf de miel la tava

Pilaf de miel la tava Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingură unt sau untură 1 lingură bulion de roşii 1 păhărel vin alb 1 ceaşcă orez 2 ceşti apă clocotită sare piper Mod de preparare: Pilaf de miel la tava: Tăiem carnea în bucăţi mari şi o aşe­zăm în tavă, cu sare, piper […]

Miel la gratar cu sos de tarhon si portocale

Miel cu tarhon

Miel cu tarhon Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură grăsime sare 1 ceapă mare boia 1 1 apă (pentru stins rantaşul) 3-4 roşii sau bulion de roşii otet de vin 15-20 legături tarhon Pentru rantaş : grăsime făină   Mod de preparare: Tăiem carnea în bucăţi şi o prăjim în grăsime pe amandouă părţile. Pregătim […]

Miel cu spanac si boia

Miel cu spanac si boia

Miel cu spanac si boia Ingrediente: 1 kg carne 1,500 kg spanac 1 lingură grăsime 1 ceapă mare 1 varf de cuţit boia roşie 1 lingură bulion de roşii 5 felii lămaie Pentru rantaş : grăsime făină Curăţăm spanacul şi îl spălăm în 4-5 ane. Il aşezăm într-o cratiţă, turnăm dea­supra apă sărată clocotită cat […]

Drob de miel pentru masa de Paşti

Drob de miel in aluat

Drob de miel in aluat Ingrediente: 1 prapur măruntaiele de la un miel 3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde puţin miez de paine albă muiat în lapte 2 gălbenuşuri 1 ou întreg sare piper 1 lingură lapte dulce rece sau apă rece 1 lingură grăsime Pentru aluat de cartofi : […]

Cum se prepara rata crocanta cu salata de ridichii murate

Anghemacht de miel

Anghemacht de miel Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură unt pentru fiert 1 ceapă 1 pătrunjel piper mărar pătrunjel verde lămaie Pentru rantaş: 100 g unt 30 g făină   Mod de preparare: Alegem carnea (piept şi gat), o tăiem în lungul coastelor lăsand la fiecare bu­cată cîte 2-3 oase la un loc. Curăţăm carnea […]

Drob de scoici cu orez

Drob de miel (cighir)

Drob de miel (cighir) din: prapur, maruntaie de miel, ceapa verde, marar, patrunjel, miez de paine, galbenusuri, ou, sare, piper, lapte, grasime.   Ingrediente: 1 prapur măruntaiele de la un miel 3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde puţin miez de paine albă muiat în lapte 2 gălbenuşuri 1 ou întreg […]

Sarmale

Sarmalute de miel in foi de vita

Sarmalute de miel in foi de vita Ingrediente: 750 g carne 250 g foi de vită 1 felie paine 2 cepe 2 linguri orez 1 lingură untură sare piper mărar tocat 3 ceşti borş 1 ceaşcă sman­tană sau iaurt Mod de preparare: Sarmalute de miel in foi de vita: Facem o tocătură din carne, ceapă, […]

Painisoare cu masline si migdale

Painişoare umplute cu carne de miel

Painişoare umplute cu carne de miel Ingrediente: 750 g pulpă de miel 180 g ulei 2 gălbenuşuri 1/2 lămîie piper pisat sare 5 căţei usturoi 24 pîinişoare 1 –2 fir ceapă verde 1 salată.   Mod de preparare: Painişoare umplute cu carne de miel: Carnea de miel se frige şi se dă la rece. Din […]

Buseuri dobrogene cu carne de miel

Buseuri dobrogene cu carne de miel Ingrediente: 800 g came de miel 80 g ulei 3/4 lingură făină 3/4 pahar vin 300 g ceapă verde 150 g usturoi verde 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Buseuri dobrogene cu carne de miel: Carnea de miel se frige, se scoate şi se taie mărunt. în tava […]

Pulpă de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde

Miel cu ciuperci

Miel cu ciuperci Ingrediente: 750 g carne 400 g ciuperci 1 lingură unt sau untură 1 ceapă mică 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă 2 linguri smântână 1 linguriţă făină puţin piper sare Mod de preparare: Se prăjesc în aceeaşi cratiţă, cu o lingură de unt sau de untură, bucăţile de carne, o ceapă […]

retete

Miel pane

Miel pane  Ingrediente: 1,500 kg carne de miel 2 ouă 1 lingură făină 2 linguri pesmet 3 linguri untură sare     Mod de preparare: Se spală bucata de miel, se taie în bucăţi late de 2 -3 degete. Se sărează şi se ţin 20 de minute. Se dau în făină, apoi în ou şi […]

Miel cu spanac

Miel cu spanac din: carne de miel, spanac, faina, untura, ceapa, bulion, sare. Ingrediente: 750 g carne 2 kg spanac 1 linguriţă făină 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură bulion sare     Mod de preparare: Miel cu spanac: prăjesc în untură bucăţile de carne cu o ceapă tăiată mărunt şi se adaugă un […]

Stufat de miel

Stufat de miel

Stufat de miel  Ingrediente: 750 g carne 40 fire ceapă verde 20 fire usturoi verde 2 linguri untură 1 linguriţă de făină 1 pahar de borş sau 2 linguri oţet 1 lingură bulion sare     Mod de preparare: Se taie carnea de miel în bucăţi potrivite care se prăjesc cu o lingură de grăsime. […]

Pulpa umpluta cu ficat

Ficat de miel la gratar

Ficat de miel la gratar din: ficat de miel, ulei, sare si piper. Ingrediente: ficatul de la un miel mare puţin ulei sare piper       Mod de preparare: Tăiem ficatul în felii ca pentru şniţel. Presărăm sare şi piper, stropim cu cateva picături de ulei, punem puţin pătrunjel şi un căţel de usturoi […]

Costite de miel cu ciuperci

Costite de miel cu ciuperci  Ingrediente: 400 g de ciuperci de Paris proaspete zeama unei lămâi 16 cepe 5 căţei de usturoi 2 costiţe de miel, cu câte 6 oase fiecare (in jur de 1,3 kg) ulei de măsline plante aromatice de Provence 1 pahar de vin alb sec 4 crenguţe de rozmarin proaspăt sare […]