Painisoare cu masline si migdale

Painişoare umplute cu carne de miel

Painişoare umplute cu carne de miel Ingrediente: 750 g pulpă de miel 180 g ulei 2 gălbenuşuri 1/2 lămîie piper pisat sare 5 căţei usturoi 24 pîinişoare 1 –2 fir ceapă verde 1 salată.   Mod de preparare: Painişoare umplute cu carne de miel: Carnea de miel se frige şi se dă la rece. Din […]

Buseuri dobrogene cu carne de miel

Buseuri dobrogene cu carne de miel Ingrediente: 800 g came de miel 80 g ulei 3/4 lingură făină 3/4 pahar vin 300 g ceapă verde 150 g usturoi verde 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Buseuri dobrogene cu carne de miel: Carnea de miel se frige, se scoate şi se taie mărunt. în tava […]

Pulpă de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde

Miel cu ciuperci

Miel cu ciuperci Ingrediente: 750 g carne 400 g ciuperci 1 lingură unt sau untură 1 ceapă mică 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă 2 linguri smântână 1 linguriţă făină puţin piper sare Mod de preparare: Se prăjesc în aceeaşi cratiţă, cu o lingură de unt sau de untură, bucăţile de carne, o ceapă […]

retete

Miel pane

Miel pane  Ingrediente: 1,500 kg carne de miel 2 ouă 1 lingură făină 2 linguri pesmet 3 linguri untură sare     Mod de preparare: Se spală bucata de miel, se taie în bucăţi late de 2 -3 degete. Se sărează şi se ţin 20 de minute. Se dau în făină, apoi în ou şi […]

Miel cu spanac

Miel cu spanac din: carne de miel, spanac, faina, untura, ceapa, bulion, sare. Ingrediente: 750 g carne 2 kg spanac 1 linguriţă făină 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură bulion sare     Mod de preparare: Miel cu spanac: prăjesc în untură bucăţile de carne cu o ceapă tăiată mărunt şi se adaugă un […]

Stufat de miel

Stufat de miel

Stufat de miel  Ingrediente: 750 g carne 40 fire ceapă verde 20 fire usturoi verde 2 linguri untură 1 linguriţă de făină 1 pahar de borş sau 2 linguri oţet 1 lingură bulion sare     Mod de preparare: Se taie carnea de miel în bucăţi potrivite care se prăjesc cu o lingură de grăsime. […]

Ficat de miel la gratar

Ficat de miel la gratar din: ficat de miel, ulei, sare si piper. Ingrediente: ficatul de la un miel mare puţin ulei sare piper       Mod de preparare: Tăiem ficatul în felii ca pentru şniţel. Presărăm sare şi piper, stropim cu cateva picături de ulei, punem puţin pătrunjel şi un căţel de usturoi […]

Costite de miel cu ciuperci

Costite de miel cu ciuperci  Ingrediente: 400 g de ciuperci de Paris proaspete zeama unei lămâi 16 cepe 5 căţei de usturoi 2 costiţe de miel, cu câte 6 oase fiecare (in jur de 1,3 kg) ulei de măsline plante aromatice de Provence 1 pahar de vin alb sec 4 crenguţe de rozmarin proaspăt sare […]

Drob de miel cu sparanghel si boia de ardei

Drob de miel in prapur

Drob de miel in prapur din: maruntaie de miel, ficat de miel, prapur, ceapa, oua, faina, untura, verdeata, piper, sare.   Ingrediente: 1 kg maruntaie de miel 500 g ficat de miel un prapur 150 g ceapa 4 oua 100 g faina 150 g untura verdeata piper sare   Mod de preparare: Maruntaiele se oparesc, […]

File de miel cu ghimbir

Sote de cartofi noi cu antricoate de miel la cuptor

Sote de cartofi noi cu antricoate de miel la cuptor Ingrediente: 10 antricoate de mil sau 6 de berbecut 1 kg de cartofi noi marunti 2-3 rosii roşii (sau 250 ml suc) 1 ardei gras 2 cepe mijlocii sare piper ulei 4 căţei de usturoi frunze de mentă proaspătă busuioc verde 100 ml vin alb […]

Ciorba din cap si maruntaie de miel

Ciorba din cap si maruntaie de miel

Ciorba din cap si maruntaie de miel din: cap, maruntaie de miel, morcov, patrunjel, ceapa, orez, bors, otet, galbenus, smantana, sare, tarhon, leustean. Ingrediente: cap si maruntaie de miel morcov si patrunjel cca 250 g, o ceapa de marime mijlocie o lingura orez bors zeama sau sare de lamaie sau otet un galbenus 100 ml […]

Drob de scoici cu orez

Reteta Drob de miel cu verdeata

Reteta Drob de miel cu verdeata Ingrediente: inima, ficatul si plaminii de la un miel o ceapa 1 morcov o radacina de patrunjel 3-4 oua 4 legaturi cu ceapa verde marar verde patrunjel verde 1 prapur 1 felie piine sare piper ulei   Mod de preparare: Se pune apa cu un praf de sare sa […]

Friptura cu omleta

Friptura de miel cu sos si paste

Friptura de miel cu sos si paste din: carne de miel, ceapa, oua, lamaie, untura, piper, sare, faina, apa. Ingrediente: 1 kg carne de miel (pulpă sau piept) 2 cepe 3 ouă 1 lămâie 100 g untură piper boabe sare 1 lingură făină apa   Mod de preparare: Tai carnea felii, o pui într-o cratiţă […]

Miel umplut

Miel umplut Ingrediente: 1 piept întreg de miel care se va pregăti pentru umplut măruntaiele de la un miel 1 lingură untură în care se călesc 3 legături de ceapă verde şi 3 legături de usturoi verde 3 ouă fierte tari tăiate mărunt 3 ouă crude 100 g came (miel, viţel sau porc) 100 g […]

Frigarui

Frigarui de miel cu legume

Frigarui de miel cu legume din: carne de miel, sunca afumata, ardei, ceapa, usturoi, condimente, sare.   Ingrediente: 1/2 kg carne (pulpă) de miel o bucată mică de şuncă afumată 1 ardei 1 ceapă usturoi condimente sare   Mod de preparare: Frigarui de miel cu legume: Tai camea şi şunca în bucăţi potrivite. Legumele le […]

Friptura greceasca de miel

Friptura de miel

Friptura de miel Ingrediente: 1 pulpă de miel Marinata: 100 ml ulei 200 ml vin roşu 1 foaie dafin 3 căţei usturoi cimbru rozmarin sare piper   Mod de preparare: Pregăteşti ma­rinata din ingredientele de mai sus şi ţii pulpa timp de o zi în marinată, după care o pui să se frigă încet deasupra […]

Stufat de miel cu mămăliguţă

Stufat de miel cu mămăliguţă

Stufat de miel cu mamaliguta din: carne de mie, ceapa verde, usturoi verde, sos de rosii, faina, ulei sare si otet. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1/2 kg ceapă verde 1/2 kg usturoi verde 1 cană sos de roşii 1 lingură făină 1 ceaşcă ulei sare 1 lingură oţet   Mod de preparare: Stufat […]

Friptura de miel cu sos de vin

Friptura de miel invelita

Friptura de miel invelita Ingrediente: 1 pulpă de miel (2 kg) 200 g costiţă afumată 1 pahar cu vin alb usturoi 3/2 lămâie cimbru maghiran piper boabe 1 ceaşcă ulei   Mod de preparare: Desfaci carnea de pe os şi o aşezi într-o cratiţă sau într-un vas de jena. Freci bine carnea cu lămâie, apoi […]

Friptura de miel la tava cu rozmarin, cuisoare si tarhon

Friptura de miel la tava cu rozmarin, cuisoare si tarhon: Cureţi de pieliţe pulpa de miel, o speli şi o ştergi cu un ştergar curat. O freci cu lămâie, pudrezi cu boia, sare, piper, rozmarin, cuişoare şi o laşi o oră cu aceste mirodenii. Ungi tava cu ulei de măsline, aşezi pulpa în tavă şi […]

Cotlete de ied pane cu linte

Cotlet de miel umplut

Cotlet de miel umplut din: cotlet de miel, ou, ulei si piure de spanac.   Ingrediente: 1 cotlet de miel 1 ou ulei piure de spanac   Mod de preparare: Cotlet de miel umplut: Scoţi cotletul de la miel, cureţi carnea de pe coaste şi acoperi fiecare os cu staniol. Apoi tai fileul în lungime […]

Pulpă de miel in aluat cu vin

Pulpa de miel in aluat

Pulpa de miel in aluat din: aluat de paine, pulpa de miel, usturoi, untura, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat de pâine 1 pulpă de miel 1 căpăţână usturoi 70 g untură sau ulei piper sare     Mod de preparare: Faci aluatul de pâine din 1 kg făină albă, 600 ml apă, 40-50 […]

Despre carnea de miel si ied

Carne de miel cu oua

Carne de miel cu oua Ingrediente: 1-1/2 kg carne de miel 4 ouă 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Carnea tăiată în bucăţi o pui în uleiul fierbinte şi adaugi o cană de apă. Când carnea a fiert bine şi apa a scăzut de tot toci pătrunjelul, îl amesteci […]

Frigarui de miel cu garnitura de mazare

Frigarui de miel cu garnitura de mazare

Tai carnea de miel în cuburi cu latura de 2-3 cm. Le condimentezi cu piper şi le pui pe ţepuşe, interca­late cu felii de slănină afu­mată şi felii de ciuperci sotate în unt. Ai grijă să se frigă bine şi serveşte-le cu sote de mazăre. Frigarui de miel cu garnitura de mazare Pofta buna!

Drob de miel. retete de drob de miel

Drob de miel

Drob de miel din: prapur, ficat de miel, oua, chifle, ceapa, sare, piper, patrunjel, untura. Poate te intereseaza si: Drob de miel cu ceapa verde Drob de miel cu mar si curry Drob de miel cu morcov si pastarnac   Ingrediente: 1 prapur ficat de miel 2 ouă 2 chifle 1 ceapă sare piper 2 […]

Tocanita din miel

Tocanita din miel Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 2 cepe 1 lingură untură 1 ceaşcă smântână 2 gălbenuşuri 1 pahar mic lapte sare oţet după gust   Mod de preparare: Tocanita din miel: Intr-o cratiţă cu untură pui ceapa tăiată mărunt să se prăjească. Adaugi bucăţile de carne, pui puţină apă, acoperi cu un […]

Drob de miel in aluat fraged

Drob de miel in aluat fraged

Faci un aluat fraged din 1 ou şi 150 g făină, întinzi o foaie ca de tăieţei, o aşezi într-o tigaie unsă cu unt sau untură, apoi pui următoarea umplutură: 500 g măruntaie miel, 2 ouă, 1 felie pâine, 1 lingură smântână, verdeaţă tocată, două fire ceapă verde, sare, piper. După ce măruntaiele au fiert, […]

Drob de miel cu alune

Drob de miel cu alune din: organe de miel, branza de oaie, pesmet, ceapa verde, alune, marar, ardei gras, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: organe de miel (ficat, rinichi, plămâni, splină) 150 g brânză de oaie 100 g pesmet 10 legături ceapă verde tăiată mărunt 100 g alune pisate 4 legături mărar 2 ardei roşii […]

Shashlik

Shashlik: O Delicatesă Tradițională – Shashlik este un fel de mâncare popular în multe culturi, în special în cele din Asia Centrală, Caucaz și Rusia. Această delicatesă constă în bucăți de carne marinată, care sunt apoi fripte pe skewer (frigarui), fiind adesea servită cu legume sau sosuri. Shashlik este nu doar gustos, dar și foarte […]

Rulou de vită

Rulou cu maruntaie de miel

Rulou cu maruntaie de miel Ingrediente: măruntaie de miel (inimă, ficat şi plămâni) un pahar şi jumătate de apă şi vin o ramură de maghiran usturoi verde ceapă verde arpagic ulei de măsline foi de spanac şi de salată pătrunjel verde boia făină oţet sare   Mod de preparare: Taie plămânii pe lung, spală-i, lasă-i […]

Ciorba de miel cu gulie

Ciorbă de miel cu patrunjel verde tocat

Ciorbă de miel cu patrunjel verde tocat din: cap de miel, gat, coada, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, orez, leustean, zeama de lamaie sau bors, oua, smantana si sare. Ingrediente: un cap de miel gâtul şi coada 3-4 morcovi două rădăcini de pătrunjel o rădăcină de ţelină un păstârnac 80 g orez 3-4 legături de leuştean […]

Placinta cu carne si masline

Plăcintă cu miel

Plăcintă cu miel Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 500 g carne de miel macră o ceapă 200 g ciuperci mărar, pătrunjel un pahar de vin alb sec un ou sare piper men­tă chimen   Mod de preparare: Plăcintă cu miel: Car­nea se toacă cu satîrul. Se că­leşte ceapa toca­tă în puţin ulei, se adaugă […]

Cum se prepara pulpa de miel rulata cu amestec de fructe

Cum se prepara pulpa de miel rulata cu amestec de fructe (video)

Cum se prepara pulpa de miel rulata cu amestec de fructe   Un preparat nemaipomenit pentru sezonul rece. Cum se prepara pulpa de miel rulata cu amestec de fructe     Pofta buna!           poate te intereseaza si: Pulpa de miel in crusta de condimente   Pulpa de miel in crusta […]