Supa de miel cu usturoi 

Supa de miel cu usturoi 

Supa de miel cu usturoi din: carne de miel, unt, ceapa, rosii, usturoi, orez, verdeata. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi […]

Frigarui de miel la gratar

Frigarui fragede de miel

Frigarui fragede de miel din: carne de miel, lamai, boia, rosii, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de miel 2 lămâi o lingură boia dulce sau iute 4-5 roşii sare piper   Mod de preparare: Carnea se taie cuburi cât mai egale care se pun într-un castron. Se presară boia, sare şi piper, se amestecă şi […]

Ciorba de miel cu orez si rosii

Ciorba de miel cu orez si rosii

Ciorba de miel cu orez si rosii din: carne de miel, unt, ceapa, rosii, usturoi, orez, verdeata. Ingrediente: 800 g carne de miel 100 g unt o ceapă 3 roşii 3 căţei usturoi 2 litri apă 3 linguri suc de lămâie 100 g orez 50 g făină verdeaţă sare   Mod de preparare: Carnea se […]

Tocanita de miel

Reteta zilei: Chiftele de miel in sos de curry

Chiftele de miel in sos de curry din: carne de miel, chimion, ghimbir, sare, unt, ceapa, usturoi, pasta de curry, apa fiarta, pasta de tomate, coriandru.   Ingrediente:  1 lingură carne tocata de miel 1 lingura chimion 1 lingură de ghimbir proaspăt tocat 1 lingurita sare 2 linguri unt 1 ceapă mare, decojită și tocata […]

Cum se prepara rata crocanta cu salata de ridichii murate

Miel fraged la gratar

Miel fraged la gratar din: cotlete de miel, cimbru, rozmarin, lamai, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 cotlete de miel 4 crenguţe cimbru 2 crenguţe rozmarin 4 căţei usturoi sucul a două lămâi 8 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se pisează usturoiul şi se amestecă cu cimbrul, rozmarinul, sucul lămâilor şi uleiul. Se adaugă […]

Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel

Drob de miel cu oua de casa

Drob de miel cu oua de casa din: organe de miel oua, ceapa, ulei, verdeata, sare, piper. Ingrediente: toate organele de la un miel 4 cepe 4 ouă fierte 3 ouă crude 2 linguri ulei verdeaţă, după gust sare piper   Mod de preparare: Spălate bine şi, eventual ţinute în apă cu oţet, organele de […]

Cum se prepara miel si couscous

Reteta zilei: Frigarui cu miel si legume

Frigarui cu miel si legume din: miel, ceapa, ardei, rosii cherry, ciuperci, lamaie, rozmarin, orez, vin rosu, ulei de masline, salvie, sare, piper.   Ingrediente:  675gr carne de miel, cuburi 12 cepe mici 2 ardei, fara seminte, taiati bucati 12 rosii cherry 12 ciuperci felii de lamaie si crengute de rozmarin si orez, pentru servire […]

Tocana nationala

Tocana irlandeza cu carne de miel

Tocana irlandeza cu carne de miel din: ceafa de miel, unt, ceapa, cartofi, usturoi, morcovi, telina, varza, sare, piper. Ingrediente: 750 g ceafă de miel, tăiată felii 125 g unt nesărat 4 cepe tăiate 500 g cartofi curăţaţi, tăiaţi în cuburi 1 căţel de usturoi o legătură de ierburi aromate 1,5 l supă de pui […]

Sfaraiala

Dopiaza de miel

Dopiaza de miel din: ceapa, usturoi, ghimbir, ulei, scortisoara, cardamom, cuisoare, carne de miel. Ingrediente: 4 cepe curăţate 7 căţei de usturoi, curăţaţi 1 baton de 2,5 cm de ghimbir proaspăt, tăiat 450 ml apă 10 linguri ulei vegetal 1 bucată de 2,5 cm de scorţişoară 10 boabe de cardamom 10 cuişoare 1,25 kg carne […]

Miel Pasanda

Miel Pasanda: Precum multe alte feluri de mâncare ce îşi au rădăcinile în bogata tradiţie culinară a Indiei, şi mielul Pasanida presupune o listă lungă de ingrediente. El va satisface, însă, cu siguranţă cele mai variate gusturi. Cuvântul pasanda este derivat din cuvinte care în limbile hindu şi urdu înseamnă „a place”. Prin urmare, mâncarea […]

Ciolan de porc cu miere

Ciolanele de miel

Ciolanele de miel, unele dintre cele mai puţin apreciate bucăţi de carne de miel, pot fi transformate, cu puţină răbdare, într-o mâncare deosebită. Ele au numeroşi adepţi în diverse zone culinare, între care se distinge bucătăria mediteraneeană datorită bucătarilor greci şi nord-africani, care au transformat ciolanele în simboluri ale bucătăriei lor naţionale. Această bucată de […]

Blanchetă de miel

Navarin de miel

Datorită aromei sale specifice, carnea de miel este adecvată preparării prin fierbere înăbuşită. Această specialitate tradiţională franceză (navarin d’agneau) se prepară uneori din ceafă sau limbă de miel (majoritatea reţetelor recomandă, însă, spata), împreună cu fasole şi legume rădăcinoase, care se recoltează spre sfârşitul toamnei şi pot fi păstrate vreme îndelungată, precum cartofi, morcovi, napi. […]

Picior de miel dezosat

Picior de miel dezosat

Picior de miel dezosat din: vin, otet, ulei, mustar, rozmarin, usturoi, picior de miel. Ingrediente: 175 ml vin roşu sec 50 ml oţet din vin roşu 125 ml ulei de măsline extravirgin 5 linguri muştar de Dijon cu boabe mari 25 g ierburi la alegere (rozmarin, busuioc, cimbrişor, oregano, pătrunjel) 6 crenguţe de rozmarin proaspăt […]

Bucataria Indiana

Stufat Kashmir

Stufat Kashmir – Kashmir, o regiune situată la graniţa dintre Pakistan şi India, este atât de diferită de ambele ţări, încât autorii cărţilor de bucate îi acordă o atenţie specială. Este o regiune deosebit de fertilă, din care provin diverse produse devenite legendare, unele dintre ele nefiind disponibile în alte părţi ale lumii. Stufatul de […]

Miel cu prosciutto la cuptor

Ciolane de miel

Ciolane de miel din: ciolane de miel, faina, ulei, ceapa, morcovi, telina, usturoi, piper, cimbrisor, dafin, vin. Ingrediente: 4 ciolane de miel (750 g), curăţate de grăsime 125 g făină obişnuită 2 linguri ulei de măsline 3 cepe, tăiate în cuburi 125 g morcovi, tăiaţi în cuburi 125 g ţelină, tăiată în cuburi 4 căţei […]

Friptura de miel cu ierburi

Friptura frageda de miel

Friptura frageda de miel din: pulpa de miel usturoi, rozmarin, ulei, ceapa, morcovi, vin, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de miel fără os o căpăţână usturoi 5 fire rozmarin 2 linguri ulei o ceapă 2 morcovi 150 ml vin roşu 800 ml supă sare piper boabe   Mod de preparare: Se fac incizii în […]

Stufat de miel cu usturoi

Stufat de miel cu usturoi din: coaste de miel, ceapa, usturoi, bulion, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: un kg coaste de miel şi gât 10 legături ceapă verde 10 legături usturoi verde 2 linguri bulion o ceapă uscată 4 linguri ulei sare verdeaţă, după gust   Mod de preparare: Stufat de miel cu usturoi: toacă mai mare […]

Carne de miel cu mazare – Reteta Simpla

Carne de miel cu mazare – Reteta Simpla din: carne de miel, mazare, sofran, usturoi, ulei, lamaie, sare, masline. Ingrediente: 1 kg şi jumătate de carne de miel tăiată bucăţele 2 kilograme de mazăre verde un vârf de cuţit de şofran sare câţiva căţei de usturoi 3 linguriţe de ulei de măsline coaja de la […]

Miel umplut pentru masa de Paşti

Pulpa de miel cu portocale

Pulpa de miel cu portocale din: pulpa de miel, portocale, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1,8 kg pulpă de miel 8 portocale 2 cepe 4 linguriţe de ulei de măsline 8 căţei de usturoi 250 ml de zeamă de la supa de pui sare fină piper negru măcinat   Mod de preparare: Se storc […]

Picior de miel dezosat

Picior de miel cu vin

Picior de miel cu vin din: vin, otet, ulei, mustar, ierburi, usturoi, picior de miel. Ingrediente: 175 ml vin roşu sec 50 ml oţet din vin roşu 125 ml ulei de măsline extravirgin 5 linguri muştar de Dijon cu boabe mari 25 g ierburi (rozmarin, busuioc, cimbrişor, oregano, pătrunjel) 6 crenguţe de rozmarin proaspăt 2 […]

Cotlete de miel la gratar cu sparanghel

Ciolane de miel cu legume

Ciolane de miel cu legume din: ciolane de miel, faina, ulei, ceapa, telina, morcovi, usturoi, piper, cimbrisor. Ingrediente: 4 ciolane de miel (750 g), curăţate de grăsime 125 g făină obişnuită 2 linguri ulei de măsline 3 cepe, tăiate în cuburi 125 g morcovi, tăiaţi în cuburi 125 g ţelină, tăiată în cuburi 4 căţei de […]

Cotlete de ied pane cu linte

Cotlete de miel la gratar cu rozmarin

Cotlete de miel la gratar cu rozmarin din: cotlete de miel, usturoi, ulei, lamaie, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 8 cotlete de miel 8 căţei de usturoi, pisaţi 100 ml suc de lămâie 25 ml ulei de măsline 1 linguriţă cu rozmarin proaspăt, tăiat mărunt 1 linguriţă cu piper negru măcinat sare, după gust   Mod […]

Miel cu prosciutto la cuptor

Friptura de miel inabusita

Friptura de miel inabusita din: spata de miel, vin, condimente, rodie, menta, lamaie, cardamom, coriandru, chimen, boia, cuisoare, piper. Ingrediente: 2 kg spată cu os de miel 300 ml vin alb sec 4 linguri amestec de condimente pentru fripturâ 100 g seminţe de rodie 3 linguri mentă tocată zeama de la 1 lămâie Pentru marinat; […]

Pulpa de miel cu garnitura de conopida

Pulpa de miel cu garnitura de conopida

Pulpa de miel cu garnitura de conopida din: ulei, ceapa, usturoi, pesmet, masline, rozmarin, cimbru, patrunjel, pulpa de miel, sare, piper, vin, supa, conopida, lamaie. Ingrediente: Pentru umplutura: ulei de măsline 1 ceapă, tăiată mărunt 6 căţei de usturoi, zdrobiţi 180g pesmet alb 80 g măsline negre, fără sâmburi 15 g rozmarin proaspăt 15 g […]

Carne de miel cu spanac sau cu stevie

Carne de miel cu spanac sau cu stevie

Carne de miel cu spanac sau cu stevie din: carne de miel, spanac, unt, faina, lapte, usturoi, bulion, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg spanac sau ştevie 2 linguri cu unt 1 linguriţă cu făină sare piper 1 ceaşcă mare cu lapte usturoi 1 linguriţă cu bulion de roşii   Mod […]

Bors din cap de miel cu legume

Bors din cap de miel cu legume

Bors din cap de miel cu legume din: cap de miel, costite, ceapa, morcov, telina, rosie, leustean, bors, orez, sare. Ingrediente: 1 cap de miel si 2-3 costiţe 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 roşie 1 ardei gras 1 legătură de leuştean 1 l borş 1 ceşcuţă cu orez sare   Mod de preparare: […]

Tocanita cu rinichi

Rinichi de miel cu scortisoara

Rinichi de miel cu scortisoara din: rinichi de miel, rosii, unt, zahar, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: 1 kg rinichi 1 cutie roşii decojite 1 cănită de unt 1 linguriţă de zahăr câteva bucăţi de scorţişoară sare piper   Mod de preparare: Carnea, bine spălată, se taie bucăţi potrivite şi se pune într-o cratiţă cu unt. […]

Pulpa de miel umpluta

Miel de lapte umplut

Miel de lapte umplut din: miel de lapte, carne tocata de berbec, unt, ceapa, dafin, conuri de brad, stafide, orez, patrunjel, izma, rozmarin, menta, sare, piper.   Ingrediente: 1 miel de lapte 200 g carne tocată de berbec mai grasă 200 g unt 2 cepe 2 foi dafin 150 g conuri de brad 200 g […]

Maruntaie de miel in stil arabesc

Maruntaie de miel in stil arabesc

Maruntaie de miel in stil arabesc din: maruntaie de miel, ulei, lamaie, mate de miel, dafin, sare, piper   Ingrediente: măruntaie de miel 1 ceaşcă cu ulei măsline sucul de la 2 lămâi câteva maţe de miel 1 foaie dafin sare piper măghiran Mod de preparare: Măruntaiele se spală bine şi se opăresc cu o […]

Picioare de miel

Picioare de miel din: picioare de miel, ceapa, telina, praz, dafin, faina, unt, lapte, oua, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 12 picioare de miel 2 cepe mari 2 frunze de telină 1 praz 1 foaie dafin 4 linguri de făină 3 linguri de unt 1 pahar cu lapte 2 gălbenuşuri 1 lămâie sare piper pătrunjel Mod […]

Tochitură măcelărească

Maruntaie de miel cu rosii si usturoi

Maruntaie de miel cu rosii si usturoi din: maruntaie de miel, ceapa, unt, faina, vin, dafin, usturoi, rosii, sare, piper.   Ingrediente: măruntaie de miel 4 cepe 5 linguri unt 1 lingură cu făină de grâu 1 pahar cu vin alb 1 foaie dafin 3 căţei usturoi 1 cutie mică cu roşii decojite sare piper […]

Miel cu praz si măsline

Piept de miel

Piept de miel din: piept de miel, unt, ceapa, oua, lamaie, marar, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg piept de miel 4 linguri unt 2 cepe 2 ouă sucul de la 2 lămâi mărar sare piper Mod de preparare: Se împarte carnea în zece-douăsprezece bucăţi, se spală, se sărează şi se piperează. Ceapa, curăţată şi tăiată […]