Picioare de miel

Picioare de miel din: picioare de miel, ceapa, telina, praz, dafin, faina, unt, lapte, oua, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 12 picioare de miel 2 cepe mari 2 frunze de telină 1 praz 1 foaie dafin 4 linguri de făină 3 linguri de unt 1 pahar cu lapte 2 gălbenuşuri 1 lămâie sare piper pătrunjel Mod […]

Tochitură măcelărească

Maruntaie de miel cu rosii si usturoi

Maruntaie de miel cu rosii si usturoi din: maruntaie de miel, ceapa, unt, faina, vin, dafin, usturoi, rosii, sare, piper.   Ingrediente: măruntaie de miel 4 cepe 5 linguri unt 1 lingură cu făină de grâu 1 pahar cu vin alb 1 foaie dafin 3 căţei usturoi 1 cutie mică cu roşii decojite sare piper […]

Miel cu praz si măsline

Piept de miel

Piept de miel din: piept de miel, unt, ceapa, oua, lamaie, marar, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg piept de miel 4 linguri unt 2 cepe 2 ouă sucul de la 2 lămâi mărar sare piper Mod de preparare: Se împarte carnea în zece-douăsprezece bucăţi, se spală, se sărează şi se piperează. Ceapa, curăţată şi tăiată […]

Rinichi de miel

Rinichi de miel

Rinichi de miel din: rinichi de miel, rosii, unt, zahar, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: 1 kg rinichi 1 cutie roşii decojite 1 cănită de unt 1 linguriţă de zahăr câteva bucăţi de scorţişoară sare piper Mod de preparare: Carnea, bine spălată, se taie bucăţi potrivite şi se pune într-o cratiţă cu unt. Se adaugă roşiile […]

Tocana din spata de miel

Tocana din spata de miel

Tocana din spata de miel din: spata de miel, ceapa, laptuci, lamai, oua, faina, ulei, sare, piper, marar, unt. Ingrediente: 1 kg spată de miel 500 g ceapă 2 lăptuci 2 lămâi 2 ouă 1 lingură făină de porumb 1 ceaşcă ulei sare piper mărar 2 linguri unt Mod de preparare: Se taie carnea în […]

Miel umplut pentru masa de Paşti

Pulpa de miel cu maghiran

Pulpa de miel cu maghiran din: pulpa de miel, usturoi, sare, piper, maghiran, lamaie, ulei. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă […]

Chicken courgette kebabs

Retete arabesti: Sis-Kebab de miel

Sis-Kebab de miel din: pulpa de miel, ardei, rosii, ceapa, dovlecei, ciuperci, frigarui, ulei, supa, usturoi, ceapa, patrunjel, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel 5 ardei verzi curăţaţi 6 roşii 6 cepe mici 3 dovlecei mici, tăiaţi bucăţi 6 ciuperci 6 frigărui Sosul marinat: 6 linguri ulei de măsline 4 linguri supă […]

Cotlete de miel cu sos alb

Cotlete de miel si bame

Cotlete de miel si bame din: cotlete de miel, bame, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel 500 gbame 4 cepe mari 5 roşii ulei sare piper usturoi   Mod de preparare Cotlete de miel si bame: Se căleşte în ulei bine încins înainte ceapa tăiată fideluţă. Se adaugă roşiile […]

Iepure vanatoresc

Pulpa de miel la frigare

Pulpa de miel la frigare din: pulpa de miel, usturoi, sare, piper, maghiran, lamaie, ulei. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei […]

Tocana de miel

Retete arabesti: Tocana de miel

Tocana de miel din: pulpa de miel, praz, morcovi, telina, cartofi, faina, cuisoara, lamaie. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel 3 fire praz 5 morcovi 1 telină 6 cartofi 1 lingură făină de grâu 6 cuişoare 1 lămâie Mod de preparare: Legumele se spală, se taie mărunt şi se fierb în apă sărată, în care […]

Supa crema de telina cu nucsoara si piper alb

Supa crema de miel cu legume

Supa crema de miel cu legume din: oase de miel, ceapa, morcovi, varza, fasole, usturoi, unt de arahide, lamaie, sare, piper.   Ingrediente: 1,5 kg oase de miel 250 g ceapă 250 g morcovi 250 g varză 250 g fasole 1-2 (chiar şi 3) căpăţâni usturoi 4 linguri unt de arahide sucul de la 1 […]

Ciorbă de miel tradiţională

Ciorba arabeasca cu carne de miel

Ciorba arabeasca cu carne de miel din: carne de miel, ceapa, suc de rosii, telina, verdeata, ienibahar, hei, otet. Ingrediente: 1 kg carne de miel 150 g morcovi 200 g ceapă 100 ml suc de roşii (proaspăt obţinut, prin pasare) 200 g telină 100 g verdeaţă 10 boabe ienibahar câteva boabe de hei (ingredient cu […]

Frigarui de pui cu ceapa verde

Frigarui cu maruntaie

Frigarui cu maruntaie din: maruntaie de miel, mate de miel, maghiran, cimbru, sofran, piper, sare, ulei, lamaie, stafide. Ingrediente: măruntaie de miel, inclusiv burta, câteva maţe măghiran cimbru şofran piper sare ulei sucul de la 1 lămâie câteva stafide   Mod de preparare: Se spală foarte bine maţele şi măruntaiele în apă cu puţin oţet […]

Cartofi umpluti cu carne (la alegere)

Cartofi umpluti cu carne (la alegere)

Cartofi umpluti cu carne din: cartofi, carne de vitel, carne de pui sau de miel, ceapa, pesmet, sare, slanina, unt. Ingrediente: 12 cartofi mari 250 g carne de viţel, de pui sau de miel 1 ceapă 1 lingură cu pesmet sare 200 g slănină 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Spălaţi cartofii cu […]

Rinichi de vita inabusiti

Rinichi de miel sau de vitel cu hribi

Rinichi de miel sau de vitel cu hribi din: rinichi, hribi, unt, smantana, sare, piper, ulei, rozmarin, lapte. Ingrediente: 1 kg rinichi 350 g hribi 1 lingură cu unt 2 linguri cu smântână sare piper 3 linguri cu ulei rozmarin 1 pahar cu lapte   Mod de preparare: Curăţaţi foarte bine rinichii de partea tare, […]

Cotlet de miel cu mustar

Cotlet de miel cu mustar

Cotlet de miel cu mustar din: cotlet de miel, mustar, sos, usturoi, fulgi de ardei. Ingrediente: 2 bucăţi cotlet de miel cu os (7-8 coaste fiecare) 1/3 cană muştar de Dijon 2 linguri sos Worcestershire 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1 linguriţă fulgi de ardei iute   Mod de preparare Cotlet de miel cu mustar: […]

Reteta zilei: Tocanita de miel cu orez

Tocanita de miel cu orez din: naut, ulei de masline, ceapa, usturoi, pastarnac, morcovi, chimen, turmeric, ghimgbir, supa de vita, cartof, dovlecel, rosii, linte, dafin, miel, coriandru, orez, lamaie, ardei iute.   Ingrediente:  250g naut, înmuiat peste noapte 3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 10 catei de usturoi, tocat 1 păstârnac, felii 3 […]

Pulpa de miel invelita

Miel la tava cu vin

Miel la tava cu vin din: pulpa de miel, ulei, vin, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpă de miel din spate 200 ml ulei 2 pahare vin alb sec 10 fire usturoi verde 5-6 căţei usturoi 1 linguriţă cimbru sare piper   Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la treapta 4. Zdrobiţi căţeii de usturoi, frecaţi […]

Borş ţărănesc din carne de vită

Bors de ied cu legume

Bors de ied cu legume din: carne de ied, morcovi, patrunjel, pastarnac, varza, bulion, ceapa, telina, cartofi, ardei, bors, sare. Ingrediente: 1 kg carne de ied cu os (gât, coaste) 4 morcovi noi măricei 1 rădăcină de pătrunjel rădăcină medie de păstârnac 1/3 varză nouă 1 linguri bulion 1 ceapă mică 6 fire ceapă verde […]

Sarmalute cu urda si marar

Sarmalute cu carne de miel in foi de stevie

Sarmalute cu carne de miel in foi de stevie din: carne de miel, orez, ceapa, patrunjel, marar, rosii, sare, piper, bors, stevie. Ingrediente: 750 g carne de miel fără os 2 linguri orez 1 ceapă medie 6-7 fire ceapă verde 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 cutie mică cuburi de roşii sare piper ulei […]

Miel cu legume de primăvară

Miel cu legume de primavara

Miel cu legume de primavara din: unt, ulei, carne de miel, zahar, ceapa, usturoi, faina, vin, bulion, cimbru, patrunjel, dafin, cartofi, mazare, morcovi, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri unt 1 lingură ulei 800 g carne de miel fără os 1 lingură zahăr 1 ceapă uscată mare 3-4 căţei de usturoi 8 fire ceapă verde 2 […]

Drob de miel 3

Drob de miel cu verdeata si usturoi

Drob de miel cu verdeata si usturoi din: organe de miel, prapur, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, leustean, sare, ulei, oua, piper. Ingrediente: 1, 5 kg organe de miel (ficat, inimă, plămân, rinichi, inclusiv grăsimea de la rinichi) 1 prapur de miel 15 fire ceapă verde 15 fire usturoi verde 1 ceapă uscată mare 2 legături […]

Pulpa de miel cu lamaie

Pulpa de miel cu lamaie

Pulpa de miel cu lamaie din: pulpa de miel, usturoi, cimbru, lamai, cartofi, ulei, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 1 pulpă de miel (din spate) 6 căţei de usturoi 1 lingură cimbru 2 lămâi zemoase 1 kg cartofi noi ulei sare piper 1 fir de rozmarin   Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la treapta 3. Curăţaţi […]

Bors din cap de miel cu legume

Bors de miel cu verdeturi

Bors de miel cu verdeturi din: miel, ceapa, morcovi, bors, leustean, orez, sare, galbenus. Ingrediente: 1/2 cap de miel 1 gât de miel 400 g coaste de miel 15 fire ceapă verde 1 ceapă uscată medie 6-7 morcovi noi 1 legătură leuştean 2 linguri orez sare 1 l borş 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: […]

Miel cu spanac, boia şi lămaie

Reteta miel cu spanac

Reteta miel cu spanac din: pulpa de miel, faina, spanac, lamaie, sare, piper, ulei, ceapa, bulion. Ingrediente: 1 pulpă de miel (cca 1,5 kg) 1 linguriţă făină 1,5 kg spanac lămâie piper sare 4 linguri ulei 2 cepe medii 4 cepe verzi 2 linguri bulion   Mod de preparare Reteta miel cu spanac: Dezosaţi pulpa, […]

Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde

Stufat de miel cu ceapa verde si marar

Stufat de miel cu ceapa verde si marar din: carne de miel, ceapa, faina, marar, ulei, usturoi, bulion, otet, sare, piper. Carnea de miel este o sursă bogată de proteine, fier, zinc și vitaminele B12 și B6. Este, de asemenea, relativ scăzută în grăsimi saturate, având doar șase grame de grăsimi saturate la o porție […]

Ciorba de miel cu legume si orez

Ciorba de miel cu verdeturi

Ciorba de miel cu verdeturi din: cap de miel, coaste, ceapa, morcovi, leustean, orez, bors, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cap de miel 400 g coaste de miel 1 ceapă uscată medie 6-7 morcovi noi 1 legătură leuştean 2 linguri orez sare 1 l borş 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Tăiaţi bucăţi cât mai mici […]

Chiftelute de miel in pesmet

Chiftelute de miel in pesmet

Chiftelute de miel in pesmet din: carne de miel, ardei, ceapa, oua, suc de lamaie, pesmet, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg carne tocată de miel 2-3 ardei iuţi partea albă de la o ceapă verde mare 3 ouă sucul de la o lămâie mare puţin pesmet un praf de sare ulei de soia   Mod […]

Friptura ciobaneasca de miel

Friptura ciobaneasca de miel

Friptura ciobaneasca de miel din: pulpe de miel, usturoi, slanina, ulei, piper, dafin, sare. Ingrediente: 1- 2 pulpe de miel 3-4 căpătâni de usturoi 50-100 g slăninută 4-5 linguri ulei piper boabe foi de dafin sare   Mod de preparare: Pulpa întreagă se spală şi se împănează cu usturoiul şi slăninufă tăiată în feliuţe fine. […]

Miel la tava

Friptura de carne de miel la tava

Friptura de carne de miel la tava din: miel, ulei, vin, usturoi, sare. Ingrediente: o jumătate de miel – coastele şi pulpele 1 cană ulei (sau untură) 1-2 pahare vin 8- 10 căţei usturoi sare   Mod de preparare: Se curăţă mielul şi se spală. Se separă pulpele şi partea de coaste, după care bucăţile […]

Miel la pergament

Miel la pergament

Miel la pergament din: carne de miel, ulei, lamai, usturoi, hartie pergament, piper, sare. Ingrediente: 1,5 kg carne macră de miel (pulpă) 4 linguri ulei 1-2 lămâi coapte/moi 4-6 căţei de usturoi pisaţi hârtie pergament (sau folie de aluminiu) piper măcinat sare   Mod de preparare: Carnea de miel (uzual pulpă) se tranşează în felii ca […]

Ciulama din miel

Ciulama din miel

Ciulama din miel din: carne de miel, ceapa, patrunjel, pastarnac, faina, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de miel fără os 1 ceapă 1 pătrunjel 1 păstârnac 2 linguri făină sare piper verdeaţă (pătrunjel, mărar)   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţele mici şi se spală. Intr-o oală de 2-3 I se […]