Sarmalute in cuib

Sarmalute de miel in foi de varza cruda

Sarmalute de miel in foi de varza cruda din: carne de miel, varza cruda, slanina, paine, orez, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 1 varză crudă (30-40 foi – mai mici, sau jumătăţi) 50-100 g slănină 1 felie pâine 3 linguri orez 2 cepe 5 linguri ulei sare piper 4 linguri […]

Saramura de miel

Saramura de miel

Saramura de miel din: pulpe de miel, seminte anason, usturoi, piper, nucsoara, ghimbir, ulei, papaya, chili, iaurt, sare. Ingrediente: 8 bucăţi de pulpe de miel 5 g seminţe de anason 2 g nucşoară neagră 5 g piper 5 g chaat maşala 3 g usturoi 10 g pastă de usturoi 10 g pastă de ghimbir 10 […]

Miel pane - Snitel de miel

Miel pane – Snitel de miel

Miel pane – Snitel de miel din: miel, oua, ulei, faina, pesmet, sare. Ingrediente: 1 kg carne miel (muşchi, pulpă spate) 2 ouă 4 linguri ulei 2 linguri făină 3 linguri pesmet pisat sare   Mod de preparare: Se taie pulpa perpendicular pe fibră, în felii groase de 1-1,5 cm. Bucătile se bat numai pufin cu […]

Rasol de pulpa de miel

Rasol de pulpa de miel din: carne de miel, ceapa, patrunjel, piper, dafin, otet, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel (pulpă) 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel piper boabe foi de dafin 2-3 linguri oţet pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Rasol de pulpa de miel: Carnea curăţată se spală bine şi […]

Sarmale de miel in foi de vita

Sarmale de miel in foi de vita

Sarmale de miel in foi de vita din: carne de miel, vita, slanina, paine, orez, ceapa, ulei, sare, piper, bulion, mirodenii, verdeata, bors, smantana. Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 40-50 foi de viţă (cam 250 g) 50-100 g slănină 1 felie pâine 3 linguri orez 2 cepe 5 linguri ulei sare piper 2 linguri […]

Tocana taraneasca de miel

Tocana taraneasca de miel

Tocana taraneasca de miel din: carne de miel, ulei, ceapa, bulion, cimbru, sare.   Ingrediente: 1 kg carne miel (de preferat pulpă, din spate) 4 linguri ulei 4-6 cepe 3 linguri bulion cimbru sare   Mod de preparare Tocana taraneasca de miel: Carnea se spală bine şi se taie în bucăţi mai mici (pufin mai […]

Cotlete de ied pane cu linte

Spate de miel (berbecut) la tava

Spate de miel (berbecut) la tava din: spate de miel, ulei, vin rosu, otet, usturoi, mirodenii, sare. Ingrediente: 1-1,5 kg spate de miel (greabăn – cu muşchii spatelui şi zona coastelor) 4 linguri ulei 2 pahare vin roşu 1 lingură otet 1 căpăţână usturoi mirodenii (piper, foi de dafin, cimbru etc.) sare   Mod de […]

Miel cu sos la cuptor

Miel cu sos la cuptor din: pulpa de miel, pasta de alune, nucsoara, chili, coriandru, usturoi, ghimbir, sofran, iaurt, sare. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 15 g pastă de alune 5 g nucşoară 5 g praf de chili 3 căţei usturoi 10 g frunze de coriandru tăiate 2,5 g garam maşala 30 g pastă […]

Ciorba de miel (Bors de miel)

Ciorba de miel (Bors de miel)

Ciorba de miel (Bors de miel) din: carne de miel, ceapa, leustean, bors, orez, sare. Ingrediente: circa 1,5 kg carne de miel (cap, picioare, coadă) 1 ceapă veche şi/sau 2 legături ceapă verde leuştean verde 1 I borş 1-2 linguri orez sare     Mod de preparare: Se curătă carnea de părţile cu păr (se poate […]

Reteta zilei: Miel cu cartofi noi si orez

Miel cu cartofi noi si orez din: unt, usturoi, ceapa, chimne, coriandru, turmeric, piper rosu, ardei, supa de pui, crema de cocos, miel, cartofi noi, rosii, sare, piper, coriandru proaspat, orez.   Ingrediente:  2 linguri de unt 4 catei de usturoi, zdrobit 2 cepe, feliata 4 lingurite chimen, coriandru măcinat, turmeric si piper rosu 2-3 […]

Musaca_cu_carne_de_miel

Musaca cu carne de miel

Musaca cu carne de miel din: carne de miel, cartofi, unt, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper, vinete, rosii, oua, iaurt, parmezan. Ingrediente: 700 gr carne de miel 700 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii 125 gr unt o ceapă mare, tocată 2-4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri pastă de tomate o lingură pătrunjel verde […]

Reteta zilei: Miel cu legume si sos picant

Miel cu legume si sos picant din: miel, iaurt, ulei, ceapa, ardei gras, usturoi, ardei iute, ghimbir, pasta de curry, conserve de rosii, sofran, rosii, sare, piper, coriandru.   Ingrediente:  1.5 kg carne de miel, fara os 250ml iaurt 2 linguri ulei 3 cepe 2 ardei roșii, fara semințe, taiati bucăți 3 catei de usturoi, […]

Miel cu sote de fasole verde

Reteta zilei: Miel cu sote de fasole verde

Miel cu sote de fasole verde din: miel, usturoi, chimne, suc de lamaie, ceapa, supa, pasta de tomate, scortisoara, zahar, fasole verde, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente:  1 kg carne de miel cu os 8 catei de usturoi 1 lingurita chimen sucul de la 1 lamaie 2 cepe, feliate 500ml supa 5-6 linguri pasta de […]

Reteta zilei: Frigarui de miel cu patrunjel

Frigarui de miel cu patrunjel din: miel, condimente, scortisoara, piper , cardamom, patrunjel, ceapa, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, nuci de pin, sare, lipii, salata.   Ingrediente:  800gr carne de miel cuburi 1/4 lingurita mix de condimente 1/4 lingurita scortisoara 1/4 lingurita piper negru 1/4 lingurita cardamom 3-4 linguri patrunjel tocat 2 cepe, […]

Anghemacht din miel

Anghemacht din miel

Anghemacht din miel din: carne de miel, faina, apa, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel o lingură faină apa caldă 2 felii lămâie fără coajă o legătură pătrunjel verde tocat   Mod de preparare Anghemacht din miel: Se spală carnea, se taie felii care se rumenesc în untdelemn, pe foc mic, înăbuşit. Când […]

Pulpă de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde

Carne de miel cu ceapa si ciuperci

Carne de miel cu ceapa si ciuperci din: carne de miel, ceapa, ciuperci, lamaie, patrunjel, marar, vin, sare, untdelemn, smantana, faina.   Ingrediente: 1 kg carne de miel o ceapă 500 g ciuperci zeamă de lămâie câte o legătură pătrunjel şi mărar verde 100 ml vin sare untdelemn un pahar smântână o linguriţă făină   […]

Carne de miel cu tarhon verde

Carne de miel cu tarhon verde din: carne de miel, ceapa, tarhon, suc de rosii, lamaie, faina, sare, untdelemn. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 cepe mici 2 legături tarhon verde o jumătate ceaşcă suc de roşii zeamă de lămâie o linguriţă faină sare untdelemn   Mod de preparare: Carne de miel cu tarhon […]

File de miel cu legume

File de miel cu rozmarin

File de miel cu rozmarin din: file de miel, ulei, sare, piper, usturoi, ghimbir, cardamom, rozmarin, muraturi, smantana. Ingrediente: 500 g file de miel 2-3 linguri ulei de susan sare piper praf de usturoi, de ghimbir şi de cardamom 1 praf de rozmarin 250 g amestec de murături 1-2 linguri smântână grasă   Mod de […]

Musaca de vinete

Reteta zilei: Musaca de miel cu vinete

Musaca de miel cu vinete din: vinete, ulei de masline, ceapa, usturoi, miel, faina, rosii, ierburi, sare, piper, iaurt, oua, feta, parmzan.   Ingrediente:  450 gr vinete 150ml ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 2-3 catei de usturoi, tocat 675g carne tocata de miel 1 lingura faina 400g rosii feliate 450gr rosii din conserva […]

Bors din cap de miel cu legume

Bors cu carne de miel

Bors cu carne de miel din: cap de miel, picioare de miel, ceapa, morcov, patrunjel, orez, smantana, patrunjel, leustean, bors, apa, ou, sare. Ingrediente: un cap de miel picioarele din faţă 3-4 cepe verzi un morcov un pătrunjel 2 linguri orez un pahar smântână pătrunjel verde tocat o crenguţă leuiştean 1 l borş 2 l […]

Ciorba din cap de miel

Ciorba din cap de miel

Ciorba din cap de miel din: cap de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, leurda, orez, smantana, sare, otet.   Ingrediente: 1 cap de miel bine curăţat 3-4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelina 2 legături ceapă verde 1 legătură leurdă sau 2-3 fire usturoi verde 50 g orez 2 gălbenuşuri 200 g smântână sare […]

Chiftele din carne de pasare

Chiftelute de carne ca in Orient

Chiftelute de carne ca in Orient din: carne de vita, carne de miel, ceapa, patrunjel, coriandru, usturoi, scortisoara, curcuma, chimen, sare, piper. Ingrediente:  350 g carne de vită tocată 350 g came de miel tocată 2 cepe 2 linguri pătrunjel tăiat cu foarfecă 2 linguri coriandru tăiat cu foarfecă 1 căţel de usturoi 1 linguriţă […]

Frigarui de miel picant si tzatziki cu rodie

Reteta zilei: Frigarui de miel

Frigarui de miel din: rozmarin, menta, patrunjel, oregano, usturoi, sare, piper, lamaie, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, carne de miel.   Ingrediente:  1 1/2 linguri de rozmarin proaspat tocat 1 1/2 linguri de menta proaspata tocata 1 1/2 linguri patrunjel proaspat tocat 2 lingurite oregano proaspat tocat 5 catei de usturoi, tocat 1 […]

Cotlete de miel cu legume asortate

Cotlete de miel cu legume asortate – usor de preparat

Cotlete de miel cu legume asortate din: cotlete de miel, usturoi, cimbru, ulei, lamaie, sare, mustar, ceapa, unt, dovlecei, rosii, ardei, vanata, iaurt.   Ingrediente: 4 cotlete de miel 4 căţei usturoi cimbru proaspăt 4 linguri Unisol, din ulei de primă presă zeama de la 1/2 lămâie sare 2 linguriţe muştar 1 ceapă mare 50 […]

Chiftele din carne de pasare

Chiftele din miel

Chiftele din miel din: oua, carne tocata de miel, usturoi, ulei, ceapa, spanac, iaurt, pesmet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 15 ouă fierte 1 ou crud 1 kg carne de miel tocată 2 căţei usturoi, pisaţi 1 lingură ulei 1 ceapă tocată 2 căni frunze spanac tocat 1/2 cană iaurt 1/4 cană pesmet 1 mână pătrunjel […]

Arpagic cu miel

Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto din: miel, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, patrunjel, menta, trahon, otet ulei de masline, piper rosu, sare, piper.     Ingrediente:  4 cotlete de miel 2 legaturi ceapă verde 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi 1/2 cană de frunze proaspete […]

Drob_cu_ceapa_verde

Drob cu ceapa verde

Drob cu ceapa verde din: organe de miel, ceapa, marar, patrunjel, oua, ulei, sare, piper. Ingrediente: organele unui miei 5 legături ceapă verde o legătură mărar o legătură pătrunjel 4-5 ouă fierte 3 ouă crude 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Organele foarte bine spălate se pun la fiert în apă rece […]

Cotlete de ied pane cu linte

Cotlete de miel cu cimbru la cuptor

Cotlete de miel cu cimbru la cuptor din: cotlet de miel, ulei, unt, usturoi, vin, cimbru, mustar, miere, sare, piper. Ingrediente: o bucată cotlet de miel 2 linguri ulei 40 g unt 4 câtei usturoi 200 ml vin alb 2 crenguţe cimbru 2 linguri muştar 2 linguri miere sare piper   Mod de preparare: Carnea […]

Stufat traditional de miel

Stufat de miel cu bulion

Stufat de miel cu bulion din: carne de miel, ceapa, usturoi, bulion, ulei, vin, sare, piper. Carnea de miel este o sursă bogată de proteine, fier, zinc și vitaminele B12 și B6. Este, de asemenea, relativ scăzută în grăsimi saturate, având doar șase grame de grăsimi saturate la o porție de 100 de grame. Carnea […]

Mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano

Mancare de miel cu rosii in bulion

Mancare de miel cu rosii in bulion din: carne de miel, vanata, ceapa, morcovi, ulei, bulion, rosii, patrunjel, sare. Ingrediente: 600 g carne de miel o vânătă 2 morcovi o ceapa uscată 2 linguri ulei o lingură bulion 6 roşii în bulion o legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Carnea de miel curăţată de […]

Miel cu vin la cuptor

Miel cu vin la cuptor

Miel cu vin la cuptor din: pulpa de miel, ceapa, morcovi, dafin, usturoi, rozmarin, faina, bulion, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: o pulpă de miel o ceapă 2 morcovi 3 foi dafin 4 căţei usturoi 2 crenguţe rozmarin 2 linguri făină o lingură bulion 350 ml vin alb sec 500 ml supă 2 linguri ulei […]

Tocanita marocana din carne de miel

Tocanita marocana din carne de miel din: carne de miel, naut, masline, ceapa, lamaie, zahar, chimen, scortisoara, ghimbir, boia, sofran, usturoi, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de miel fara os 200 g năut 150 g măsline 2 cepe 1 lâmâie 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă rasă chimen măcinat 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată […]