Mini pizza cu branza si sunca
PrinteazaO reteta de mini pizza cu branza, faina alba, sare, praf de copt, unt, oua, lapte, ulei de masline, ardei gras, sunca, ceapa verde, ketchup, rosii cherry si cheddar maturat. Dacă doriţi să preparaţi rapid o pizza şi nu aveţi aluatul pentru blat, aceasta este o variantă fără drojdie.
pentru blat:
- 250g făină albă
- 1 linguriţă sare
- 2 linguriţe praf de copt
- 50g unt, tăiat
- 2 ouă
- 3 linguri lapte
pentru topping:
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ardei gras verde, fără seminţe, feliat fin
- 4 felii şuncă, tăiată fâşioare
- 5 cepe verzi, tocate fin (şi partea albă şi partea verde)
- 2 linguri ketchup amestecat cu 2 linguri pastă de tomate
- 6-8 roşii cherry, înjumătăţite
- 85g cheddar maturat dat pe râzătoare, se poate inlocui cu emmenthal
Mod de preparare:
Se formează aluatul
Se încinge cuptorul la 220°C aer cald sau 200°C. Se amestecă făina, sarea şi praful de copt într-un castron, apoi se adaugă untul şi se frământă bine până se încorporează complet. Se amestecă ouăle cu laptele şi se toarnă acest amestec peste ingredientele uscate, amestecând bine pentru a obţine un aluat fin.
Pe o suprafaţă de lucru pudrată cu făină se formează o minge din aluat. Se pune această minge pe o tavă antiaderentă, apoi se întinde cu mâinile până se obţine un blat rotund cu diametrul de aproximativ 24cm.
Se prăjesc legumele şi şunca
Se încinge uleiul intr-o tigaie şi se prăjesc ardeiul şi şunca până ce ardeiul este fraged. Se ia de pe foc se adaugă ceapa verde.
Se presară cu brânză
Se întinde ketchup pe blatul de pizza, apoi se distribuie uniforn amestecul de ardei, şuncă şi ceapă verde. Se aşază jumătăţile de roşii cherry şi se presară brânza rasă. Se coace 15 minute. Se serveşte cu salată.
Mini pizza cu branza si sunca
Poftă bună!