Miniplacinte cu somon afumat
PrinteazaMiniplacinte cu somon afumat din: cartofi, unt, faina, bicarbonat, crema de branza, smantana, lamaie, somon, marar, capere.
- 1 kg de cartofi
- 100 g de unt, topit
- 100 g de făină, plus extra pentru presărat
- 1 linguroţă bicarbonat de sodiu
Pentru topping:
- 280 g cremă de brânză
- 100 ml de smântână pentru gătit
- coaja şi zeama de la 1 lămâie
- 200 g felii de somon afumat, tăiate în fâşii
- 0 legătură mică de mărar, tulpinile îndepărtate
- 50 g de capere, tăiate pe jumătate
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°C. Inţeapă suprafaţa cartofilor cu o furculiţă şi coace-i întregi 1 oră şi 20 de minute sau până când sunt crocanţi la exterior şi fragezi la interior.
Lasă-i să se răcească pe un grătar pentru prăjituri. Redu temperatura cuptorului la 180°C.
Când cartofii s-au răcit suficient pentru a-i putea mânui, taie-i pe jumătate şi, cu o lingură, scobeşte centrul, aruncând coaja.
Pasează cartofii foarte bine, apoi adaugă două treimi din untul topit, toată făina şi bicarbonatul de sodiu, apoi asezonează bine şi amestecă.
Tapetează o tavă mare (de circa 35 x 25cm) cu hârtie de copt şi unge-o cu jumătate din untul rămas. Intinde aluatul cu cartofi pe o o suprafaţă presărată cu făină, apoi transferă-l în tavă.
Unge aluatul cu untul topit rămas şi coace-l 45 de minute sau până când se rumeneşte la exterior. Scoate aluatul din cuptor şi lasă-l să se răcească în tavă.
Intre timp, pune crema de brânză într-un bol mare şi bate-o până devine fină şi uşoară. Adaugă smântână şi zeama de lămâie, apoi asezonează cu piper.
Intinde crema pe baza de cartofi răcită. Cu un cuţit mare ascuţit, taie plăcinta în 30 de pătrate, apoi aşază deasupra fâşii de somon, fire de mărar, capere şi coajă de lămâie.
Transferă miniplăcintele pe un platou şi serveşte-le.
Miniplacinte cu somon afumat
Pofta buna!