Cornulețe cu Rahat – Dulceața Copilăriei din: unt nesarat, zahar pudra, oua, extract de vanilie, faina, rahat, zahar pudra. Cornulețele cu rahat sunt printre cele mai iubite și nostalgice dulciuri din copilărie. Aceste mici bucatele cu o aromă delicioasă de vanilie și textura lor fragedă sunt perfecte pentru orice moment al zilei. În acest articol, […]
Miniquiche cu legume
PrinteazaMiniquiche cu legume din: aluat, oua, broccoli, conopida, ceapa, mozzarella, faina, unt, usturoi, masline, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 foaie de aluat foietaj
- 2 ouă
- 1 mănunchi de broccoli tăiat mărunt
- 1 conopidă mică tăiată mărunt
- 3 cepe albe
- 300 g mozzarella
- 2 linguri cu făină
- 1 lingură cu unt pentru uns formele de tarte
- 3 căţei de usturoi
- 50 g măsline feliate
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Curăţă şi spală legumele, apoi taiele mărunt.
Rade mozzarella. Unge formele de tarte cu unt. Incinge cuptorul. Tapetează fiecare formă cu aluat. Amestecă într-un castron mai mare toate legumele, mozzarela, ouăle, usturoiul, făina şi măslinele.
Potriveşte de sare şi piper. Umple formele, dar nu până la buză.
Coace miniquiche-urile la foc potrivit. Când sunt gata, scoate-le şi lasă-le puţin la răcit. Abia apoi scoate-le din forme.
Miniquiche cu legume
Pofta buna!
Caltaboș: O Delicatesă Românească Autentică
Caltaboș: O Delicatesă Românească Autentică din: organe de porc, sange de porc, orez, ceapa, usturoi, sare, piper, condimente. Caltaboșul, parte integrantă a tradiției culinare românești, este un preparat savuros, specific sezonului de iarnă și sărbătorilor tradiționale. Prepararea acestui fel de mâncare reflectă bogăția și diversitatea gastronomiei românești, fiind o rețetă care a traversat generații. Caltaboșul […]