Ministrudel cu varză

Printeaza

Ministrudel cu varză

Ministrudel cu varză

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 230 g de făină
  • un vârf de sare
  • un gălbenuş
  • 150 g de unt

Pentru umplutura:

  • 400 g de varză albă
  • 2 ardei roşii capia
  • o ceapă
  • 2 ouă
  • 50 g de unt
  • 100 g de smântână
  • 3 linguri de pesmet
  • 100 g brânză sărată

 

Mod de preparare:

Se frământă făina împreună cu untul, sarea şi puţină apă minerală până când aluatul devine omogen şi se dezlipeşte de vas. Se formează o sferă, se acoperă cu o folie şi se bagă la frigider aproximativ 30 de minute să se răcească.

Se împarte aluatul în 12 fâşii şi se întind cu sucitorul. Separat se pregăteşte umplutura. Se pune untul să se topească, se adaugă ceapa şi ardeii tocaţi mărunt, varza tăiată subţire şi se amestecă pe foc 5 minute până se înmoaie.

Se lasă compozi­ţia la rece şi, după ce s-a răcit, se amestecă cu ouăle, smântână, brânza şi pesmetul până devine o pastă consistentă.

Pe fiecare fâşie întinsă se presară compoziţia şi se rulează cu grijă să nu se rupă, se ung cu gălbenuş de ou, se pun în tavă şi se bagă la cuptor la o temperatură de 180°C.

Ministrudel cu varză

crop Ministrudel-cu-varza.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.