Mititei de casa cu cimbru si boia

Printeaza

Mititei de casa cu cimbru si boia din: carne de vită, arne de porc sau oaie, supă concentrată din oase de vită, usturoi, bicarbonat de sodiu, imbru uscat, boia dulce de ardei, piper negru.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită, de bună calitate
  • 250 g carne de porc sau oaie, mai grasă
  • 150 ml supă concentrată din oase de vită, degresată şi nesărată
  • 3 căţei mari de usturoi, tocaţi de 2 ori
  • 1 linguriţă cu vârf de bicarbonat de sodiu
  • câte 1 linguriţă de cimbru uscat şi boia dulce de ardei (de casă)
  • 1 linguriţă piper negru, proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Frămânţi carnea.de vită şi porc sau oaie circa 20 de minute, cu ajutorul unui mixer puternic sau cu mâna, adăugând câte puţină supă concentrată, usturoiul tocat, bicarbonatul de sodiu, piperul, cimbrul, sarea şi boiaua de ardei.

Pentru a se pătrunde aromele, laşi pasta de mici la frigider peste noapte. Ai grijă să presezi compoziţia în bol, cu dosul lingurii, pentru a nu rămâne bule de aer, care ar per­mite oxidarea cărnii.

A doua zi formezi mici, de grosi­me şi lungime aproximativ egale şi îi pui pe grătarul încins, câte 3-4 minute pe fiecare parte.

Când sunt gata, micii capătă o crustă umedă de jur-împrejur şi în mijloc sunt suculenţi şi fragezi.

Mititei de casa cu cimbru si boia

Mititei_de_casa_cu_cimbru_si_boia

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.