Mititei din peste cu patrunjel si lamaie
PrinteazaMititei din peste cu patrunjel si lamaie din: file de peşte alb, ceapa, usturoi, coaja de lamaie, pesmet sau gris, patrunjel verde, piper, ulei, slăninuţă pentru uns grătarul, lamaie, iaurt sau sos tzatziki.
Ingrediente:
- 1/2 kg file de peşte alb
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
- 2 linguri pesmet sau griş
- 1 legătură pătrunjel verde
- piper
- 2 linguri ulei
- 1 felie slăninuţă pentru uns grătarul
- 1 lămâie
- 200 g iaurt sau sos tzatziki
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa şi usturoiul. Speli verdeaţa şi o laşi să se scurgă. Cureţi peştele de piele sau oase şi îl mărunţeşti în robotul de bucătărie împreună cu legumele, coaja de lămâie, pesmetul şi verdeaţa.
Scoţi din robot pasta rezultată şi adaugi sare şi piper după gust, uleiul şi omogenizezi timp de 10 minute, amestecând cu mâna.
Păstrezi compoziţia în frigider pentru 10 minute.
Pregăteşti grătarul şi, când e încins, îl ungi cu o felie de slăninuţă.
Modelezi mici, cu mâinile umede şi îi frigi pe grătarul încins, având grijă să-i întorci după 4-5 minute, îi serveşti calzi, stropiţi cu zeamă de lămâie, alături de iaurt sau de sos tzatziki.
Mititei din peste cu patrunjel si lamaie
Pofta buna!