Morcovi la gratar caramelizati
PrinteazaMorcovi la gratar caramelizati din: morcovi, usturoi, ulei, sos de soia, ghimbir, otet, miere.
Ingrediente:
- 18-24 morcovi noi
- 2 căţei de usturoi, bine zdrobiţi
- 2 linguriţe ulei de susan
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguriţe ghimbir ras
- 3 linguri oţet balsamic
- 1 linguriţă miere
Mod de preparare Morcovi la gratar caramelizati:
Fierbeţi morcovii parţial în apă clocotită, timp de 5 min. într-un castron mare de sticlă, amestecaţi restul ingredientelor.
Adăugaţi morcovii fierbinţi, bine scurşi, amestecaţi-i bine cu mirodeniile şi lăsaţi-i să se marineze 30 min.
Puneţi morcovii într-un coş de fript peşte sau, dacă sunt mici, înşiraţi-i pe frigărui, să nu cadă în foc.
Lăsaţi-i să se frigă 10 min, întorcându-i frecvent, până sunt uşor caramelizaţi pe toate părţile.
Pofta buna!