Mousse cu fistic si mascarpone 

Printeaza

Mousse cu fistic si mascarpone din: mascarpone, zahar, oua, lapte, ciocolata, fistic.

Ingrediente:

  • 150 g mascarpone
  • 50 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 lingură pastă de fistic
  • 1 foaie gelatină
  • 1 lingură lapte
  • 150 g ciocolată
  • 5 ouă
  • 50 g fistic

 

Mod de preparare:

Mousse cu fistic si mascarpone : Se pune ciocolata ruptă bucăţi la topit, la bain-marie, se trage apoi de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile. Se bat albuşurile spumă, se adaugă, se repartizează spuma în pahare şi se lasă la rece.

Pentru spuma de fistic, se bat două gălbenuşuri cu zahărul până ce amestecul se albeşte. Se înmoaie gelatina în apă rece, se scurge şi se pune cu laptele pe foc să se încălzească.

Se adaugă gelatina cu laptele în amestecul cu gălbenuşuri, apoi mascarpone, pasta de fistic şi câteva picături de colorant. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă, la final, amestecând.

Se scot paharele cu spumă de ciocolată de la rece, se toarnă spuma de fistic şi se mai lasă la rece pentru două ore. Se serveşte cu fistic uşor rumenit la cuptor şi ciocolată rasă.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.