Ceaiul Sencha este unul dintre cele mai populare și apreciate ceaiuri verzi din Japonia, recunoscut pentru aroma sa proaspătă și gustul său delicat. Acest ceai versatil este o alegere preferată atât de cunoscători, cât și de cei care doresc să exploreze lumea ceaiului verde. Istoria Ceaiului Sencha: Istoria […]
Mousse la pahar cu fistic
PrinteazaMousse la pahar cu fistic din: mascarpone, zahar, oua, lapte, ciocolata, fistic.
Ingrediente:
- 150 g mascarpone
- 50 g zahăr
- 2 ouă
- o lingură pastă de fistic
- o foaie gelatină
- o lingură lapte
- puţin colorant verde
- 150 g ciocolată neagră
- 5 ouă
- 50 g fistic
- ciocolată rasă
Mod de preparare:
Mousse la pahar cu fistic: Pentru spuma de ciocolată, se pune ciocolata ruptă bucăţi la topit, la bain-marie, se trage apoi de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile.
bat albuşurile spumă, se adaugă, se repartizează spuma în pahare şi se lasă la rece pentru 2 ore.
Pentru spuma de fistic, se bat două gălbenuşuri cu zahărul până ce amestecul se albeşte.
înmoaie gelatina în apă rece, se scurge şi se pune cu laptele pe foc să se încălzească.
adaugă gelatina cu laptele în amestecul cu gălbenuşuri, apoi mascarpone, pasta de fistic şi câteva picături de colorant. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă, la final, amestecând cu delicateţe.
scot paharele cu spumă de ciocolată de la rece, se toarnă spuma de fistic şi se mai lasă la rece pentru alte două ore. Se serveşte cu fistic uşor rumenit la cuptor şi ciocolată rasă.
Pofta buna!
Salată de pepene verde cu feta
o combinație perfectă de arome proaspete și texturi contrastante, ideală pentru zilele calde de vară. Acest preparat răcoritor și sănătos îmbină dulceața pepenelui verde cu sărătura brânzei feta, creând o experiență gustativă de neuitat. Simplu de preparat și plină de nutrienți, această salată este perfectă pentru prânzuri ușoare, […]
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/mousse-la-pahar-cu-fistic html