Mucenici cu vanilie si scortisoara din: faina, zahar, nuci, lamaie, vanilie, scortisoara, sare. Ingrediente: 1 kg faină zahăr după gust nuci lămâie vanilie scorţişoară sare apă Mod de preparare: Se frământă un aluat nu prea gros din faină, apă şi sare; se decupează, cu aparatul special, opturi mici, care se lasă să se usuce, […]
Mucenici moldovenesti cu esenta de rom
PrinteazaMucenici moldovenesti cu esenta de rom din: faina, ou, lapte, ulei, margarina, zahar, drojdie, miere, esenta de rom, nuca.
- 700 g făină
- un ou
- o cană lapte călduţ
- 2 linguri ulei
- 50 g margarina
- 100 g zahăr
- 50 g drojdie uscată
- coaja rasă de o lămâie
- un plic zahar vanilat
Pentru sirop:
- 300 ml apă
- o esenţă rom
- 100 g zahăr
Pentru ornat:
- miere
- nucă măcinată
Mod de preparare:
Se pun intr-un vas drojdia cu puţin lapte, o linguriţă zahăr şi 2 linguri făină, la dospit, pentru 10 minute.
Intre timp, se topeşte margarina, care se amestecă apoi cu uleiul.
După ce a dospit maiaua, se adaugă restul de ingrediente şi se frământă până ce coca nu se mai lipeşte de mâini.
Se lasă aluatul la dospit o oră, apoi se împart în 20 de părţi egale. Din fiecare bucată de aluat se face un sul care se rulează sub forma cifrei 8.
Se aşază toţi mucenici într-o tavă şi se lasă să crească 20 de minute, după care se dau la cuptorul preîncălzit.
Se prepară siropul din apă, zahăr şi esenţă de rom, fierte pe foc.
Se scot mucenicii, se lasă să se răcească puţin, se scufundă în sirop, apoi se ung cu miere şi se presară cu nucă măcinată.
Pofta buna!
poate iti place si:
Mucenici cu vanilie si scortisoara
Mucenici de casa, cu zeama
Mucenici de casa, cu zeama din: faina, apa, sare, zahar, nuca, miere, zahar vanilat, esenta de rom, portocala, lamaie, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină de grâu 150 ml apă 1/2 linguriţă sare Pentru adaos: 300 g zahăr tos 200 g nucă zdrobită 50 g miere sare 3 pliculeţe zahăr vanilat 1 sticluţă esenţă […]
Pofta buna!